Filmska veza: Brad Pitt i Angelina Jolie

Filmska veza: Brad Pitt i Angelina Jolie

brangelina

Nakon dvanaest godina jedan od najslavnijih holivudskih parova, Brad Pitt i Angelina Jolie, jučer je obznanio da se razvodi i da je njihovoj, naizgled idiličnoj, ljubavi došao kraj.

brangelina-9

Par koji je svoju vezu započeo na setu snimanja filma Mr. i Mrs. Smith 2004. godine, glumeći glavne uloge špijuna koji su dobili narudžbu međusobnog ubojstva. Ova akcijska komedija, blockbuster koji je pomeo sve kino blagajne bio je i potvrda njihovog odnosa u stvarnom životu.

Slavni par surađivao je na još dva filma tijekom svoje veze i braka. Iako nisu glumili, surađivali su na filmu ‘A Mighty Heart’ iz 2007. godine koji je režirao Michael Winterbottom, dok je Angelina Joile glumila Mariane Pearl, suprugu nestalog novinara Daniela Pearla. Film nije doživio uspjeh kakav se očekivao, obzirom na ozbiljnu tematiku, listu glumaca u filmu i njihovu posvećenost filmu.

by-the-sea-4

Iako je to mogao biti kamen spoticanja u njihovom zajedničkom profesionalnom radu, sljedeći zajednički projekt bio je film ‘By The Sea’, prvi autorski film Angeline Jolie, koji je ona napisala, režirala i u kojem je glumila naslovnu ulogu, uz onu Brada Pitta. Film donosi priču o bračnom paru koji pokušava putovanjem na jug Francuske spasiti svoj brak što je potaklo glasine i o njihovim privatnim problemima. Radnja filma je osim smještanjem na jug Francuske, već i u period 1960-ih godina prošlog stoljeća, pridonijela iznimnoj vizualnoj estetici filma.

Iako ambiciozan uradak, film zapravo postaje sve bolji s ponovnim gledanjima. Od filma je prošlo dvije godine, no izgleda da je naslućivani kraj koji je film ‘By The Sea’ predskazivao ipak došao.

brangelina2

by-the-sea-1

by-the-sea-3

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori