Ovog vikenda održava se jedno od najvećih glazbenih događanja u posljednje vrijeme

Ovog vikenda održava se jedno od najvećih glazbenih događanja u posljednje vrijeme

Prvi November Fest powered by Galeb održat će se 18. i 19. veljače 2022. godine u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu i okupit će neka od najpopularnijih imena hrvatske hip-hop i pop-rock scene. U petak nastupaju: TBF, Elemental i Atomic Dance Factory, a u subotu: Neno Belan & Fiumens, Silente i DJ Rea.

November Fest

Elemental je uvijek bilo teško svesti na samo jedan glazbeni žanr. Specifičnost benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Dvije godine nakon prvog isključivo digitalno objavljenog pandemijskog albuma lica s hit pjesmom Hej Sanjalice, Elemental novim spotom za pjesmu Dvojka” unosi toplinu u hladnu veljaču i najavljuje koncertni spektakl u Domu sportova. “Mislim da ću se morati uštipnuti da shvatim da ne sanjam! Naša ”nabrijanost” bit će podjednaka nabrijanosti publike – i jedni i drugi jedva dočekasmo da se slušamo i vidimo. Na toplom. Nismo se dugo vidjeli, nadam se da ste dobro i zdravo i da ćemo pomaknuti Dom sportova iz temelja svojim grlatim pjevanjem i nabrijanom energijom!! Čekamo vas s ove strane pozornice!” – izjavila je Remi.

TBF (The Beat Fleet), jedan od najprogresivnijih i najoriginalnijih bendova na Balkanu, više od trideset godina uveseljava publiku svojim “Ping Pong” glazbenim izričajem eksperimentirajući s raznim glazbenim stilovima u okvirima hip-hopa s nezaobilaznim mirisom Mediterana koji se ne nalazi na razglednicama. Nakon pandemijske neizvjesnosti u 2020., prošlogodišnjom ljetnom open-air turnejom TBF se vratio u formu i početak jeseni okrunio tekstualno-vokalnim gostovanjem u spotu i pjesmi mladog violončelista Mateja Miloševa, “Vječni sjaj”. Pitali smo Mladena da li se vesele nastupu u Domu sportova nakon dugo vremena: Veselimo se, naravno, kao i svakom nastupu. Bit će lijepo, za promjenu, nastupiti u zatvorenom, a za Dom sportova nas vežu lijepe uspomene i kao izvođače i kao posjetitelje koncerata. Nismo ni dugo bili u kombinaciji s Elementalom pa se veselimo i druženju s njima. Mislim da će to biti jako zabavna večer. Na vašem mjestu ja je ne bih propustio.

Atomic Dance Factory je jedna od najboljih hrvatskih plesnih skupina. Bave se isključivo urbanim plesnim stilovima kao što su hip-hop, break dance, locking i popping a u kategorijama hip-hopa višestruki su državni prvaci te trostruki svjetski prvaci. Široj javnosti skupina je poznata po nastupima na televizijskim talent natjecanjima gdje su plesačkim vještinama oduševljavali i žiri i gledatelje, a nema sumnje da će jednako tako biti na pozornici Doma sportova.


Od kada su se 2013. pojavili na glazbenoj sceni i prvim singlom “Terca na tišinu” osvojili srca publike, Silente je iz godine u godinu nizao uspješne koncerte i osvajao razna priznanja za svoj rad uključujući i diskografsku nagradu Porin za novog izvođača godine. Uoči nastupa u Domu sportova poručuju svojoj publici: Da pjevaju iz petnih žila, da skaču k’o da nema sutra. “Rijetko se vidimo, što se može, takva su vremena, ali trebamo iskoristiti svaku priliku. November fest i ova pametna inicijativa festivala pružili su nam odličnu priliku za dvoranski koncert, a takvih će ove godine biti malo. I to gdje nego u Domu sportova, naše staro mjesto. Vidimo se i pozdrav od cijelog benda!

Neno Belan i Fiumens zajedno sviraju 24 godine, a Neno često na nastupima kaže kako su se dogovorili da će svirati još 24, a nakon toga će vidjeti što će biti dalje. Kao i uvijek, odsvirat će presjek Belanove karijere, s puno pjesama iz ere nezaboravnih Đavola, pa preko „Sunny day“, „Vina noći“ i „Ponoćnih zvona“ – dovesti nas do „Rijeke snova“. Bit će tu i najnoviji singl Zvijezde, kao i još puno lijepih pjesama iz pjesmarice Nene Belana. U kratkom razgovoru Neno nam je otkrio kako se osjeća uoči nastupa na November Festu: “Osjećam dobru vibru u zraku, i znam da ćemo svi jako uživati, i mi i publika! Dođite, opustite se i uživajte u glazbi koju ćemo vam pružiti, glazba je začin života i bez nje bi život bio puno siromašniji. I mi ćemo upijati vašu energiju koju ćete nam pružiti i uživati u njoj!”

DJ Rea jedna je od najangažiranijih regionalnih DJ-ica koja je u 18 godina svoga rada održala gotovo 2000 nastupa u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Portugalu, Norveškoj, Slovačkoj te diljem cijele regije uključujući najznačajnije glazbene festivale. Najviše uživa u mash-up DJ setovima u kojima kombinira različite stilove klupske glazbe.

Naziv November Fest powered by Galeb ističe glavnog partnera festivala, jednog od najdugovječnijih hrvatskih brendova koji generacijama oblači mlade i stare kvalitetnim i tako ugodnim proizvodima od omiškog pamuka. Svi proizvodi (donje rublje, spavaći asortiman te sezonske kolekcije) napravljeni su od najboljih prirodnih materijala koji osiguravaju da u svakom trenutku nosite ono najbolje za vaše zdravlje. Sam vizualni identitet branda inspiriran je morem i dalmatinskim podnebljem, baš onim koji je dominantan i kod glazbenog izričaja većine glavnih izvođača festivala. November Fest također podržavaju: Ožujsko – službeno pivo festivala, Nescafé, Izvorno.hr, Pharma Hemp, InterCut Medical Care, Enterprise, Linea i Alca. Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Koncerti počinju u 20 sati, a vrata male dvorane Doma sportova otvaraju se u 18 sati. Ulaznice za November Fest powered by Galeb mogu se kupiti putem sustava Eventim i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima. Jednodnevne ulaznice dostupne su po cijeni od 120 kn, odnosno 140 kn na dan koncerta. Festivalske ulaznice za oba dana festivala dostupne su po cijeni od 200 kn, dok će na dan koncerta iznositi 240 kn. 

Učitati još
Zatvori