Novi album Matije Dedića, na kojem je obradio najljepše Gibonnijeve kompozicije, od danas je dostupan na Deezeru

Novi album Matije Dedića, na kojem je obradio najljepše Gibonnijeve kompozicije, od danas je dostupan na Deezeru

Matija Dedić renomirani je glazbenik svjetskoga glasa i pijanist čija se neupitna virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost glazbom provela ga je kroz različite glazbene pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža jazz. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija. Novo izdanje Tajna vještina, koje broji 9 instrumentalnih obrada najljepših Gibonnijevih kompozicija, od danas je ekskluzivno dostupno na Deezeru, a uskoro i u fizičkom obliku. Divji cvit, Žeđam, Cesarica i Kad sam nasamo s njom svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim jazz obradama, zadržavši pritom esenciju i bit originalnih verzija.

Nije da se i prije nije obrađivalo Gibonnijeve skladbe, no ovo što je Matija učinio s Cesaricom, Žeđam, Temperom, Divjim cvitom ili Sve ću preživit doista spada u red “tajne vještine”… Osnovna melodijska linija ostala je čista, prezentna i neodovojiva od Gibonnija, a sve oko nje je jasna, nepobitna i neponovljiva Matijina improvizacija i kreacija kojima slušatelja upućuje na nova slušanja i promišljanja te ga vodi do neslućenih glazbenih obzora i obala, piše u knjižici izdanja novinar i glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš.

Sve kompozicije osim Nisi više moja bol (Muzej Mimara, Dan najbolje domaće glazbe Narodnog radija 2019.) snimljene su u zadužbini Ilije M. Kolarca kod snimatelja Dejana Vozlića. Album je producirao Matija Dedić, dok je mix i mastering radio Goran Martinac iz Croatia Records studija.

Učitati još
Zatvori