Zagifest – glazbeni festival za najmlađe

Zagifest – glazbeni
festival za najmlađe

zagreb-eye-03082016-3

Da je Hrvatska poznata po brojnim i uspješno organiziranim glazbenim festivalima svima je već dobro poznato, a novo će ime na toj listi posebno oduševiti one najmlađe. U našu glavnu metropolu uskoro stiže Zagifest, međunarodni dječji festival koji će se održati 28. i 29. travnja u Histrionskom domu, u organizaciji Udruge Do Mi So, a u svom premijernom izdanju ugostit će mlade i talentirane glazbenike iz brojnih europskih zemalja.

Uskoro počinje Zagifest

Iako su proteklog mjeseca na adresu festivala stigle brojne prijave, bilo je potrebno zadovoljiti nekoliko kriterija za ulazak u najuži izbor. Naime, prijaviti su se mogla samo djeca od 5 do 14 godina, pjesme nisu smjele biti duže od četiri minute, a jedan od uvjeta je i bio da su pjesme autorske, nikada prije izvođene ili objavljivane. One koje su zadovoljile sve uvjete prema mišljenju stručnog žirija natjecat će se krajem travnja u Zagrebu, a ona najbolja kući će ponijeti laskavu titulu prve pobjednice festivala Zagifest.

Histrion

Osim natjecateljskog dijela, gosti festivala će tijekom boravka imati priliku upoznati hrvatsku kulturu i tradiciju jer je za njih osmišljen svakodnevni program koji, između ostalog, uključuje obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti grada, posjet zoološkom vrtu te završni koktel pod nazivom Hrvatska večer gdje će biti prezentirana hrvatska nacionalna kuhinja i starogradska glazba.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna moći će se kupiti na blagajni kazališta Histrioni od petka, 13. travnja, a više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici te Facebook stranici.

zagifest-zagreb-1

Dvoje sretnika i/ili sretnice mogu osvojiti po dvije ulaznice za jedan dan festivala. Pošaljete svoje ime i prezime, datum kada biste htjeli posjetiti festival te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila ZAGIFEST i to do ponedjeljka 23. travnja u 9 sati, kada ćemo objaviti sretne dobitnike i/ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Foto: Lice grada, TZGZ

Učitati još
Zatvori