Koncerti pod ljetnim nebom vladat će zagrebačkim večerima sljedećeg tjedna

Koncerti pod ljetnim nebom vladat će
zagrebačkim večerima sljedećeg tjedna

Ljetne večeri u Zagrebu…

Čim malo ohladi sunce i počne večer sa sumrakom Zgreb se budi za večernje izlaske, a u tjednu koji je pred nama vladat će oni pod vedrim nebom!

FOODBALLERKA

Strossmayerov trg je od 14.6 do 15.7 jedna velika zelena oaza, u kojoj se na velikom ekranu prikazuju nogometne utakmice hrvatske reprezentacije, kao i sve ostale u Grill zoni uz hrskavi roštilj. Na Foodballerki će svoja jela predstavljati razni ugostitelji. Osmislit će originalne specijalitete prilagođene obožavateljima nogometa, koji će se moći pojesti s nogu, uz navijanje. Organizator najavljuje foodballerske burgere, originalne deserte, raznolike salate, pašticade, zalogajčiće, sushi i još mnogo toga, na čak 20 kućica.

Time

Prvi put na Festivalu na Strossmayerovom trgu u ponudi će se naći više vrsta craft piva pivovare Garden Brewery, nezaobilaznih uz roštilj koji će sigurno privući pažnju posjetitelja. Osim piva na Foodbalerki će se moći kušati i osvježavajući kokteli i voćne salate koje će spravljati poznati putopisac. Organizator je posebno pažljivo osmislio dječji program pa će oni najmlađi uživati u svom kutku uz razne igre, face painting, a po prvi put na jednom Street festivalu mlade majke moći će u HIPP dječjoj zoni za prematanje promijeniti pelene svojim bebama. Osiguran je i zaseban prostor za dojilje, gdje će u miru nahraniti svoje malene. Osim svega spomenutog, organizator priprema još mnoga iznenađenja.

Good Food

Već kroz nekoliko dana svoja će mjesta u prekrasnom zelenom partu zauzeti:  Time, Wurst bar, The Garden Bar&Kitchen, T&T, RougeMarin, Kitchen&Grill Plac, OLI house, Milky, Cocktail bar by Rakijarnica & Mangosta, Jamnica gemišt bar, Haustor Haus, Gost&Ona, Good Food, Gingle Bells, 50 A Burger&Champagne Bar, El Toro, BarBaQ, Gummenyak i Pommes Frites.

Za dodatan program pobrinut će se odlični bendovi i DJ’i, a posjetitelje očekuju nagradne igre i aktivacije Jamnice, Samsunga, Zvijezde, HIPP-a  i pivnice Garden Brewery.

50 A Burger & Champagne Bar[/caption

Više informacija dostupno je na FB stranicama organizatora, Instagramu (Foodballerka #foodballerka #imanaskorusa), a uskoro i na webu foodballerka.hr.

ICE T & BODY COUNT

Gotovo 4 mjeseca uoči održavanja Ice T i njegov Body Count rasprodali su Tvornicu kulture, što predstavlja najbrže prodani koncert u povijesti tog kluba. Kako je želja benda bila da u Zagrebu održe klupsku svirku, a kako je interes bio prevelik za kapacitet Tvornice, u dogovoru s menadžmentom grupe odlučeno je da se nastup preseli u Boćarski dom 19. lipnja. Iako je prostorom dosta veći od Tvornice Boćarski i dalje ima energiju nešto većeg kluba i savršeno će odgovarati jednom od važnijih gostovanja ove godine u Hrvatskoj.

Body Count su potvrdili i predgrupu za Zagreb. U Boćarskom domu prije njih će nastupiti belgijski Powerstroke koji su u svojih 10 godina karijere svirali s brojnim velikim imenima kao što su Body Count, Pro-Pain, Suicidal Tendencies i Crowbar.

Sve ulaznice kupljene za Tvornicu kulture vrijede naravno i za Boćarski dom. Novi kontigent ulaznica u prodaji je po cijeni od 170 kn. Ukoliko ih ostane ulaznice će se na dan koncerta moći kupiti po 190 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online.

[caption id="attachment_325998" align="aligncenter" width="750"] Bodycount

LAUBIN 7. ROĐENDAN

Sedam godina je proletjelo i u srijedu 20. lipnja 2018. u 20 h Lauba će rođendan proslaviti otvorenjem velike izložbe Silvija Vujičića, ali i rođendanskim tulumom uz DJ-a Boccu Sofistifunk.

Za Laubinu rođendansku izložbu, umjetnik Silvio Vujičić stvara šest novih radova monumentalnih dimenzija. Ovi radovi su svojevrsna sinteza istraživanja, s jedne strane medija, tehnika i suvremenih umjetničkih praksi, a s druge, vlastitih iskustava, identiteta i umjetničkih preokupacija. Kao i u dosadašnjim radovima Silvio Vujičić očekuje od promatrača da se angažira i biva spreman na istraživanje i propitkivanje, podrazumijevajući pritom uvijek neku znatiželju…

Uz navedeno, posjetitelji će moći vidjeti i izložbu Kakve veze imaju Puma 34 i Kožarić“Laubinom rođendanskom izložbom započinje Laubin program Ljeto u Laubi. Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza.

EKODROM

Četverodnevni workshop & music festival održava se na eko imanju u selu Bukovica Utinjska, 70 km od Zagreba. Ograničen na 500 posjetitelja, Ekodrom festival promiče zajedništvo kroz uživanje u odličnoj glazbi te potiče posjetitelje na aktivno sudjelovanje u raznolikom festivalskom programu (radionice, predavanja, aktivnosti za djecu).

Mali festival, koji je nastao 2012. godine kao rezultat entuzijazma nekolicine članova udruge Ekodrom, malo po malo je prerastao u prepoznatljivu glazbeno-edukativnu manifestaciju kojoj se, zbog svoje opuštenosti, glazbenog programa i prekrasne lokacije, svi rado vraćaju tako da posjetitelje ove godine čeka fuzija tradicijske glazbe i moderne elektronike sa zvukovima duba, trancea, nu-cumbie, ethno housea, tribal i global bassa.

Ekodrom

Ekodrom

JAZZ GARDEN S JASNOM BILUŠIĆ

U srijedu 20. lipnja vraća nam se Jazz Garden i ovaj put dovodi jazz sastav New Dead predvođen Jasnom Bilušić. #nojazzlikejazzgarden

New Dealovci već desetljećima djeluju na domaćoj jazz sceni.Njihov repertoar kontinuirano preispituje granice glazbenih žanrova, no ono što ih svrstava u jedan od vodećih sastava vokalnog jazza u nas je vrsno glazbeno umijeće i maštovitost svoga viđenja odabranog glazbenog materijala, bilo da se radi o standardima, šansonama, bluesu, evergreenima ili tradicionalnoj glazbi.

Jasna Bilušić, hrvatska je glumica, jazz pjevačica i TV voditeljica. Završila je akademiju dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, seminar imaginarne filmske Akademije u Grožnjanu i scenaristički seminar na University of Ohio, (SAD).  Od 1990. godine stalni je član ansambla Gradskog kazališta Komedija. U njemu je nastupila na brojnim domaćim i svjetskim mjuziklima i dramskim predstavama. U deset godina svoje glazbene karijere, objavila je tri jazz i reggae albuma, a također je gostovala na brojnim izdanjima hrvatskih glazbenika. Jasna Bilušić već niz godina surađuje s ‘Big Bandom’ HRT-a i kao vokalni solist i kao autor tekstova te voditelj na njihovim koncertima.

Dobitnica je nagrade hrvatskoga glumišta za 2002. godinu u kategoriji najbolje ženske uloge za tumačenje Edith Piaf u glazbenoj predstavi ‘Piaf’, koju je režirao Lawrence Kürua u zagrebačkom kazalištu Komedija.

ZAGREB CLASSIC

I ove godine, 20. i 21. lipnja, na zagrebačkom Tomislavovu trgu, četiri će ansambla HRT-a – Zbor i Simfonijski orkestar, Tamburaški orkestar i Jazz orkestar – Zagrepčanima i svima koji se u gradu zateknu ponuditi široki izbor glazbenih poslastica.

U suradnji s Gradom Zagrebom, i ove godine ansambli HRT-a slave Svečanost glazbe u sklopu festivala Zagreb Classic!

18953180_1532372790137202_4586163785935893200_o

Zagreb Classic

Foto: Goran Kovačević, Bodycount promo, Lauba promo, Ekodrom promo, Vintage Industrial Bar, Zagreb Classic

Učitati još
Zatvori