Ovo su koncerti u 2021. kojima se jako veselimo

Ovo su koncerti u 2021. kojima
se jako veselimo

Prošlo je više od godinu dana od kada smo se morali naviknuti da nam svakodnevica više neće izgledati isto kao prije. Pandemija je pogodila sve sektore, a posebno je stradala kultura. Zahvaljujući vrijednim radnicima u kulturi dio sadržaja se uspješno preselio online, ali i dalje žudimo za koncertima i glazbenim događanjima koji su neophodni za razvoj i u konačnici opstanak glazbene scene. Ipak, malo proviruje sunca iza oblaka i neki događaji ipak se najavljuju. S punim optimizmom nadamo se njihovoj realizaciji, a organizatori su optimistični. Donosimo pregled koncerata koji će se održati u mjesecima pred nama uz naravno smanjen broj posjetitelja i uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Foto: Filip Gržinčić

Rundek i Ekipa u dvorištu ALU

Darko Rundek i Ekipa dolaze u petak 21. svibnja u dvorište Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85. Darko Rundek će s Ekipom nastupiti prvi put nakon izlaska sjajnog novog materijala “Brisani prostor” koji je po objavi u prosincu prošle godine odmah dobio pohvale kritičara, svrstan među albume godine, te je osvojio nominacije za Porina za album godine i najbolji album alternativne glazbe. Za nastup sam Rundek kaže: “U petak 21. svibnja u dvorištu ALU izlazimo zajedno na brisani prostor. Pa što bude.” Koncert će biti održan u izuzetno limitiranom kapacitetu, uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH, a broj ulaznica ograničen je na 390. Ulaznice po cijeni od 130 kn kreću u prodaju idu u srijedu 21. travnja u 09:00 sati na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ako ih ostane, na dan koncerta njihova cijena će iznositi 150 kn.

Foto: Vlasta Prohaska

Nipplepeople i Jonathan na tvrđavi sv. Mihovila 25. lipnja

Fantastičan dupli koncert s grupama Nipplepeople i Jonathan stiže u petak, 25. lipnja na šibensku tvrđavu sv. Mihovila. U smanjenom kapacitetu od 400 mjesta oba benda će, na jednoj od naših najljepših pozornica odsvirati pune koncerte. Ulaznice su danas krenule u prodaju u sustavu Eventima, na njihovim fizičkim prodajnim mjestima i online na eventim.hr, po cijeni od 100 kn. Od 17. svibnja do 24. lipnja cijena će im iznositi 120 kn, a na sam dan koncerta 140 kn. Koncert grupa Nipplepeople i Jonathan četvrti je koncert kojeg LAA ove sezone organizira na glasovitoj šibenskoj tvrđavi. Najavljeno Hladno pivo (4. lipnja) i dupli nastup Silentea i BluVinila (5. lipnja) rasprodani su jako brzo, dok je za svirku Pipsa i J.R. Augusta (26. lipnja) u ponudi još manje od pola kapaciteta.

Foto: Promo

Pipsi i J.R.August u Šibeniku

U subotu 26. lipnja na tvrđavi sv.Mihovila u Šibeniku održat će se dupli koncert Pipsa i J.R. Augusta. Karte po cijeni od 100 kuna možete kupiti do 31. svibnja, nakon toga cijena im se penje na 120, dok će na dan koncerta ona iznositi 140 kuna.

Foto: Sanja Tušek

Natali Dizdar u Laubi

Nakon dugotrajne, prisilne pauze, Natali Dizdar konačno nastupa uživo. Koncertima u subotu 24. travnja u dvorištu zagrebačke Laube je rasprodan, pa zbog iznimnog interesa otvoren i novi datum – u nedjelju 25.4. Natali i njezin bend izvesti će njezine najveće hitove i okupljenima prirediti brojna iznenađenja. Bit će ovo prilika da Natali izvede i svoj novi singl “Kad mislim na to”, ali i pjesme koje je nedavno objavila u sklopu projekta BETI. Ulaznice za sjedeći koncert možete kupiti preko sustava Entrio. Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Exit festival u Novom Sadu

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući velikom uspjehu Srbije u masovnom cijepljenju, EXIT festival moguće održati ovog ljeta. Dugoočekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz sudjelovanje nekih od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi. Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, ulaz na festival bit će dozvoljen svima koji su cijepljeni i koji su preboljeli korona virus. Svim ostalim posjetiteljima iz Srbije i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih ulaza. Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje kako će do lipnja biti ukinut obvezan PCR test prije ulaska u zemlju.

Fotro: Exit
Učitati još
Zatvori