CAMBI oduševili trogirsku publiku koncertom za pamćenje

CAMBI oduševili trogirsku publiku
koncertom za pamćenje

Još se nisu slegli dojmovi nakon pobjede na ovogodišnjem Splitskom festivalu, a vokalni sastav CAMBI ovog vikenda odradio je u trogirskoj Kuli Kamerlengo koncert za pamćenje.

Tražila se ulaznica više

Trogirskoj publici priuštili su posebnu glazbenu poslasticu koju su uz pomoć svojih gostiju izveli pred prepunim gledalištem na koncertu za koji se zaista tražila ulaznica više. Koncert je najavom otvorila HRT-ova voditeljica, novinarka i urednica Dore, Uršula Tolj . CAMBI, vlasnici velikog hita “Zaljubljen” s ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije otvorili su koncert odmah “u glavu” ovim velikim hitom i tako kupili publiku koja je s njima pjevala sve do kraja dvosatnog programa. Nizali su se brojni hitovi i obrade u posebnim aranžmanima a mnogobrojnu poglavito žensku publiku razgalila je višeglasna obrada rock uspješnice “Bed of roses”.

Iako smo glumicu Uršulu Najev navikli gledati u njihovim spotovima, ovog puta pokazala je svu širinu svog talenta kada je otpjevala klasik “Ništa nova” te pobrala spontani aplauz trogirske publike. Nakon nje uslijedio je i Roko Blažević koji se izvedbama legendarnog Galeba i Cesarice u duetu s CAMBI.-jem dokazao najmoćnijim muškim vokalom mlade generacije.
Cambijevcima se pritom pridružila i Gina s kojom su surađivali na Dori kao vokalnim trenerom a koja je izvela svoj uspješan prvijenac “Pepeo” s vokalima CAMBI-ja u maniri zbora i duet “Stranac u noći” u kojem joj je uspješno parirao Sandro iz CAMBI-ja.

Nakon nje uslijedio je dolazak Marije Mirković, od milja zvane Makica koju poznajemo kao bivšu članicu grupe Frajle i autoricu megahita “Zaljubljen” koja se toliko prirodno prislonila uz dečke iz CAMBI-ja da ju je trogirska publika oduševljeno pozvala na bis.

Veliko finale uslijedilo je uz legendarnog Nenu Belana s hitovima “Ja volim je” i “Oceani ljubavi” koji već duže vrijeme njeguje glazbeno prijateljstvom s ovim vokalnim sastavom, a uz Mladena Badovinca iz TBF-a pokazalo se kako se dobro sljubljuju hip hop i pop višeglasje uz “Fantastičnu” i pobjedničku pjesmu Splitskog festivala “Bambina mia.” Trenutak koji je izazvao simpatije kod publike je kada su se Jure, Sandro, Luka i Joško – lead vokali vokalnog sastava CAMBI presvukli iz odijela u modernu casual varijantu u kojoj su i nastupili na Prokurativama. Ovaj koncert zaista je “okrunio” uspješnu sezonu koju niže CAMBI. i potvrdio da na ovu ekipu hrvatska glazbena scena može ozbiljno računati.

Foto: Antonio Macan

Učitati još
Zatvori