Koncerti i festivali u 2022.: Programi kojima se veselimo

Koncerti i festivali u 2022.:
Programi kojima se veselimo

Sada definitivno možemo reći da je pozitivno vrijeme pred nama, barem što se tiče koncerata, evenata i festivala. Kako pandemije jenjava u svijetu tako su brojne glazbene zvijezde odlučile kretati na turneje koje svi nekako jedva čekamo, a koje neće izbjeći i naše krajeve. Složili smo listu najzanimljivijih koncerata i festivala koji će se održati ovoga proljeća i ljeta, koju ćemo, sigurni smo, još nadopunjavati.

IAMDDB u Tvornici

Jedno od najpoznatijih imena novije UK scene ovog proljeća donosi zadnji europski dio Revenge turneje i u Hrvatsku. Nakon što su prošlogodišnji nastupi u prvom dijelu turneje bili gotovo svi rasprodani, zadnji dio Revenge turneje kreće 16. ožujka u Madridu, a zatim i Barceloni, te se nastavlja u Frankfurtu i Parizu. 23. ožujka IAMDDB dolazi u Zagreb, a nakon toga seli se na pozornice Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

Josipa Lisac – tvrđava sv Mihovila

Josipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, stiže na šibensku tvrđavu sv. Mihovila u utorak, 9. kolovoza. Ulaznice za veliki šibenski koncert u prodaju kreću u utorak, 22. veljače, po cijeni od 150 kn na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr. Na dan koncerta, ako ih ostane, cijena će iznositi 180 kn.

Calvin Harris na EXIT festivalu

Calvin Harris, najuspješniji DJ i producent svih vremena, stiže na EXIT festival! Ovaj višestruko nagrađivani glazbeni superstar predvodi moćnu Exitovu objavu od 64 nova imena, među kojima su James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, ZHU, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Satori, Denis Sulta, Mathame, Sepultura, Napalm Death i mnogi drugi izvođači s čak pet festivalskih pozornica Petrovaradinske tvrđave, koji zajedno broje preko nevjerojatnih 50 milijardi pregleda na You Tube i streaming platformama! Svi oni pridružuju se već ranije najavljenim Nicku Caveu & The Bad Seeds i Borisu Brejchi na novom izdanju festivala, koje će biti održano od 7. do 10. srpnja 2022. pod sloganom „Zajedno. Zauvijek!“, a uskoro stiže još velikih glazbenih imena!

Lemonheads u Vintageu

Američki indie heroji, grupa The Lemonheads predvođena Evanom Dandom, vraćaju se u Zagreb, i to u Vintage Industrial Bar, u utorak 3. svibnja 2022. The Lemonheads dolaze u sklopu “It’s a Shame About Ray” obljetničke turneje kojom slave 30 godina legendarnog albuma, a svirat će ga u cijelosti.

Rundek i Ekipa u Slavonskom Brodu

Rundek i Ekipa dolaze u Slavonski Brod u kazališno – koncertnu dvoranu Ivana Brlić – Mažuranić u petak 25. ožujka 2022. Veliki Darko Rundek i njegova Ekipa sastavljena od vrhunskih glazbenika dolaze u srce Slavonije. U slavonskobrodskoj dvorani naš legendarni glazbenik u punom sastavu podsjetit će na svoj prebogati katalog pjesama.

Bad Daughter – Pogon Jedinstvo

Bad Daughter će održati koncertnu promociju po mnogima najboljeg novog domaćeg albuma “Let Me Panic” u petak 6. svibnja 2022. u pogonu Jedinstvo. Po prvi puta će tako Bad Daughter uživo predstaviti hvaljeni prvijenac koji je osvojio nagrade za najbolji album 2021. godine. Nakon što je više od 40 domaćih urednika i novinara “Let Me Panic” skupno izabralo za album godine, uslijedilo je i priznanje regionalne udruge nezavisnih diskografa RUNDA za najbolji regionalni album po glasovima 50 izdavača i profesionalaca iz glazbene industrije. Sve je potvrđeno na nedavnim Rock&Off nagradama kada je Bad Daughter osvojila one za album godine, kao i Pop&Off izvođača godine.

Caribou u Laubi

Caribou su, uslijed popuštanja protupandemijskih restrikcija diljem Europe i čvrstih jamstava koje su dobili u zemljama u kojima će nastupiti, odlučili odraditi čitavu najavljenu turneju te joj pridodati zagrebački koncert. Kako su za predstojeću turneju složili novi audio-vizualni koncept, koji između ostalog uključuje i 10 metara širok LED ekran, te 12 metara široku pozornicu, Kuća za ljude i umjetnost Lauba pokazala se kao prostor koji je mogao ispuniti sve tražene tehničke uvjete. Svi oni koji su imali sreće odgledati sjajan koncert grupe Caribou u Galeriji SC sada već davne 2008., znaju koliko je prirodna simbioza njihovog jedinstvenog audio-vizualnog izričaja i galerijskog prostora, pa je za očekivati da će spoj Cariboua i Laube rezultirati istinskim spektaklom.

Skunk Anansie u Domu sportova

Grupa Skunk Anansie uslijed trenutne situacije pomaknula je datume europske turneje, pa tako i zagrebački koncert. Novi susret s hrvatskom publikom zakazan je 13. svibnja 2022. u Domu sportova. “Zbog trenutnog utjecaja korona virusa nažalost moramo odgoditi nastup za svibanj. Sve kupljene ulaznice vrijede i za novi datum. Veselimo se vidjeti vas tada”, poručuje Skunk Anansie.

Tricky Močvara

Zagrebački koncert Trickyja dobio je novi datum, a jedan od pionira trip hopa dolazi u klub Močvara u petak 20. svibnja 2022. Kultni britanski glazbenik tako će višestruko odgađani nastup održati ovog proljeća, a u sklopu kojeg će promovirati svoj novi album “Fall To Pieces”.

Placebo na Šalati

Engleski art-rock velikani Placebo objavili su novi singl “Try Better Next Time” koji će se naći na nadolazećem studijskom albumu. Grupa na zagrebački stadion Šalata stiže 27. lipnja 2022. Novu pjesmu prožimaju pulsirajući gitarski riffovi, a slažu se s Molkovim vokalom koji pjeva o kraju svijeta kakvog poznajemo, te onome što možda dolazi. “Ovo nije kraj svijeta, nego samo kraj čovječanstva, a zbog naše oholosti ne možemo otkriti tu razliku. Priroda se umorila od nas. Pokušajte bolje drugi puta”, poručuje Molko opisujući pjesmu “Try Better Next Time”.

Silente u Slavonskom Brodu i Rijeci

Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu ugostit će Silente u petak, 6. svibnja, dok će riječki Pogon kulture biti mjesto subotnjeg koncerta. Najave prvih koncerata u 2022. stižu u vrijeme kada se Silenteov singl „Poljubi me za kraj“ natječe za Cesaricu i Zlatni Studio, što je potvrda izuzetno uspješne godine iza nas. Grupa će uskoro predstaviti i novu pjesmu, dok je izlazak albuma planiran za proljeće.

Franz Ferdinand u Zagrebu

Škotski rock benda Franz Ferdinand dolazi u Malu dvoranu Doma sportova u ponedjeljak 25. travnja 2022., a ususret nastupu objavili su novi singl “Curious”. Nova pjesma nalazi se na nadolazećem albumu “Hits To The Head” na kojem će se nalaziti najveći hitovi kojima je bend osvojio svijet. “Curious” je uvod u ploču koja će biti objavljena u ožujku, a kako bend kaže, progovara o romantičnim vezama i razmišljanjima što dolazi kad se nađete u rutini.

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS u riječkom Pogonu kulture

Grupa PipsChips&Videoclips nastupit će u subotu 26. ožujka u riječkom Pogonu kulture. Pipsi će tako u na samostalnom koncertu u Rijeku donijeti dugačak set najvećih hitova iz kompletne karijere. Veliki Pipsi odgojili su generacije fanova, a bit će ovo još jedna prilika za vidjeti zašto je legendarni zagrebački bend jedan od koncertno najtraženijih.

Petar Grašo u Areni Zagreb

Petar Grašo vraća se u Arenu Zagreb! Datumi su 18. i 19..ožujka. Rasprodan prvi dan, raznježio je Grašu pa je tako dodao i drugi koncert koji će ne sumnjamo biti fantastičan kao i prvi.

Vanna u Areni Zagreb

I ovaj koncert se trebao održati u veljači, a prebačen je za 7. svibnja. Vanna će u Areni održati koncert karijere na kojem će proslaviti 30 godina uspješnosti na hrvatskoj sceni. Od samih početaka izdvajala se stilom, karakterom, znanjem i mogli bismo reći suverenošću kojom vlada na sceni. Kroz cijelu karijeru razvijala se i rasla u skladu s vremenom i trendovima stvarajući hitove koji će ostati zapisani u glazbenu povijest Hrvatske, ali i regije. 

Sea Star Festival u Umagu

Nakon dvije godine pandemijske puze u prekrasnu lagunu Stella Maris u Umagu vraća se Sea Star Festival. Hip hop legende Cypress Hill praćeni s Amelie Lens, Dubioza Kolektivom, Meduzom i Umekom te cijelim nizom glazbenika najavljenih još za 2020. nastupit će 27. i 28. svibnja 2022. u umaškoj laguni Stella Maris.

In Music Festival

Róisín Murphy pridružuje se već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest i dr. Odgođeni jubilarni INmusic festival #15 održat će se na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu. Ove godine po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. Četverodnevne festivalske ulaznice po cijeni od 599 kuna dostupne su putem službenog festivalskog webshopaa već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna.

Future Scope Festival

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih klupskih programa Future Scope prošle je godine obilježio 20. obljetnicu postojanja, a koju ove godine slavi u velikom stilu – trodnevnom feštom na jezeru Jarun, koja će se odvijati na četiri stilski različita, ali kvalitetom komplementarna stagea. Ovaj okrugli rođendan slavi se od 13. do 15. svibnja 2022. i to na jarunskom Otoku hrvatske mladeži. Protagonisti slavlja su neki od najpoznatijih domaćih, ali i svjetskih glazbenika. Više o programu ovdje.

Učitati još
Zatvori