Treće izdanje festivala Femme Nouvelle predstavlja deset talentiranih glazbenica 

Treće izdanje festivala Femme Nouvelle predstavlja deset talentiranih glazbenica 

Deset izuzetnih glazbenica pridružilo se ovogodišnjem, trećem po redu izdanju projekta Femme Nouvelle. On će koncertno zaživjeti 9. i 12. lipnja u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Glazbenice koje su se ove godine priključile su Gina Damjanović, Meritas (Meri Jaman i Anita Valo), Rebeka, Nikolina, Marisol (Josipa Granić), Mi Vida, Baby Babilon, (Klara Fiolić, Mara Marasović), i DvaPut.

Glavni zadatak platforme Femme Nouvelle je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici te ih potaknuti na suradnju.

Stvaranje novih suradnji i prijateljstva

Više je o samom projektu rekla njegova kreatorica Lana Čulig iz Croatia Recordsa.

Toliko sam ponosna da projekt Femme Nouvelle salavi već treći rođendan i da smo i ove godine okupile tako divne i talentirane umjetnice. Ponovno smo postigle svoj cilj, a to je da se glazbenice iz raznih žanrova s raznim iskustvima druže, surađuju i upoznaju.

Tijekom prethodnih izdanja Femme Nouvellea između sudionica su nastala divna prijateljstva i suradnje, što u samoj srži i je bit ovog projekta.

Jedna posebna priča

Gina Damjanović također je izrazila zadovoljstvo što je dobila priliku biti dijelom ovog projekta.

Femme Nouvelle je prvenstveno fantastičan projekt koji pratim od početka, cjelokupna ideja i format su mi bili privlačni. Drago mi je da mogu po prvi puta sudjelovati. Meni osobno ovaj projekt predstavlja žensku snagu, žensku inspiraciju, žensku ravnopravnost i zajedništvo. Kada je bio prvi Femme Nouvelle iz njega sam crpila inspiraciju za sebe, za svoje projekte. Drago mi je da mogu biti dio te priče zajedno sa ovim divnim ženama.

Inače, 12. lipnja glazbenica Maja Posavec imat će koncertnu promociju svog hvaljenog albuma Bye, bye, Saturn. Maja je, inače, sudjelovala na prvom izdanju Femme nouvellea. Publiku će za ovaj koncert zagrijati ovogodišnja sudionica projekta Nikolina Kovačević.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori