Serija Seinfeld inspirirala nas je za jesenske outfite

Serija Seinfeld inspirirala nas je
za jesenske outfite

Seinfeld, kultna serija koja je devedesetih žarila i palila malim ekranima i dan danas nije izgubila na popularnosti, a kako ju svako malo neki streaming div uvrsti u svoj program, bingeanje je neizbježno. Od nedavno Jerryja i ekipu ponovno gledamo na Netflixu, a osim legendarnih i nikad zastarjelih šala oduševljava nas i cijela moda u seriji. Devedesete, koje su sada opet jako popularne, toliko isijavaju iz svake pore serije, da nam doslovno dođe da prekopamo ormare mama i baka u slučaju da smo nešto previdjeli.

Moda inspirirana Seinfeldom

Mnoge serije i filmovi kroz godine su bili glavni motivatori kada je u pitanju biranje odjevnih kombinacija, a neki su naslovi upravo zbog toga stekli svjetsku slavu. Retro štih definitivno uvijek ima prednost, barem kada su u pitanju dnevne i casual kombinacije, dok se oni odvažniji inspiriraju futurističkim stilovima modernih serija, ali za noćne izlaske i to u većinom “tvrđim klubovima”. Kada govorimo o modi kao kulturološkom fenomenu, ona definitivno uzima maha, kao i inspiraciju iz umjetnosti, u kojem god ona obliku dolazila. Mi smo trenutno inspirirani velikim Seinfeldom. Cijela estetika serije toliko je privlačna da nam se čini kao da bismo instantno mogli uskočiti u nju i bez problema nastaviti sa životom. Možda upravo zbog te nostalgije za vremenima koja i nisu bila toliko davna, ali općim napretkom i razvojem svakako jesu, žudimo za tom jednostavnošću i čistim stilom. Kako vrijeme prolazi i ciklusi se zatvaraju, inspiraciju ćemo uvijek tražiti u nečem što je postojalo, jer prije je bilo bolje, zar ne?

Komadi koje obožavamo

Oversized kaputi i sakoi posljednjih nekoliko godina apsolutni su must have i definitivno ih želimo u svom ormaru. Kombinirani s velikim pletenim džemperima, hlačama zemljanih tonova ili pak običnim jeansom uz koji je dovoljan tek bijeli T-shirt, pun su pogodak. Sportske tenisice, ali i retro čizme te frizure poput Elainine isto tako ne mogu dosaditi. Dioptrijske naočale bez okvira detalj su koji doslovno vraća svaku kombinaciju u devedesete, a šarene košulje i razne verzije kožnih cipela odlično izgledaju i u muškoj i u ženskoj izvedbi. Mnogo odjevnih predmeta, za koje smo kao mlađi mislili da su potpuni promašaj, sada vlada odjevnim kombinacijama, a nespojivo je postalo itekako spojivo. Seinfeld je mnogo stvari pretvorio u trend, a čini se kako to nije zaobišlo ni modu.

Foto: Screenshot, Profimedia

Učitati još
Zatvori