Ovaj tjedan pogledajte predstavu “Prizori” nastalu po tekstu Ingmara Bergmana

Ovaj tjedan pogledajte predstavu “Prizori” nastalu po tekstu Ingmara Bergmana

27. i 28. listopada u Prostoru kreacije Urania na Kvaternikovom trgu 3/3, možete pogledati predstavu PRIZORI, kojoj je autor teksta Ingmar Bergman. Predstava je imala premijeru u lipnju 2019. godine u Muzeju prekinutih veza, međutim dolaskom korone pauzirana je na godinu i pol dana te sada prvi put igra nakon toliko dugo vremena. Nakon kultne mini serije/filma “Scenes from a Marriage” Ingmara Bergmana iz 1973., nedavno je na HBO-u izašla i istoimena serija s Jessicom Chastain i Oscarom Isaacom u glavnim ulogama, pa je tim više zanimljivo pogledati i predstavu s domaćom jakom glumačkom postavom.

Prizori

Bergmanovi prizori suočavaju nas sa setom pitanja: Što je brak? Kako obraniti koncept braka u vremenu kada smo svi zamjenjivi? Kako odoljeti napadu vremena i promjenama koje ono donosi? Postoji li mogućnost održanja osjećaja sigurnosti i odgovornosti, a bez da je propisana religijom/državom? Što je brak zapravo ako nas od njegovog razvrgavanja dijeli nekoliko potpisa? Jesu li doista jedina garancija očuvanja braka djeca i je li pošteno dati im tu funkciju? Je li tradicija jedina okosnica životu u paru – koji je najkompleksniji sustav? Da li brak kao struktura ubija (svojom rutinom, odgovornostima, manjkom slobodne volje) razloge ulaska u brak? I što u svemu tome s tim mučnim i lijepim pitanjem ljubavi?

U predstavi igraju Alma Prica i Sreten Mokrović pod redateljskom palicom Sare Stanić. Za prijevod je zaslužan Tomislav Ladan, za scenski pokret Natalija Manojlović, za kostime Marita Ćopo, producentica je Hana Zrnčić Dim, grafičko oblikovanje i trailer Tomislav Šoban, a produkcija je PUK- putujuće kazalište. Zbog ograničenog broja mjesta u publici ulaznice se mogu rezervirati na mail prizori.rezervacija@gmail.com.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori