Svi koncerti na koje želimo ići u 2019.

Svi koncerti na koje želimo ići u 2019.

Koncerti u Hrvatskoj i regiji

U 2019. čekaju vas genijalni nastupi ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji – odličan razlog za vikend putovanje ili jedan jako, jako dobar izlazak!

Stray Dogg & Mary May

Stray Dogg, melankolični beogradski folk/americana bend, vraća se u Tvornicu kulture u četvrtak 24. siječnja u sklopu promocije albuma “Look At The Moon”. Društvo će im praviti kantautorica Mary May, jedno od najugodnijih novih imena indie scene.

Peteročlani beogradski sastav objavio je četvrti studijski album “Look At The Moon”. Zagrebačka promocija bit će prilika da hrvatska publika uživo čuje devet novih pjesama, kupi album po promotivnoj cijeni i s bendom obilježi sedam godina stvaralaštva. Album je inspiriran temama ljubavi, te je na njemu sudjelovalo dosta različitih glazbenika, a bend se nije držao ni tradicionalnih instrumenata, nego su eksperimentirali i dotakli se i elektronike. Novi uradak je najavljen spotovima “Too Much Madness” i  “Bad Man” u kojima glavne uloge preuzimaju članovi benda. Album se do kraja godine može besplatno preuzeti s Bandcamp stranice benda.

Zvuk benda mješavina je americane, indie rocka i folka upakirana u melankolične aranžmane koji Stray Dogg nedvojbeno izdvajaju kao jedne od predvodnika nove autorske scene koja buja širom regije, a bend je u izuzetno kratkom roku izgradio kultni status i jedno je od najprepoznatljivijih imena novog americana vala. Upravo svirajući melankolični indie rock, privukli su pažnju i inozemnih izvođača, uz suradnje s američkim kantautorom Devendrom Banhartom na prekrasnoj pjesmi  “Time”, kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme “Courting Blues”. Već su u formaciji tria, tek kratko nakon osnutka, nastupali uz Chinawoman i Scout Niblett.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda. 2011. izbacuju debitantski album “Almost”, čiji je istoimeni najavni singl proglašen pjesmom godine, a već godinu kasnije i “Fire’s Never Wrong”. Naslijednik dolazi u obliku  izuzetno hvaljenog  “Come Along Wind”, te je upravo objavljen najnoviji “Look At The Moon”. Stray Dogg, kao jedan od pionira novog americana vala, nastavlja svirati u regiji te dodatno probija granice, a nastupali su na svim većim festivalima poput EXIT-a, Love Festa, Sea Rock Festivala, Americana Night Festivala, Indirekta ili MENT-a.

Lokalnu podršku će pružiti Mary May, trenutno najatraktivnije novo ime indie scene. Predstavila se singlom “Softest Tune” koji je jednoglasno osvojio kritičare, a uslijedili su nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima. Krajem listopada objavila je album prvijenac “Things You Can`t Put Your Finger On” koji je opravdao sva očekivanja. Mary May će prvu službenu promociju albuma imati u veljači, a nastup u Tvornici je prilika da po prvi put čujete kakav zvuk donosi s bendom u kojem su Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima. Ulaznice u pretprodaji iznose 45 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 60 kn.

Damir Avdić

Damir Avdić nastupit će u Vintage Industrial Baru 7. veljače 2019.  Damir Avdić, poznat i kao Graha, Diplomac ili Bosanski psiho, (1964) je underground muzičar i umjetnik iz Tuzle. Dugi niz godina je svirao u hardkor-punk bendu Rupa u zidu, a sada nastupa samostalno (električna gitara i glas).

2004. godine je izdao album “…od trnja i žaoka” za etiketu “Slušaj najglasnije!” iz Zagreba sa 12 pjesama od kojih su neke: Brate, Diplomac, Lucifer, Abdulah… Iako pjesme, prema mišljenju mnogih, zvuče oporo i teško, Damir sam kaže da su ljubavne. Na omotu CD-a je prekrižena slika Che Gevare, a Damir o tome govori: “Ovo je album za odrasle. Ne mislim na godine, naravno. Već na one koji su svjesni da je Che Guevara danas samo brand kao Diesel, Puma, Hilfiger. Barikade danas kroji Armani. Zato su svi na njima. Nema tu ni kurca od revolucije.” Avdić je još i autor romana „Na krvi đuprija“, koji je tematski povezan sa muzičkim izdanjem, i bavi se “urbanim frustracijama” prosječnog BiH mladića.

AntiValentinovo #4

Kroz dva dana na pozornici će se izmijeniti osam velikih domaćih i regionalnih glazbenih imena i tu nije kraj novostima! Odlični stand up performeri, Studio smijeha, svojim će ubojitim humorom Antivalentinovu dati jednu potpuno novu dimenziju. Nastupaju: Zabranjeno pušenje, Rambo Amadeus, Let3, Bad Copy, Turisti feat. Stand up by Studio Smijeha.

Tom Odell

Britanski kantautor Tom Odell zakazao je premijerni hrvatski nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture za 10. veljače 2019. Debi EP “Songs From Another Love” uključivao je megahit i prvi singl “Another Love” koji ga je momentalno katapultirao među najjača mlada otočka imena. Prvi duži materijal, album “Long Way Down” iz 2013. odmah je uhvatio #1 britanske top liste albuma, da bi 2014. Tom zaslužio i prestižnu Ivor Novello nagradu koja se dodjeljuje skladateljima i autorima tekstova.

Njegova glazba utjecaje vuče od slavnih imena kao što su Elton John, David Bowie, Jeff Buckley ili Bruce Springsteen, a sam priznaje da je fan izvođača poput Cat Power, Jamesa Blakea, Blura i Arcade Firea. Treći studijski album, “Jubilee Road” bit će objavljen 26. listopada, a već su ga najavila tri singla – “Jubilee Road”, “If You Wanna Love Somebody” i duet s Alice Merton, “Half As Good As You”.

Valentinovo s Natali Dizdar & Massimom

Valentinovo u Zagreb donosi i koncert Natali Dizdar u Vintage Industrial Baru 14. veljače. Više informacija možete saznati na Facebook stranici. Massimo će beogradskoj publici darovati koncert za Valentinovo u Sava centru.

Radio & Juliet

Zagreb će početkom sljedeće godine, točnije, 16. veljače, ponovo postati središte svjetske baletno-glazbene scene! U dvoranu Vatroslava Lisinskog, tri godine nakon prvog i rasprodanog predstavljanja zagrebačkoj publici, vraća se uspješnica svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga – Radio & Juliet.

Radio & Juliet predstavlja savršenu simbiozu priče o Romeu i Juliji, odvažnih koreografskih ideje te pjesama kultnog rock sastava Radiohead, uz minimalističku scenografiju u vidu svjetlosnih i video instalacija.

Ulogu Romea nosi jedan od najboljih baletana današnjice – Denis Matvienko, a glazbenu podlogu predstave čine isključivo pjesme svjetski poznatog benda – Radiohead.

Ovaj balet na temu najpoznatijeg ljubavnog para, smješten je u moderno doba i prati priču iz Julijine perspektive, a gdje god se održava redovito je rasprodan.

Ulogu Romea nosi Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga, baletna zvijezda čije je umijeće najbolje opisala legendarna Natalija Makarova: „On je Barišnjikov, Nurejev i Godunov u jednoj osobi. Balet nije vidio takav fenomen već duže vrijeme.“

Radiohead se nije slučajno našao u cijeloj priči i samom nazivu ovog baletnog spektakla. Tragična atmosfera i senzibilitet pjesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji pa je razvio ovu suvremenu koreografiju uz glazbenu podlogu od čak 11 pjesama Radioheada.

Spoj modernog, baleta i Radioheada možda će se na prvu učiniti neobičnim ali, sudeći prema reakciji publike i struke nakon posljednjeg nastupa pred prepunim Lisinskim, ovo remek-djelo ostavit će sve, kao i mnoge gledatelje diljem svijeta, bez daha.

Vjerujemo da će povratak baletnog rock spektakla u Zagreb razveseliti sve ljubitelje plesne umjetnosti, kao i poklonike grupe Radiohead, a pogotovo one koji su prije pet godina, zbog velikog interesa, ostali bez svoje ulaznice.

KD Vatroslava Lisinskog 16. veljače bit će u znaku ljubavi i vrhunske plesne umjetnosti. Ulaznice za baletni rock spektakl su u prodaji, a cijena se kreće od 145 do 299 kn.

Goran Bare & Majke

Ususret velikom koncertu na Šalati, Bareta možete poslušati u zagrebačkom Saxu 16. veljače ove godine. Na Šalatu dolazi 1. lipnja – veliki koncert kojemu se iznimno veselimo.

The Lemonheads

The Lemonheads dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture 27. veljače ove godine. The Lemonheads su američki alternativni rock bend osnovan u Bostonu, Massachusetts 1986. godine od strane Evan Dando, Ben Deily, and Jesse Peretz. Dando je jedini bio stalni član benda. Nakon svojih početnih punk izdanja i ture kao nezavisni / “college rock” band u kasnim osamdesetima, popularnost Lemonheads-a među masovnom publikom rastao je u 1992. godini s albumom It’s a Shame about Ray” kojeg su napravili The Robb Brothers (Bruce Robb, Dee i Joe).

Nakon toga je uslijedila obrada pjesme “Mrs. Robinson” Simona i Garfunkela, koja je s vremenom postala jedan od najuspješnijih singlova grupe. Lemonheads je bio aktivan do 1997. prije razlaza grupe, ali su se ponovno okupili 2005. godine i objavili “The Lemonheadsthe” sljedeće godine. Bend je svoj zadnji album “Varshons” izdao u lipnju 2009.

Mangroove & S.A.R.S.

28. veljače u Tvornicu kulture nastupit će Mangroove – posebno im se veselimo obzirom da su posljednji (novi) album izdali krajem 2018., a u uhu nam još zvuči njihova posljednja suradnja s Josipom Lisac. 8. ožujka u Boogaloo u zagrebu dolazi S.A.R.S.

Zoran Predin u Lisinskom

Trideset i devet objavljenih albuma. Više od dvije tisuće koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište. Život u kombiju. Sendviči s benzinskih stanica, fileki kolodvorskih restorana i gala večere s predsjednicima država. Suradnja i druženje s kolegama. Pretjerivanja svih boja. Sve se to krije u 40-godišnjoj glazbenoj karijeri koja zaslužuje proslavu gala koncertom koji će nam predstaviti Zorana Predina u izboru najboljeg iz različitih razdoblja njegove bogate karijere. Novi aranžmani, zanimljivi i neočekivani gosti oduševit će nas i ovu večer u Lisinskom.

Željezni repertoar Lačnog Franza, najljepši momenti nevjerojatne suradnje s dvostrukog albuma “Tragovi u sjeti” ispod prstiju vrhunskog pijanista Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svjetskih django gitarista, i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu – uvijek zavodljiva Anja Rupel, poslije dugog vremena, s pjesmama legendarnog Videosexa.

Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći nesimpatizeri priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom pak osobno smatra to što su ga proglasili novovalnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao. U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 39 autorskih albuma, 4 zbirke poezije i knjigu anegdota “Druga žena u haremu”. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima i nastupao po cijelom svijetu, no kako sam kaže – najbolje tek dolazi.

Sting

Britanski glazbenik Sting dolazi i u naše susjedstvo, 4. lipnja u ljubljansku Arenu Stožice. Nastupit će s pratećim bendom u sklopu nove turneje “Sting: My Songs”, s omiljenim pjesmama iz svoje samostalne karijere, kao i one s grupom The Police. Neke od njih koje fanovi mogu očekivati su “Englishman In New York”, “Fields Of Gold”, “Shape Of My Heart”, “Every Breath You Take”, “Roxanne”, “Message In A Bottle” i mnoge druge.

Foo Fighters

Pula je jedini europski grad u kojem će Foo Fighters iduće godine odsvirati 2 koncerta, a praksa da nastupaju 2 dana zaredom, i još u istom gradu, izuzetno je rijetka za band. Naglasiti treba i da će nakon U2 na Maksimiru 2009. godine, ovo biti prvi puta da jedno ovako veliko inozemno stadionsko ime nastupa dan za danom u Hrvatskoj.

Dave Grohl, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994., nakon smrti Kurt Cobaina i neko vrijeme bio jedini službeni član. U sljedećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, nešto prije 2000. iskristalizirala postava koju su uz Grohla činili Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (gitara) i Taylor Hawkins (bubnjevi). Njih je 2006. pojačao Pat Smear, Nirvanin touring guitarist i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90tih te klavijaturist Rami Jaffee koji s bendom surađuje od 2005., ali je 2017. postao punopravan član.

U 24 godine dugoj povijesti Foo Fighters su objavili 9 studijskih albuma, osvojili 12 Grammy nagrada, i samo u SAD-u prodali preko 14 milijuna albuma. Headlineri su svih najvećih svjetskih festivala, a na samostalnim koncertima nižu impresivne brojke posjete. Tako su ranije ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u 2 koncerta skupili ukupno 140.000 ljudi. Njihov posljednji studijski album, “Concrete and Gold”, objavljen 2017., odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja. Ovu godinu band je započeo na rasprodanoj seriji nastupa po Australiji i Novom Zelandu, a kroz ljeto su svirali pomno odabrane stadione i legendarne dvorane poput Madison Square Gardena u New Yorku, Fenway Parka u Bostonu ili Wrigley Field u Chicagu. Ljeto su završili na Cal Jam festivalu u okolici Los Angelesa, na festivalu koji je pokrenuo sam band i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bandova.

Phil Collins – Still Not Dead Yet Live

Phil Collins nastupit će u Beču 2. lipnja, u sklopu turneje “Not Dead Yet”, prikladno nazvanoj po njegovoj autobiografiji iz 2016. godine. Vijest će obradovati sve fanove ovog kralja pop rocka koji je utjecao na brojne generacije. Bilo da vam srce grije zbog Disneyjevih klasika ili vas sjeća na Genesis i zlatno doba rock’n’rolla, nećete htjeti propustiti ovaj epski spektakl.

Collins je u Hrvatskoj nastupao 2005. godine u sklopu oproštajne turneje “First Final Farewell Tour” kada smo ga gledali u zagrebačkom Domu sportova. Srećom, njegovo umirovljenje nije bilo konačno te od 2015. godine ovog rock čarobnjaka iznova možemo vidjeti pod svjetlima reflektora.

Eric Clapton

6. lipnja Eric Clapton nastupa u Beču u Wiener Stadthalle. Inspiriran bluesom, već više od 40 godina slovi za jednog od najboljih rock gitarista na svijetu, iako je kroz karijeru mijenjao glazbene stilove; od blues-rocka (sa grupom John Mayall & the Bluesbreakers), psihodeličnog rocka (sa grupom Cream), do reggaea (obrada pjesme “I Shot the Sheriff” koju je napisao Bob Marley). Svirao je u različitim sastavima, a najpoznatiji su The Yardbirds, Cream i Blind Faith, a uz to je surađivao s dugačkim nizom drugih glazbenika.

Dvije od njegovih najvećih uspješnica, koje su i danas često središnjica njegovih scenskih nastupa su “Layla” (koju je snimio s grupom Derek and the Dominos) i blues standard “Crossroads” koju je napisao Robert Johnson.

Mark Knopfler

Mark Knopfler, legendarni gitarist i frontman nekadašnjih Dire Straits, najavio je svjetsku turneju nazvanu “Down The Road Wherever” zakazanu za ljeto iduće godine. U sklopu ove turneje koja kreće već u travnju s koncertom u Barceloni, gledamo ga i susjedstvu, u ljubljanskoj Areni Stožice gdje će s pratećim bendom nastupiti 29. lipnja.

Također, poznato je i kako će Knopfler 16. studenog objaviti i deveti samostalni album “Down The Road Anywhere”. Na ljubljanskom koncertu tako ćemo moći čuti i novije i starije numere iz njegovog osebujnog kataloga. Samo neki od klasika zasigurno su “Money For Nothing”, “Brothers in Arms”, “Sultans Of Swing”… Ulaznice će se moći kupiti putem sustava Eventim i njegovih prodajnih mjesta (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) od 5. studenog.

Diana Krall

Kanadska jazz pijanistica i pjevačica, Diana Krall, 16. srpnja nastupit će u Opatiji na Ljetnoj pozornici u sklopu nove svjetske turneje koju započinje u travnju u Americi.

Prvi koncert u Hrvatskoj imala je još krajem devedesetih no slavna Kanađanka moćnog glasa ističe kako se ovdje uvijek rado vraća. Još od prvog albuma “Stepping Out”, Krall oduševljava publiku i kritiku. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka. Jedina je jazz izvođačica koja je na prvom mjestu imala čak osam albuma na Bilboard Jazz Albums listi, osvojila je tri Grammyja, a uspoređuju je i s divom Billie Holiday.

Klavir je počela svirati s četiri godine, a s 15 je već nastupala u lokalnim restoranima. Njezin album “When I Look In Your Eyes” proveo je 52 tjedna na prvom mjestu Billboardove liste jazz albuma, a za njega je dobila dva Grammyja i nominaciju za album godine gdje je svrstana uz bok Santani, Dixie Chiksima, TLC i Backstreet Boysima. Sama nominacija bila je veliki uspjeh jer jazz albumi rijetko budu uvršteni u ovu prestižnu kategoriju. Ulaznice možete kupiti od danas, 17. prosinca, u sustavu Eventim i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

Eros Ramazzotti

Jedna od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda dolazi u Opatiju, 15. kolovoza 2019.. Upravo će intimni ambijent Ljetne pozornice osigurati neposredniji kontakt pjevača i publike i tako posjetiteljima pružiti doživljaj za pamćenje. Ramazzotti će tijekom svoje turneje 2019. godine prezentirati novi album “Vita ce n’è” koji već obara rekorde slušanosti, ali publika neće ostati uskraćena ni za njegove dosadašnje hitove.

Nakon nastupa na Sanremu 1984. godine s pjesmom “Terra promesa” Eros Ramazzotti postaje planetarno popularan i do današnjih dana ne silazi s vrhova svjetskih top ljestvica. Surađuje s glazbenim velikanima poput Luciana Pavarottija, Andree Bocellija, Carlosa Santane, Tine Turner, Cher; niže hit za hitom “Parla con me”, “Un emozione per sempre”, “Can”t stop thinking of you”, “Fuoco nel fuoco”, “Piu” bella cosa”, “Adesso tu”, “Musica e””, “Se bastasse una canzone”, “L”Ombra del Gigante” i postaje jedan od najslušanijih i najcjenjenijih svjetskih kantautora. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici.

Michael Buble

“Milenijski Sinatra” Michael Buble, unutar četvrte svjetske turneje najavio je i koncert u zagrebačkoj Areni. Buble će premijerni nastup u Hrvatskoj održati 16. rujna ove godine.

Kanadski pjevač već desetljećima njeguje imidž kavalira, finog i pristojnog momka, a kao takav uspio je izgraditi karijeru prvenstveno zahvaljujući obradama evergreena i klasika. Nakon toga slijede veliki hitovi poput “Haven’t Met You Yet” te se njegov glas često može čuti za vrijeme božićnih blagdana. Ovom turnejom promovira svoje najnovije studijsko izdanje pod imenom “Love” nakon dužeg izbivanja s glazbene scene zbog obiteljskih razloga. Ulaznice se mogu kupiti u glazbenoj knjižari Rockmark te putem sustava Eventim.

Učitati još
Zatvori