Vodimo vas na rock koncert tjedna na kojemu ćete se dobro naplesati

Vodimo vas na rock koncert tjedna na
kojemu ćete se dobro naplesati

Dvadeset godina Biljan i njegovi Heretici već viču i dižu buku svojim rock’n’rollom u Hrvatskoj, a i šire! Od prvog koncerta u zagrebačkoj Praćki u jesen 1998. promijenilo se nekoliko ljudi u postavi, ali srž i glazba je ostala ista, nepopravljiva predanost i energija koju će ponuditi na koncertu u Vintage Industrialu povodom 20 godina postojanja.

Koncert na kojemu nećete prestati plesati

S tri albuma, od toga jednim na vinilu, i više kompilacija, Heretici su prvenstveno koncertni bend koji vam se svakim nastupom unosi u lice i tjera krv u glavu. Nisu uzalud nastupali kao potpora najvećim nositeljima žanra tijekom svoje karijere, od MC5, Supersuckers do Queens of the Stone Age te nastupi od Austrije, Češke, Njemačke, Engleske do regije i svih krajeva Hrvatske. Svi posjetitelji njihovih koncerata znaju da stoje uz bok svojim američkim i švedskim garage i punk uzorima, a po nekim kritičarima su i bolji od njih.

I nakon 20 godina, Heretici su i dalje u formi, možda više nego ikad, a na slavljeničkom koncertu će pored svojih poznatih uspješnica kao Supersticky, RnR Revolution no5, Valentines Day Massacre, odsvirati i nekoliko novih pjesama.

Podršku Hereticima će dati Sloming Moops. Bend predvođen Sanom Mikulecom, i u kojem je bivša basistica Heretika Elena, je lo-fi garažpunk trio nastao evolucijom sobnog one-man benda. Imaju dva albuma, kompilacijsku kazetu, par šašavih spotova i svježi EP Jellybomb. Dio su kompilacije It Came From The Garage!! vol 2.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za koncert 24. siječnja pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila RnR REVOLUTION NO5, do 24. siječnja u 8 sati ujutro kada ćemo objaviti sretnika ili sretnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Boranu Mitroviću!

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori