Još samo 3 dana do koncerta zbog kojeg će svi pohrliti u Dubrovnik

Još samo 3 dana do koncerta zbog kojeg
će svi pohrliti u Dubrovnik

Odbrojavamo posljednje dane do koncerta Morcheebe

Vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera i ovog ljeta građanima i posjetiteljima Dubrovnika donosi najljepše ljetne doživljaje na Babinom kuku u sklopu festivala Ljeto u Valamaru, a koji se u protekle tri godine profilirao kao destinacija vrhunske zabave. Prvo strano ime na Ljetu u Valamaru dolazi 10. kolovoza na Babin kuk – bend koji je tijekom niza sjajnih koncerata izgradio poseban odnos s hrvatskom publikom – troje vrsnih umjetnika pod zajedničkim nazivnikom Morcheeba!

Morcheeba se na sceni pojavila 90-ih godina kada se trip-hop probijao na ljestvice, a nakon prvog albuma bilo je jasno da će se dugo zadržati na svjetskim pozornicama. To su i dokazali, a “Rome Wasn’t Built In A Day”, “Trigger Hippie”, “Part Of The Process” i „Otherwise” samo su neke od pjesama koje ćemo pod zvjezdanim nebom kampa Solitudo slušati 10. kolovoza.

Uvod u koncert Morcheebe s glazbenim potpisom Irene Žilić

U iščekivani koncert uvest će nas jedna od najcjenjenijih kantautorica – Irena Žilić! Svoj posljednji studijski uradak objavila je u ožujku 2017. godine. Album su nahvalili i kritika i publika, a glazbenica je na njemu otkrila i novi, drugačiji zvuk nakon izvrsnog EP-a “Days of Innocence” i LP-ja  “Travelling”.

Na novom albumu Irena Žilić je radila s talentiranim producentom Markom Mrakovčićem, a više nije ni sama s gitarom. Pridružili su joj se Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi). Album se našao na gotovo svim domaćim i regionalnim top listama albuma koji su obilježili 2017. godinu, a zaradio je i nominaciju za glazbenu nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album alternativne i klupske glazbe”.

Kritika hvali njenu zrelost, bogatiji i kompleksniji zvuk te fantastičnu produkciju. Nazivajući njen izričaj autentičnim i svjetskim, hvale njen prekrasan glas, puninu zvuka, glazbeni talent i poigravanje s elektroničkom glazbom, dajući albumu “Haze” naziv remek-djela.

Ulaznice za koncert dostupne su u svim Valamarovim hotelima u Dubrovniku i kampu Solitudo te online putem Valamarove stranice Valamar Experience Concierge, a sve novosti možete pratiti putem Facebook stranice i Instagram profilaNovost za sve ljubitelje ovog jedinstvenog glazbenog izričaja je ta da se ulaznice od sada mogu kupiti i putem web stranice ulaznice.hr.

Što još donosi Ljeto u Valamaru?

U sklopu Rock’n’Valamara (17. kolovoza) Hladno Pivo će svim posjetiteljima pokazati da „nije sve tako sivo“, a istu večer nastupati će i riječka rock senzacija – Jonathan, iskusna rock petorka za koju je došlo vrijeme da je i Dubrovnik upozna jer Jonathan uvijek, ali baš uvijek dobro iznenadi.

Dva tjedna poslije, 30. kolovoza, održati će se Rap’n’Valamar, jednodnevni festival posvećen rap glazbi na kojemu će sve ljubitelje ove glazbe rasplesati višestruki dobitnici nagrade Porin TBF i reper koji uvijek kaže „ne može“ Vojko V.

Velika završnica Ljeta u Valamaru održati će se 13. rujna uz spektakularni koncert Parnog valjka s kojim će svi morati „uhvatiti ritam“.

Foto: promo, Profimedia

Učitati još
Zatvori