U Dubravi se otvorila prodavaonica ploča koja će postati novo cool mjesto u gradu

U Dubravi se otvorila prodavaonica ploča koja će postati novo cool mjesto u gradu

Iako se jedno vrijeme smatralo da je njihovo vrijeme završilo, gramofonske su ploče ponovno pronašle put do ljubitelja analognog zvuka. Po uzoru na europske i svjetske prijestolnice Zagreb zaslužuje mjesto gdje možete doći popiti prefinu kavu, slušati ploče i čitati glazbenu literaturu. Jedno takvo mjesto upravo je otvoreno.

Analogni zvuk

Veliki zaljubljenik u glazbu, Toni Suman, u izazovno je vrijeme odlučio napraviti izazovan poslovni potez. U vlastitom kvartu otvorio je prodavaonicu ploča koja nije tek običan glazbeni dućan. “Analogni zvuk” već svojim uređenjem stvara posebnu atmosferu, gdje svaki detalj ima svoju priču, no puno je bitnija njegova misija. Naizgled malom intervencijom u lokalnu kulturu, Dubrava dobiva cool mjesto zbog kojeg nije potrebno “potezati” do centra Zagreba.

Uživajte uz Quahwa kavu

Osim bogate ponude rabljenih vinila, u prodavaonici možete dobiti Quahwa kavu i provesti ugodno vrijeme preslušavajući ploče i čitajući glazbenu literaturu. “Čim nam mjere dopuste, planiramo ponuditi kulturne sadržaje poput promocija novih naslova na vinilu, akustičnih nastupa ili izložbi lokalnih umjetnika. “Analogni zvuk” je mjesto za koje želimo da postane dnevni boravak našeg kvarta, gdje će se umjetnost povezivati sa svakodnevicom. Istočnom dijelu grada potrebno je mjesto okupljanja glazbenih entuzijasta. Mi smo ovdje ne samo da pomognemo ljudima pronaći glazbu koju vole, nego da stvorimo ugodnu okolinu u kojoj će upoznati i zavoljeti i nove izvođače i nove vrste glazbe”, najavljuje Toni.

Popust kroz cijeli srpanj

Osim rabljenih i novih gramofonskih ploča, u ponudi se nalaze Polonapolona glazbene šalice, vinil zidni satovi i glazbena literatura. “Analogni zvuk” svoje otvorenje slavi cijeli srpanj, a posjetitelji mogu ostvariti popust 20% isključivo na naslove iz ponude rabljenih gramofonskih ploča. Sve o programu i popustima možete provjeriti na njihovoj Facebook stranici, a možete ih posjetiti i ove subote kada se prigodno obilježava Svjetski dan prodavaonica ploča i upecati novu ploču za svoju kolekciju.

Foto: Martina Nemčić i Ana Sever

Učitati još
Zatvori