Novi filmovi na Netflixu zbog kojih ćemo se i u ožujku rado izležavati ispred televizora

Novi filmovi na Netflixu zbog kojih ćemo se i u ožujku rado izležavati ispred televizora

The Invisible Thread

U 2022. definitivno se vraćamo u kina koja nakon pandemijske krize donose repertoar prepun uzbudljivih premijera. Već smo krajem prošle godine uočili kako se u raspored kino dvorana vraćaju spektakli u onom punom smislu, a odgođene najiščekivanije premijere napokon su počele izlaziti na velikom platnu. Međutim, streaming servisi ostali su i nakon najjačeg udara pandemije velikom broju ljudi omiljeni način gledanja filmova, a budući da samo nastavljaju bogatiti svoj repertoar dugoiščekivanim naslovima, takav će se scenarij nastaviti i u ožujku.

Filmovi u ožujku na Netflixu

Štoviše, prvi proljetni mjesec u godini obilježit će nam velike glumačka zvijezde koje stižu na Netflix pa ćemo tako gledati Ryana Reynolds, Lily Collins, Jesseja Plemonsa i druge. Ponudu će obogatiti nekoliko stranih filmova, a stiže i hvaljen naslov Christophera Nolana kojeg ćemo napokon dobiti priliku iznova gledati.

Filmovi u ožujku 2022. zato zvuče kao izuzetno uzbudljiv filmski maraton, a u nastavku pronađite one koji će, očekujemo, izazvati najviše reakcija.

The Weekend Away

Kao jedan od najiščekivanijih filmova nametnuo se upravo The Weekend Away iz tri osnovna razloga. Prvo, u njemu glumi Leighton Meester, glumica koju su mnogi zavoljeli kao Bair Waldorf u proslavljenoj seriji Gossip Girl i ovom se prilikom vraća na male ekrane nakon nekoliko godina. Tu je i činjenica da je film radnjom smješten u Hrvatsku, a na hrvatskoj se obali i snimao zbog čega je našoj publici posebno atraktivan. Konačno, u njemu glume i neka domaća lica pa ćemo tako imati priliku vidjeti Amara Bukvića i Ivu Mihalić u filmu.

Radnja se vrti oko Beth (Meester) i Kate (Christina Wolfe), dvije prijateljice koje odluče provesti nezaboravni vikend u Hrvatskoj. Žive sasvim različitu svakodnevicu – Beth je majka male bebe koja isprva nije ni oduševljena idejom putovanja, ali otkačena Kate lako ju nagovara, nostalgična za provodima koje su imale u mladosti. Večer koja će sve promijeniti započinje večerom u restoranom, a zatim tulumarenjem u prepunom klubu u kojem se Beth ne osjeća ugodno. Sve što znamo nakon toga je da je Kate mrtva, a Beth se budi bez ikakvih sjećanja na prethodnu večer. Ubrzo kontaktira policiju, ali stvari se okreću protiv nje jer je upravo ona prvi sumnjivac za ubojstvo prijateljice. Ne može se vratiti u SAD i kreće u misiju otkrivanja tko je zaista iza ubojstva.

The Adam Project

Ryan Reynolds uspio se u posljednjih desetak godina profilirati u neobično hollywoodsko lice, blisko obožavateljima i vrlo spontano zbog čega su njegovi filmovi većinom dočekani s ushitom. Uz njega glumi još jedna miljenica publike, Jennifer Garner, i poznati glumac Mark Ruffalo, a zapravo se radi o SF drami. Radnja prati pilota koji putuje kroz vrijeme i igrom slučaja završi u 2022. godini u kojoj upoznaje – mlađeg sebe (Walker Scobell), svoju majku (Garner) i svog oca (Ruffalo), a sve s jednim ciljem: da spasi svijet od sigurne katastrofe u 2050. godini. “Na kraju dana, u pitanju je vrlo osobna priča, priča s kojom će se svaka osoba poistovjetiti”, izjavio je Reynolds za The Hollywood Reporter, a film izlazi 11. ožujka.

Windfall

Kao i prethodni, film Windfall također okuplja popularne glumce koji su posljednjih godina posebice zaredali zamijećene uloge. Glavne uloge igraju Jesse Plemons (The Power of the Dog), Lily Collins ( Mank, Emily in Paris) i Jason Segel. Upravo nas Segel uvodi u radnju filma kao nomad koji traži novac kad spletom okolnosti završi u praznoj vili milijardera (Plemons) u kojoj odluči provesti neko vrijeme. Međutim, kad se bogataš vrati sa svojom suprugom (Collins), počinje akcija i neočekivana dinamika između tri ključna lika. Film je režirao Charlie McDowell, a film izlazi 18. ožujka na Netflix!

Against the Ice

Već dugo nismo gledali dobar ekspedicijski film, a možda bi se stvari mogle promijeniti izlaskom filma Against the Ice. Režirao ga je Peter Flinth, a temelji se na knjizi Two Against The Ice Ejnara Mikkelsena. Glavnu ulogu igra Nikolaj Coster-Walday koji igra kapetana Mikkelsena, vođu ekspedicije na Arktik 1909. godine. Nakon neočekivanih događaja, Mikkelsen odlazi na ledeno putovanje s članom ekipe Iverom Iversenom (Joe Cole), mladićem bez ikakvog iskustva. Njih dvoje, unatoč očekivanjima, uspiju pronaći što su trebali, ali povratak brodskoj posadi i sigurnosti puno je izazovniji zadatak. Susreću se s brojnim nedaćama i obratima, a rezultat je napeta filmska saga koja je već danas dostupna na Netflixu.

The Invisible Thread

U moru trilera i drama, naišli smo i na jedan vrlo šarmantan naslov The Invisible Thread. Nedavno je na platformu izašla talijanska serija Fidelta odnosno Devotion i tako nam ponovno skrenula pažnju na talijanski sadržaj na platformi. Novi film prati tinejdžera, sina gay para, koji radi dokumentarac o LGBTQ pravima, a trenutno ima i simpatiju u školi. Međutim, dok snima dokumentarac, dođe do stvarnog plot-twista i on polako otkriva istinu o sebi i svojoj obitelju koju nije očekivao na takav način. Istovremeno dirljiva i duhovita, filmska priča govori o rastavi, zabranjenim ljubavnim vezama i perspektivi tinejdžera u izazovnim obiteljskim situacijama.

Black Crab

Još jedan film koji možemo svrstati u survival drame stiže na streaming platformu. Švedska apokaliptična priča vodi nas u distopijsku budućnost. Mlada majka (izvrsna Noomi Rapace) mora otići na misiju kako bi spasila svoju kćer, ali i konačno stala na kraj ratu koji prijeti cijelom čovječanstvu. Sudbina ju je učinila mladom ratnicom koja mora nadići ogromne prepreke, ali triler također nudi niz dirljivih, toplih ljudskih trenutaka. Ovo je prvi švedski film glumice Noomi Rapace (he Girl With the Dragon Tattoo, Prometheus, Lamb) nakon dugog vremenskog perioda, a kreativci koji su s njom radili tvrde da potpuno briljira u egzistencijalnoj drami smještenoj u civilni rat. Film izlazi 18. ožujka.

Dunkirk

Prisjetimo se, 2017. godine Dunkirk se smatrao narativnim i umjetničkim remek-djelom Christophera Nolana i bez problema se svrstao na liste najboljih filmova ratne tematike, ali i najboljih uopće u prošlom desetljeću. Film prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj između svibnja 27. do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika. U filmu glumi i intrigantna glumačka postavu koju, između ostalih, čine i Tom Hardy, Cillian Murphy, oskarovac Mark Rylance, Kenneth Branagh i Harry Styles. Iako je, slično filmu Dune, Dunkirk bio jedinstveno kino iskustvo zbog vizualnog dojma i zvuka, napokon stiže na Netflix na kojem će ga iznova gledati tisuće obožavatelja Christophera Nolana.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori