Napokon i mi možemo gledati seriju koja je potpuno oduševila svijet

Napokon i mi možemo gledati seriju koja
je potpuno oduševila svijet

Hit serija ‘Normal People’, temeljena na bestselleru Sally Rooney o kojem smo pisali ovdje, stigla je na HBO GO, gdje je svih 12 epizoda odmah dostupno za gledanje.

Serija prati nježan, ali kompliciran odnos između Marianne i Connella, od kraja školskih dana u malom gradu na zapadu Irske do preddiplomskih godina na koledžu Trinity. U školi je on omiljen i popularan, dok je ona usamljena, ponosna i zastrašujuća. No, kada Connell jednog dana dođe po svoju majku koja radi kao čistačica u Marrianneinoj kući, između dvoje tinejdžera se razvija čudna i neraskidiva veza koju su odlučili skrivati od javnosti.

Godinu dana poslije, oboje studiraju u Dublinu, a Marianne se našla u novom društvenom svijetu, dok je Connell na margini, sramežljiv i nesiguran. Serija „Normalni ljudi“ prati živote dvoje ljudi, njihove prekide i pomirenja, te istražuje svu složenost intimnosti i mlade ljubavi.

Glavne uloge imaju Paul Mescal i Daisy Edgar-Jones, a pridružuju im se Sarah Greene i Aislín McGuckin. Lenny Abrahamson, redatelj nominiran za Oscara, i Hettie Macdonald režirali su po 6 epizoda, a scenarij potpisuju Sally Rooney, Alice Birch i Mark O’Rowe.

Serija je nominirana za četiri Emmy nagrade, među kojima su bile i ona za Najboljeg glumca (Paul Mescal) i Najbolju režiju (Lenny Abrahamson). Osim na HBO GO-u, serija ‘Normal People’ će biti emitirana i na HBO kanalu od 14. prosinca u 21.00h

Foto: Press

Učitati još
Zatvori