Nikad više glazbenih festivala na Jadranskoj obali!

Nikad više glazbenih festivala
na Jadranskoj obali!

Ovo ljeto će na Jadranskoj obali biti iznimno uzbudljivo. Više nego ikada imamo na izbor toliko dobrih glazbenih festivala da jednostavno ne znamo koji bismo prije posjetili!

florence slider

Florence + The Machine

No, osim na Jadranskoj obali, sezona počinje i na kopnu, u Zagrebu, festivalom INmusic koji će trajati od 20. do 22. lipnja te donosi odličan program s headlinerima Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby i mnogi drugi, dok će posjetitelje oduševiti i filmom ‘Gutterdämmerung’, najglasnijim glazbeno-filmskim rock spektaklom.

Danas je potvrđen još jedan planetarno popularni izvođač Inmusica – Jake Bugg. Iznimnog kantautorskog talenta i s dva odlična albuma, Jake Bugg nastavlja hrabro koracima svojih prethodnika i uzora – od Beatlesa do Johnnyja Casha. Samo nekoliko dana nakon izlaska novog albuma, Jake Bugg će na zagrebačkom INmusicu uz dobro poznate hitove premijerno izvesti i neke od najnovijih pjesama.

Od 15. do 17. srpnja će se u Splitu, na Poljudu održati Ultra Europe, jedan od najvećih festivala elektronske glazbe. Ugostit će preko 150 nastupa u preko tri dana na četiri stagea. Glazba, svjetlosni efekti i vatromet samo su dio popratnog doživljaja jednog od najvećih glazbenih spekatakala.

Od 1. do 3. kolovoza održat će se iščekivani festival Super Uho, no lokacija još nije definitivno potvrđena. Iako se šuška o Primoštenu, za sve službene informacije i izvođače posjetite Facebook stranicu Super Uha.

Exit festival održava se od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Nakon toga se Exit Avantura nastavlja na plaži Jaz, u blizini Budve u Crnoj Gori, na trećem po redu Sea Dance festivalu od 14. do 16. srpnja. Exit i Sea Dance zajedno čine Exit Avanturu, jedinstveno festivalsko ljetovanje. Sea Dance festival je zahvaljujući glasovima 1,2 milijuna fanova, na dodjeli EU festival Awards za 2014. godinu u Groningenu, najprestižnijeg europskog i svjetskog festivalskog natjecanja, proglašen za najbolji europski festival u kategoriji do 40000 posjetilaca po danu! Drže li još to mjesto, uvjerit ćete se i ove godine kada ćete moći uživati i u headlinerima Skrillex, Hurts, Andy C, Lost Frequencies, My Nu Leng, Sub Focus & MC ID i Zomboy.

Poreč će od 9. lipnja do 10. rujna zaista disati punim plućima, zahvaljujući festivalu Poreč Open Air koji će na brojnim gradskim lokacijama Porečanima i turistima ponuditi više od 100 događanja različitog karaktera. Oni željni noćne zabave moći će zaplesati uz zarazne ritmove inozemnih i domaćih DJ-a na više atraktivnih lokacija u gradu. Cilj festivala života je glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim posjetiteljima, gostima i stanovnicima da dožive novi duh grada Poreča.

Sedmu godinu za redom Voi’Sa festival se potrudio napraviti ovaj događaj nezaobilaznim mjestom za sve ljubitelje dobre glazbe, zabave i druženja u gotovo intimnoj atmosferi plaže Acapulco u Supetru na otoku Braču. Brugal dnevni program će ovo ljeto biti posebno osmišljen, a trajati će od 12 do 21 sat, dok će glavni program trajati od 22 do 05 sati ujutro.

Southern Soul svojim četvrtim izdanjem od 30. lipnja do 3. srpnja potvrđuje reputaciju najboljeg boutique festivala u Europi, a za prostor Dolcinium Kite Cluba na Velikoj plaži u Ulcinju u Crnoj Gori. Predvodnik je druge generacije Braziliane i jedan od najvećih imena povijesti brazilske muzike Marcos Valle, te Ed Motta trenutno najvažniji predstavnik brazilskog jazza, funka i soula će svojim live nastupima donijeti Brasil na main stage Southern Soul Festivala.

Pored njih, londonski jazz, funk, soul fussion Yussef Kamal Trio, sa vrlo nadarenim producentom i muzičarem Henry Woo-om, te bristolski Pete Josef sa svojim bendom predstavit će što je to novo na londonskoj jazz sceni. Ova četiri live nastupa, uz još nekoliko koji će biti najavljeni uskoro, čine Southern Soul Festival jednim od najzanimljivijih muzičkih mjesta Europe ove sezone.

The Kooks

The Kooks

Upravo Outlook i Dimensions festivali u posezoni svake godine u Pulu i okolicu privuku preko 20 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta. Osim što su jedni od najprepoznatljivijih promotora Hrvatske izvan granica, festivali su cijenjeni zbog kvalitetne organizacije, izbora izvođača, odlične suradnje lokalne zajednice i organizatora.

Od 2. do 6. lipnja u Šibeniku se po drugi put održava Deboto – festival jazz, elektronske i cutting edge glazbe i to na odličnoj lokaciji utvrde Sv. Mihovila te i po ulicama ovog renesansnog grada. Mješavinom live nastupa, DJ setova s gastronomskom ponudom srednjeg Jadrana, sigurno će početak ljeta biti obilježen odličnim vibrama! Za sve informacije o headlinerima, nastupima, smješaju i sl. posjetite web stranicu.

Deboto_Sibenik_slider

Deboto, Šibenik

Dimensions će tako, nakon prošlogodišnjeg rasprodanog izdanja, ovoga ljeta obilježiti peti rođendan. Glavni su gosti ovogodišnjeg otvorenja 24. kolovoza na jednoj od najljepših pozornica svijeta – pulskoj Areni – kultni britanski bend Massive Attack. Njegov stariji brat, Outlook, nosi epitet najvećeg europskog festivala bass glazbe i sundsystem kulture, a njegovo deveto izdanje otvorit će sin glazbene legende Boba Marleya – Damian Marley.

Ljetna sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od lipnja do rujna, a ukupno osam festivalskih događaja ovog će ljeta produžiti sezonu na 77 dana. To je još jedna potvrda Hrvatskoj i festivalskom turizmu, rečeno je na konferenciji za medije koja je najavila ljetna zbivanja u Tisnom. Od kraja lipnja do početka rujna Love International, Electric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Soundwave, Defected Croatia, Emerging Croatia i Dekmantel Selectors festival odvijat će se na lokaciji The Garden Resort u Tisnom.

Foto: Florence + the Machine

Učitati još
Zatvori