Nešto drugačiji, a odlični filmovi ovog tjedna su u Kinoteci

Nešto drugačiji, a odlični filmovi
ovog tjedna su u Kinoteci

Dragi veleposlaniče

Od 22. do 26. svibnja kino Kinoteka će ugostiti 9. izdanje Tjedna suvremenog brazilskog filma u organizaciji Veleposlanstva Brazila u Zagrebu.

Tjedan suvremenog brazilskog filma

Večeras, u utorak 22. svibnja, Tjedan otvara brazilsko-portugalski film Kapetani pijeska. 1950-ih u Salvadoru (Bahia, Brazil) ulična banda dječaka siročića preživljava uz pomoć sitnih krađa i pljački. No kad im se pridruži djevojčica Doria, njihovo malo složno bratstvo počinje se raspadati. Topla priča o magičnoj godini u životima skupine djece na pragu odrastanja.

U srijedu 23. svibnja gledamo dokudramu Dragi veleposlaniče o brazilskom veleposlaniku u Parizu za vrijeme 2. svjetskog rata koji je spasio živote tisuća ljudi, uglavnom židova. Luis Martins de Souza Dantas izdao je na stotine viza židovima i drugima kojima je prijetila smrt u nacističkoj Njemačkoj, unatoč zabrani od strane brazilske vlade. Film sadrži uprizorenja, intervjue s ljudima koji su zahvaljujući njemu preživjeli te arhivsku građu.

Dragi veleposlaniče

Odakle te ja vidim

Romantična komedija Odakle te ja vidim na rasporedu je u četvrtak, 24. svibnja.  Bračni par iz São Paula, Ana Lucia i Fabio, odlučuju se rastati nakon 20 godina braka. Fabio seli u stan preko puta njezinog. Moraju naučiti živjeti u novim uvjetima – rastava, kriza na poslu, selidba kćeri tinejdžerice u drugi grad – te uslijed zbunjenosti promjenama i izazovima modernog života uviđaju da je moguće nekoga voljeti na potpuno drugačiji način.

Odakle te ja vidim

Odakle te ja vidim

U njegovim očima, posljednji naslov u sklopu Tjedna suvremenog brazilskog filma prikazuje se u subotu, 26. svibnja. Leonardo je slijepi tinejdžer koji se mora nositi s previše zaštitnički nastrojenom majkom dok pokušava živjeti samostalnijim životom. Na razočaranje njegove najbolje prijateljice Giovane namjerava otići u inozemstvo preko razmjene studenata. Kada u njihov razred stigne novi učenik Gabriel, u Leonardu se razviju osjećaji koji dovedu u pitanje njegove planove.

Filmovi u sklopu Tjedna suvremenog brazilskog filma prikazuju se od 20 sati. Ulaz na projekcije u utorak, 22. svibnja i u subotu, 26. svibnja je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Cijena ulaznice za ostale projekcije je 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na ulaznice.hr.

Kapetani pijeska

Kapetani pijeska

U njegovim očima

U njegovim očima

Učitati još
Zatvori