Prva Oscar predviđanja za 2017.

Prva Oscar predviđanja za 2017.

lalaland1

‘La La Land’

Iako je najglamuroznija dodjela filmske nagrade Oscar još daleko od nas, već su počela predviđanja koji filmovi će se naći u jednoj od najnapetijih utrka za prestižni zlatni kipić. Ova godina je bila iznimno ‘jaka’ što se tiče produkcije televizijskih serija te iako ih pobožno pratimo, iščekujemo svaku sljedeću epizodu omiljenih nam dramskih, humorističnih i kriminalističkih izdanja, odlazak u kino i dalje čvrsto drži svoje mjesto kao jedno od idealnih tjednih izlazaka, posebno jer su i velika platna ove godine donijela odlična filmska ostvarenja, a neka, iako još u očekivanju premijere, već osvajaju publiku i obožavatelje žanra, režije ili glavnih glumaca.

U tu, potonju kategoruju, spada i film ‘La La Land‘ čiji je dolazak ukina najavljen za prosinac, no zbog jakih i zvučnih imena glavnih glumaca – Emme Stone i Ryana Goslinga te zbog potpisa režisera Damiena Chazellea (‘Whiplasha’) predviđa mu se sigurna nominacija. Emma Stone glumi Miju koja se trudi uspjeti kao glumica, a Ryan Gosling (Sebastian) gradi karijeru jazz glazbenika. Njihova priča o ljubavi, životu i karijeri u Los Angelesu praćena je odličnim glazbenim brojevima, plesnim scenama, idiličnom scenografijom i neporecivom kemijom između glavnih glumaca.

'Arrival'

‘Arrival’

U hrvatska kina 24. studenog dolazi film ‘Arrival’ s odličnom postavom – Amy Adams, Jeremyjem Rennerom, Forestom Withakerom u glavnim ulogama. Radi se o SF drami koja donosi priču o dolasku misteriozne letjelice i pokušaju njezine istrage (s iskusnom stručnjakinjom, lingvisticom  Louise Banks koju glumi Amy Adams). Klasična priča utrke s vremenom, propasti svijeta i pokušaju njegovog spašavanja izgleda da ovoga puta donosi odličnu dramsku radnju, pojačanu izvrsnog glumom, a s potpisom režisera Denisa Villeneuve zaslužnog za odlične filmove ‘Prisoners’ i ‘Sicario’.

Natalie Portman utjelovit će ikonu stila, elegancije, no i suprugu jednog od najzanimljivijih predsjednika na svijetu – Jacqueline Kennedy u filmu ‘Jackie‘. Film prati radnju nakon atentata na predsjednika i slijedi njezin put kroz tugu, žalovanje i traumu kako bi sačuvala vjeru, utješila djecu i sačuvala suprugovo nasljeđe. Vjerujemo da će film, a i Natalie Portman dočekati nominacija početkom 2017. godine.

Jako visoku ocjenu nosi film ‘Moonlight’ koji u američka kina stiže za par dana – 21. listopada. Radi se o bezvremenskoj dramskoj priči ljudske povezanosti, introspekcije i otkrivanja samosvjesnosti. Film bilježi život mladog Afroamerikanca koji pokušava naći svoje mjesto u društvu odrastajući u teškoj i opasnoj sredini Mimija. Režiju potpisuje Barry Jenkins, dok se u glavnim ulogama nalaze Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jharrel Jerome, Naomie Harris i Mahershala Ali.

Izgleda da su najbolje stvari čuvane za kraj godine jer od 18. studenog u kina dolazi i obiteljska drama ‘Manchester by the Sea’ s Casey Affleckom, Michelle Williams i Kyleom Chandlerom u glavnim ulogama. Režiser filma je nagrađivani Kenneth Lonergan i ako uđe u konkurenciju, ovo bi mu bila treća nominacija. Do sada je bio nominiran za nagradu najboljeg scenarija za ‘Gangs of New York’ i ‘You Can Count on Me’.

'Manchester by The Sea'

‘Manchester by The Sea’

U hrvatskim kinima od 8. rujna igra film ‘Sully’ u prijevodu Čudo s Hudsona s Tomom Hanksom,  Aaronom Eckhartom  i Laurom Linney u glavnim ulogama. Ovu istinitu priču na velika platna donosi Clint Eastwood. Radi se o Chesleyju Sullenbergeru, američkom pilotu koji je 15. siječnja 2009. godine herojski spustio neispravan avion u rijeku Hudson kako bi spasio živote putnika i posade. Nesumnjivo je da će spoj režije Clinta Eastwooda te glume Toma Hanksa i Aarona Eckharta sigurno pridonijeti nominaciji za prestižnu nagradu.

https://youtu.be/ofDzbPXBxP4

Koji god filmovi bili nominirani, kraj godine će u kinima baš zbog ulaska u utrku za Oscara biti izuzetno zanimljiv i krcat odličnim filmovima.

'Sully'

‘Sully’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori