Vožnja do Oscara: Dva dana dijele nas od dodjele, izdvojili smo brojne nominirane filmove koje možete streamati

Vožnja do Oscara: Dva dana dijele nas od dodjele, izdvojili smo brojne nominirane filmove koje možete streamati

novi-Netflix-filmovi-Mank

Najvažnija noć u godini, najveća filmska nagrada, prestiž u Hollywoodu – takvi se i slične etikete lijepe na godišnju dodjelu Oscara, a samo nas tri dana dijele od 93. po redu! Oscari su se posljednjih godina suočili s nizom problema, od toga da ne obraćaju pažnju na jednakost i inkluzivnost do toga da pretjeruju s političkom korektnošću. Međutim, unatoč raznim mišljenjima, odavno je ova dodjela zacementirana kao ona koju iščekuje cijeli filmski svijet.

Neke naše filmske favorite kao što su Promising Young Woman, Nomadland i Minari još uvijek možete pogledati u kinu, ali za publiku je uzbudljivo što je brojne nominirane filmove ove godine moguće streamati na velikim streaming servisima. Okupili smo na jednom mjestu one koje možete pogledati ususret dodjeli, a među njima prednjači Netflix koji je trijumfirao s čak 31 nominacijom!

The Trial of the Chicago 7

najbolji-filmovi-bez-nominacije-za-Oscara-2021.-The-Trial-of-the-Chicago-7

O filmu Trial of the Chicago 7 više smo vam puta oduševljeno pisali. Redateljski prvijenac Aarona Sorkina doživio je ogroman uspjeh, a priča o neslavnom suđenju zbog prosvjeda u SAD-u 1968. godine ostavila je na nas dojam zahvaljujući brzom tempu radnje, dijalogu i odličnim izvedbama među kojima se posebno ističe Sacha Baron Cohen. Film je nominiran za najbolji film, najboljeg sporednog glumca (Baron Cohen), najbolji originalni scenarij (Aaron Sorkin), najbolju montažu i najbolju fotografiju.

Ma Rainey’s Black Bottom

film-Ma-Raineys-Black-Bottom-Netflix

Film Ma Rainey’s Black Bottom nas vodi u glazbeni studio u kojem pjesmu s bendom mora otpjevati Ma Rainey, kraljica bluesa 20-ih godina prošloga stoljeća u Chicagu kojom je film inspiriran. Dok ona vodi svoju borbu s menadžerom koji želi preuzeti potpunu kontrolu na njezinom glazbom, trubač Levee (Boseman) i sam se želi ostvariti u glazbenoj industriji. Velike šanse za kipić ima Viola Davis za glavnu glumicu i posthumno Chadwick Boseman za najboljeg glavnog glumca. Osim u tim kategorijama, film je nominiran i za najbolju scenografiju, najbolju šminku i frizuru i najbolji dizajn kostima.

Greyhound

Greyhound je snimljen po romanu The Good Shepherd, a prati kapetana Ernesta Krausea koji mora prijeći Sjeverni Atlantik sa savezničkim brodovima. Nacisti su im za to vrijeme za petama sa svojim podmornicama, a Greyhound je drugi film Toma Hanksa koji je ove godine na listi nominiranih. Nominiran je za najbolji zvuk, a možete ga gledati na servisu AppleTV+

Mank

Mank-Amanda-Seyfried

Nedavno smo analizirali u kojim kategorijama Mank ima najveće šanse za uspjeh, budući da je u pitanju Netflixov film s najviše nominacija – njih čak 10! Stvarna priča o scenaristu Hermanu Mankowieczu iz perspektive redatelja Davida Finchera ugodno nas je iznenadila vizualnim dojmom i crno-bijelom tehnikom, ali i glumačkim izvedbama. Film je nominiran za najbolji film, najboljeg redatelja, glavnog glumca i sporednu glumicu, najbolju originalnu glazbu, fotografiju, scenografiju, dizajn kostima te najbolju šminku i frizuru.

Borat Subsequent Movie film

Ovo je bez sumnje godina Sache Barona Cohena. Osim za izvedbu u Sorkinovoj drami, nominiran je i za svoj filmski hit Borat Subsequent Movie film. Nominaciju je osvojio u kategoriji za najbolji adaptirani scenarij, a Maria Bakalova nominirana je za najbolju glumicu. Film je svojevremeno izazvao brojne kontroverze posebice među pristašama Donalda Trumpa. Nova mockumentary komedija nije direktan nastavak na originalni film o Boratu, urnebesnom novinaru iz Kazakhstana. Film se osvrće na pandemiju koronavirusa, vladavinu Donalda Trumpa, seksizam, antisemitizam i druge globalne probleme. Više o filmu pročitajte ovdje, a streamati ga možete na Amazon Prime Videu.

Sound of Metal

Veliko oscarovsko iznenađenje je Sound of Metal s Rizom Ahmedom u glavnoj ulozi. U režiji Dariusa Mardera film govori o heavy metal bubnjaru (Ahmed) koji iznenada počinje gubiti sluh zbog čega vrtoglavo pada natrag u probleme s ovisnošću. Možete ga streamati na Amazon Prime Video servisu! Nominaciju je zaradio za najbolji film, najboljeg glavnog i sporednog glumca, originalni scenarij, montažu i zvuk.

Hillbilly Elegy

Uz brojne kritike, Hillybilly Elegy uspio se naći na listi Netflixovih nominiranih filmova. Glenn Close i Amy Adams zvijezde su drame o majci i kćeri koje žive u ruralnom dijelu SAD-a, a film se temelji na memoarima J.D. Vancea. Negativne kritike dobio je zbog prikaza ovisnosti i siromaštva, ali Close je dobila nominaciju za najbolju glumicu. To je osmi put da je nominirana!

Da 5 Bloods

Da 5 Bloods film je koji je ostao najviše podcijenjen na ovogodišnjim Oscarima. Predviđalo mu se nekoliko nominacija, ali zaradio je samo onu za najbolju glazbu. Spike Lee 2020. obilježio je malo drugačijim filmom o ratu u Vijetnamu, ‘Da 5 Bloods. Film prati četiri Afroamerikanca, veterane koji se vraćaju u Vijetnam kako bi pronašli svog palog vođu te obećano blago. Na tom putu suočavaju se s prirodom, ali i s moralnim kaosom koji vlada Vijetnamom. Film je dostupan na Netflixu.

One Night in Miami…

Regina King bila je među favoritima ovogodišnje oskarovske utrke svojim filmom ‘One Night in Miami.’ Bila bi prva Afroamerikanka nominirana za najbolju redateljicu za dramu koja prati razgovor kultnih boraca za ljudska prava Malcolma X, Jima Browna, Sama Cookea i Cassiusa Clayja. King je, međutim, ostala bez nominacije za redateljicu, ali je drama nominirana u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija i najboljeg sporednog glumca (Leslie Odom Jr.). Film je dostupan na Amazon Prime Videu.

My Octopus Teacher

Dirljivi dokumentarac jedan je od najljepših filmskih ostvarenja koje možete pogledati trenutno online. Izazvao oduševljenje među publikom, ali i kritičarima pričom o jedinstvenom, atipičnom prijateljstvu čovjeka i životinje. Točnije, čovjeka i hobotnice koja tijekom vremena razvija duboko povjerenje u čovjeka zbog čega on mijenja perspektivu na cijeli život i prirodu. Film je nominiran za najbolji dokumentarac!

The White Tiger

Crna komedija ‘The White Tiger’ donosi priču o siromašnom indijskom vozaču koji se koristi svakojakim prilikama kako bi se uspeo na društvenoj ljestvici i postao bogataš i tako se oslobodio svojih šefova koji ga koriste kao slugu. U filmu glumi Priyanka Chopra, Adarsh Gourav, Rajkummar Rao uz druge. Roman po kojem je film nastao nagrađen je Booker Prize nagradom 2008. godine. Streama se na Netflixu, a nominiran je za najbolji adaptirani scenarij.

Ostale filmove koje možete streamati pogledajte ovdje, na ovom linku pogledajte kako će izgledati dodjela koja nas očekuje u noći s nedjelje na ponedjeljak!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori