7 razloga zašto posjetiti Flow festival

7 razloga zašto posjetiti Flow festival

Flow Festival Ljubljana uskoro predstavlja svoje premijerno izdanje u jedinstvenom industrijskom prostoru tvornice duhana Tobačno mesto u Ljubljani, od 26. do 28. lipnja 2015. godine, a okupit će impresivan broj svjetskih glazbenika i umjetnika.

Flow Festival Ljubljana naslovna

Legendarni pop duo Pet Shop Boys, irska pop glazbenica Róisín Murphy, britanska electro grupa Metronomy, američki hip hop duo Run the Jewels, kanadski kantautor Caribou i engleski producent i DJ Bonobo koji spadaju u sam vrh glazbene avangarde, zvijezda američke elektroničke scene Derrick May, poznata imena elektroničke underground scene Dixon i Ame, koji su prvi, odnosno treći na ljestvici Resident Advisor Top 100 DJs te eminentni izvođači iz regije, poput srpskih hip hopera Bad Copy te domaćih snaga, Ede Maajke i riječkog benda Jonathan, samo su dio vrhunskog line up-a koji broji više od 50 izvođača.

Pet Shop Boys

Pet Shop Boys

Flow Festival se u kontinuitetu održava od 2004. godine i jedan je od zaštitnih znakova finske prijestolnice. S više od 60.000 posjetitelja, koje broji od svog prvog izdanja, Flow je postao sinonimom za glazbeno i kulturno iskustvo za sva osjetila. Britanski časopis Guardian ove ga je godine uvrstio u 5 najzanimljivijih festivala, Forbes u top 10 ljetnih festivala u Europi koje vrijedi posjetiti, a britanski Independent ističe kako je Flow Festival uvijek prepoznatljiv po sjajnom line up-u, upotpunjenom iznimnim dizajnom i vizualima.

Roisin Murphy

Roisin Murphy

Ako još niste odlučili dolazite li na Flow festival, donosimo vam 7 odličnih razloga da to učinite:
1. Izvrsna hrana, još bolja vina i craft pivo. Posjetiteljima će na  raspolaganju biti udobni lounge bar gdje će moći uživati u odabranim vinima i vrhunskim craft pivama. Za uživanje u raznovrsnim domaćim i stranim okusima pobrinuli su se renomirani slovenski restorani Bazilika, AS Aperitivo, Skaručna, Tokyo Piknik, Romeo i Libanonske meze.

restoran Bazilika

restoran Bazilika

2. Svima koji se tijekom festivala požele rekreirati Flow je pripremio adrenalinski doživljaj iz ptičje perspektive. Ljubitelji adrenalina će tako imati priliku od profesionalaca naučiti osnove penjanja na umjetnoj stijeni, a najhrabriji penjači zasigurno se neće spustiti sa stijene bez najboljeg selfija s pogledom iz visine na pozornice i ostale posjetitelje.

dvoranski alpinizam

3. Posjetitelji istančanog modnog ukusa će na Flow Festivalu također moći uživati. Tijekom festivala moći će se pogledati prezentacije odabranih mladih slovenskih dizajnera. Svi prezentirani proizvodi bit će  izloženi i moći će se kupiti u Pop Up Design Storeu otvorenom samo za ovu prigodu. Posjetitelji će tako imati priliku odabrati jedinstveni komad odjeće ili pronaći neki drugi zanimljiv i koristan proizvod, a usput će provjeriti što imaju u ponudi najpopularniji slovenski Kickstarter projekti.

4. Flow talks će se održati za sve umjetnike i poduzetnike, ali i ostale zainteresirane posjetitelje, U Tobačnom mestu, koje kod slovenskih malih tvrtki slovi kao žarište nove kulture. Međuvladina konferencija koju podupire Ministarstvo kulture uspostavit će slovensko-finski dijalog o kreativnim industrijama. Cilj Flow talk-a je potaknuti zemlje da prepoznaju ekonomski i društveni potencijal mladih umjetnika i poduzetnika koji su sve priznatiji na međunarodnoj sceni, dok u Sloveniji taj potencijal nije još prepoznat i dovoljno iskorišten.

flow talks

5. Ulični umjetnici, videoinstalacije i 3D mapping samo su neki od dodatnih sadržaja FlowFestivala koji će pobuditi osjetilo vida kod posjetitelja. Na više festivalskih lokacija bit će povezana vrhunska urbana glazba s video projekcija odabranih umjetnika i atraktivnim 3D mappingom. Tobačno mesto će za vrijeme festivala postati kreativni centar za oslikavanje zidova te će se za to pobrinuti najbolji grafiteri i vizualni majstori. Za pružanje istinske festivalske atmosfere posjetiteljima pobrinut će se i razni urbani ulični svirači.

street art

6. Osim glazbene umjetnosti, na Flow Festivalu bit će predstavljena i ekstenzija Venecijanskog bijenala. Jedan od međunarodno priznatih suvremenih lokalnih umjetnika, Jaša Mrevlje Pollak, autor i voditelj slovenske prezentacije na 56. Venecijanskom bijenalu umjetnosti, će za Flow festival predstaviti projekt Nije vrijeme da se šuti (Utter / intervencija 1), nastavak na njegov venecijanski projekt Utter / The violent necessity for the embodied presence of hope (Nasilnička potreba za utjelovljenu prisutnost nade).

7. Flow Festival brine i o okolišu, stoga će se hrana posluživati u tanjurima od škroba, a piće u čašama od biorazgradivog materijala. Kako u matičnoj zemlji Flow Festivala – Finskoj, tako i u Ljubljanskom izdanju festivala, cilj je iznimna energetska učinkovitost. Posjetitelji se pozivaju da se prilikom dolaska i odlaska s festivala koriste javnim prijevozom, a slovenske željeznice pri kupnji festivalske ulaznice nude 50% popusta na vožnju vlakom za strance te 10 dana besplatnog prijevoza po cijeloj Sloveniji.

banner

Trodnevne festivalske ulaznice po cijeni od 96,50 eura, dvodnevne za 73,50 eura, jednodnevne za 46,50 eura te ulaznice za subotu po cijeni od 56,50 eura, mogu se kupiti na internetskoj stranici eventim.hr.

Čestitamo Sanji Mustapić, Matku Beketiću i Marku Marjanoviću na brzini i osvojenim jednodnevnim kartama za festival!

Učitati još
Zatvori