Maksim Mrvica nastupio pred više od milijardu gledatelja

Maksim Mrvica nastupio pred više od
milijardu gledatelja

Maksim Mrvica CCTV (2)

Proslavljeni hrvatski pijanist Maksim Mrvica, povodom proslave Kineske Nove godine, imao ja čast nastupiti na središnjoj kineskoj televizijskoj postaji CCTV te se time pozicionirao među tek nekoliko stranih izvođača koji su ikad nastupili na ovom prestižnom događaju. Nastupom je ušao i u povijest najveće televizijske gledanosti na svijetu, za usporedbu s poznatim američkim Super Bowlom kojeg je ove godine gledalo nešto više od 100 milijuna gledatelja – spektakularni nastup na CCTV, pratilo je više od milijardu gledatelja direktnim prijenosom s najgledanijeg TV događaja na svijetu CCTV Spring Festival New Year’s Gala.

‘Vrlo sam počašćen što sam imao prilike sudjelovati u programu kineske televizije CCTV – Spring Gala Show – i to kao tek jedan od nekoliko stranih izvođača u povijesti koji su bili pozvani da sudjeluju u programu. Izveo sam aktualni singl ‘New Silk Road’, u izvedbi mi se pridružio i kineski pijanist Muye Wu, a činjenica da nas je gledalo više od miljardu ljudi u izravnom prijenosu je nevjerojatna. Show je bio istinski spektakularan, s nevjerojatnim vizualnim efektima, te s doslovno stotinama glazbenika, pjevača i plesača koji su u showu sudjelovali. Divno je bilo biti dio tog golemog i nezaboravnog događaja!’, ispričao je Maksim Mrvica utiske sa senzacionalnog showa.

Maksim je izveo kompoziciju New Silk Road koju je za njega napisao skladatelj Tonči Huljić, a koja će ujedno biti i singl na istoimenom nadolazećem albumu.
Uz nastup na CCTV nastupio je i na drugoj najvećoj po gledanosti – gala emisiji Hunan TV izvodeći svoj proslavljeni hit The Flight Of The Bumblebee, a u izvedbama su mu se pridružili kineski pijanist Muye Wu te kazakhstanska vokalna senzacija Dimash Kudaibergen.

Maksim Mrvica početkom ožujka izdaje spomenuti novi album New Silk Road, s kojim će u travnju započeti turneju u Pragu, a u Aziju se vraća u svibnju gdje će održati do sada najveću koncertnu turneju od 40 nastupa. U sklopu nove svjetske turneje imat će ga priliku poslušati početkom srpnja i obožavatelji iz Hrvatske. Maksima Mrvicu možete pratiti putem službene Facebook stranice.

Maksim Mrvica CCTV (1)

Maksim Mrvica CCTV (8)

Maksim Mrvica CCTV (9)

Maksim Mrvica CCTV (5)

Maksim Mrvica CCTV (7)

Maksim Mrvica CCTV (3)

Maksim Mrvica CCTV (2)

Učitati još
Zatvori