Stiže novi Spice Girls dokumentarac!

Stiže novi Spice Girls dokumentarac!

Ako ste odrastali u 90-tima, sigurno se sjećate ludnice koja je vladala oko girl benda Spice Girls. Victoria, Mel B, Mel C, Geri i Emma preko noći postale su planetarno popularne, a uvodni taktovi njihovog hita Wannabe i dan danas nas tjeraju na ples svaki put kada ih čujemo. Upravo će taj singl iduće godine proslaviti 25. godišnjicu izlaska, a tim je povodom britanski Channel 4 najavio novi dokumentarac o najpopularnijem ženskom sastavu svih vremena.

Girl Powered: The Spice Girls

Girl Powered: The Spice Girls bit će kombinacija arhivskih snimaka i dosad neobjavljenih intervuja koji će ispričati priču o usponu ovih pet djevojaka ‘iz susjedstva’ i kako su postale globalni fenomen. Dokumentarac će se osim toga baviti i feminističkom perspektivom, odnosno bit će fokusiran na njihovo nasljeđe i utjecaj na suvremeni feminizam.

Popularne Spajsice razišle su se 1999. godine, a od tada su imale dvije comeback turneje, 2007. i 2019. (na ovoj posljednjoj turneji nije sudjelovala Victoria Beckham). Najava dokumentarca, koji bi svjetlo dana trebao ugledati iduće godine, poklopila se s glasinama da djevojke pripremaju novu svjetsku turneju 2021. kako bi obilježile 25. godišnjicu svog prvog singla. Mel C, Mel B, Geri i Emma navodno planiraju koncerte po Australiji, Europi i SAD-u, a ima li istine u tim pričama, doznat ćemo s vremenom.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori