Evo na koje ćemo koncerte ići ovoga proljeća ako epidemiološka situacija dozvoli

Evo na koje ćemo koncerte ići ovoga proljeća ako epidemiološka situacija dozvoli

Iako nismo previše optimistični za ovu godinu, prateći svjetske trendove u otkazivanju festivala, čini se kako ćemo na neka događanja ipak ići. Event industrija koja je nekako najviše nastradala u ovoj pandemiji, nikako da se oporavi, a brojke zaraženih joj nažalost ne idu u prilog. No u sklopu natječaja Jer svirati se mora, kojeg je organiziralo Ministarstvo kulture u suradnji s hrvatskom glazbenom unijom i hrvatskim medijima, neke od izvođača ipak ćemo slušati ovoga proljeća, uz naravno sve mjere opreza. Donosimo popis onih zasad objavljenih.

LAA koncerti

LAA i Centar za mlade Bunker dovode ovog proljeća tri jaka imena domaće alternativne scene u Samobor. U prostor bivše prenamijenjene vojarne 23. travnja u formi punog benda dolazi naša hvaljena kantautorica Mary May. Petak, 30. rezerviran je za riječki Jonathan koji su nedavno objavili singl “Falling”, dok veliki Pipsi u Samobor stižu na krilima sjajne obrade “Ljubav 21” složene u suradnji s Edom Maajkom. Svi koncerti bit će održani u izuzetno limitiranom kapacitetu, uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH, te će za svaki od njih u prodaju biti pušteno svega 70 ulaznica. Prodaja ulaznica kreće u petak 26. ožujka, kroz sustav Eventim, njihova fizička prodajna mjesta i online na eventim.hr. Cijene iznose 70 kn za nastup Mary May, 80 kn za Jonathan i 100 kn za Pipse.

Natali Dizdar

U subotu 24. travnja u zagrebačkoj Laubi planira održati koncert na kojem će prvi puta uživo otpjevati novi singl, ali i neke od svojih najvećih hitova. Ulaznice za sjedeći koncert u prodaji su od 22. ožujka putem sustava Entrio. Zadarska diva vrijedno je iskoristila prisilnu pauzu od nastupa, pa je u završnoj pripremi i nekoliko novih singlova koje namjerava izdati u obliku EP-a. “Pjesma “Kad mislim na to” je prvi singl s nadolazećeg EP-a na kojem će se naći pet pjesama, a koji trenutno završavamo u studiju i čijem izlasku se nadam na jesen. Sve dosta ovisi i o situaciji s koronom i nemam neku potrebu požurivati projekte u kojima se nalazim. Čekamo pravi trenutak – rekla nam je Natali koja je tako jedva dočekala da ovom prilikom može najaviti i prvi nastup pred publikom nakon dugo vremena.

Matija Cvek

Za ovu turbulentnu godinu iza nas Matija Cvek kaže: “Srećom nisam imao velikih blokada u kreativi, štoviše inspiracija i stvaralaštvo su me izvukli iz potpunog sivila koje je zahvatilo svijet. To je jedna od rijetkih svijetlih točaka prošle godine.” Jedna od rijetkih svijetlih točaka ove godine, bit će, nadamo se njegov koncert koji je planiran za početak šestog mjeseca u Zagrebu. Prije toga na svijetlo dana izlazi i njegov prvi album “Izbirljivo i slučajno” kojem se opasno veselimo.

Foto: Sanja Tušek

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori