Prošlo je već 10 godina od prve sezone Gossip Girl

Prošlo je već 10 godina od prve
sezone Gossip Girl

Gossip Girl

Prije 10 godina, prije ere društvenih mreža i u trenutku kada su gledatelji, ni ne znajući, vapili za novom kultnom serijom, dogodio se Gossip Girl i potpuno iznenadio publiku i kritiku. Serija se u roku od jedne sezone pretvorila u apsolutni fenomen koji je inspirirao cijeli jedan novi žanr tinejdžerskih serija. Uspoređivali su ga sa Seksom i Gradom zbog lokacije, O.C.-jem zbog zlatne mladeži u fokusu, a na nju ste se mogli zakačiti kao na sve reality serije koje je plasirao MTV.

10. godišnjica prve sezone Gossip Girl

No serija Gossip Girl nije bila ništa od navedenog već je krojila svoju vlastitu povijest. Na stranu kvaliteta koja se gubila kroz sezone, sam početak je bio plasiran u savršenom momentu kada se se veliki broj fanova zauvijek navukao na radnju. Serena van der Woodsen i Blair Waldorf postale su zvijezde u trenutku, obožavane i kritizirane u isto vrijeme, a dale su nam uvid u imaginarni svijet američkih bogataša. I svi su htjeli biti kao oni.

gossip-girl-serija-1

Serija je snimljena prema knjigama Cecily von Ziegesar koje prate kliku mladih povlaštenih Njujorčana u privatnoj školi te svu dramu koja ih okružuje. U rujnu 2007. Gossip Girl je premijerno prikazan na kanalu CW, a danas, 10 godina kasnije, Vanity Fair je napravio veliki profil posvećen seriji u kojoj analizira zašto je bila takav hit. I iako nikad nije imala toliko visoku gledanost kao što bi se moglo očekivati od hypea koji se stvarao oko nje, poznati magazin otkrio je neke zanimljivosti i vrlo točno opisao duh vremena u kojem se serija prikazivala. Ako ste 2007. bili približno isto godište kao likovi u seriji, sve će vam biti jasno.

Foto: screenshot

Učitati još
Zatvori