Svemirko uoči koncerta u Tvornici: Ovo bi mogao biti jedan od naših boljih nastupa

Svemirko uoči koncerta u Tvornici: Ovo bi mogao biti jedan od naših boljih nastupa

Grupa Svemirko koncertno će promovirati svoj treći studijski album „Skalamerija“ u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 23. listopada. Uspjeli smo ih uloviti na kratko i porazgovarati s njima uoči koncerta za koji se nadaju da će biti jedan od najboljih njihovih nastupa.Cijeli Zagreb zagrijava plesne cipele za iduću subotu, a nekoliko karata imamo i mi.

  • Kakva je Skalamerija?

Skalamerija je šizofrena i energična. Osjećajna i tupa. Sve su svemu, Skalamerija je nesavršen album u moru savršene muzike. 

  • Ovaj album je završni dio -ija trilogije, što slijedi nakon?

Pa sve vam govori naziv zadnje pjesme. Mislim da je tu više manje sve objašnjeno. Ovo je bio zadnji album i nakon ovog slijedi raspad i 2-3 nova neuspješna projekta, život na staroj slavi i nakon jedno 15 godina povratnički album i nastup na 45. INMusicu. Nadam se da ćemo i tada odraditi neki intervju. 

  • Što se kod vas promijenilo od kad ste se okupili tamo možemo reći davne 2017.? 

Dosta se toga promijenilo. Prvo i osnovno, promijenilo se nekoliko članova. Promijenili su se pogledi na svijet i glazbenu industriju. Promijenili su se muzički ukusi. Dosta iluzija je razbijeno i otvoreno je puno novih perspektiva. Ja osobno sam prošao nekoliko katarzi od 2017. godine. Na kraju krajeva i kompletan svijet se promijenio. E i da, promijenio sam i žice na gitari. 

  • Iz kojeg svemira Svemirko crpi inspiraciju?

Iz ovog našeg svemira i ovog planeta. Zapravo za jedan projekt koji se naziva Svemirko, inspiracije su dosta zemaljske i obične. Samo nesretna ljubav. Međutim, da se ne lažemo, kompletnu inspiraciju za pjesme uzimam iz novog vala i osamdesetih godina prošlog stoljeća. 

  • Koga slušate na domaćoj sceni, a koga na europskoj i svjetskoj?

Na domaćoj slušam Peki Pele i Pitaj klince. Na europskoj i svjetskoj slušam Rammstein i Sade. 

  • Kad bi opisivali vašu publiku što biste rekli kakva je ona?

Naša publika je vrh. Stvarno ne možemo tražiti bolju ekipu za naše koncerte. Većinom obrazovani i kulturno potkovani ljudi. 80 posto su žene svih dobnih skupina. 20 posto su muškarci. Muškarci ne dolaze zbog nas nego zbog žena. Tako da je uvijek napeto u publici i to stvara dodatnu energiju za naše pjesme. 

  • Nastupate u Tvornici kulture 23. listopada, kakav koncert možemo očekivati, gosti?

Mislim da će biti dosta ludo, idemo na glavu i bit će svakako gostiju i egzibicija. Ovo bi lako moguće mogao biti jedan od boljih naših nastupa. 

2×2 ulaznice možete osvojiti i vi. Sve što trebate je poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila SVEMIRKO do srijede 20.listopada, u podne. Dobitnika ćemo objaviti istoga dana tijekom poslijepodneva i kontaktirati ga e-mailom. Sretno! UPDATE: ULAZNICE SU OSVOJILE JOSIPA VESELIČIĆ I PETRA LJUBIČIĆ. ČESTITAMO!!!

Foto: Alma Drnovac

Učitati još
Zatvori