Filmski program Queer MoMenti nastavlja se u travnju u kinu Europa

Filmski program Queer MoMenti nastavlja
se u travnju u kinu Europa

Queer MoMenti: Alifu, The Princ/ess

Filmski program Queer MoMenti nastavlja se 22. i 23. travnja (ponedjeljak i utorak) s adresom u zagrebačkom kinu Europa, Varšavska 3, prikazivanjem tajvanskog dugometražnog igranog filma ALIFU, PRINC/EZA (Alifu, The Princ/ess) u režiji Wang Yu-lina.

Alifu, 25-godišnja pripadnica autohtone pajvanske zajednice, zaposlena je kao frizerka na Tajvanu. Njezinu najveću želju predstavlja kirurški zahvat kojim će promijeniti spol, čime će, međutim, ugroziti svoju ulogu unutar pajvanskog plemena. Njezina cimerica/suradnica, lezbijka po imenu Pei-Zhen, također je i njezina najbolja prijateljica. Sherry, trans* žena, vlasnica je queer bara. Dugi niz godina, Sherry je zaljubljena u vodoinstalatera po imenu Wu. Iako ga nesebično služi i pazi, vodoinstalater doživljava Sherry isključivo kao prijateljicu. Život Chrisa, vladinog zaposlenika, sve je samo ne zanimljiv. Početak kontinuiranog, tajnog pojavljivanja kao draga u queer baru oslobađa Chrisa od svakodnevnog stresa. Chris ovu tajnu krije od svoje djevojke Angie koja za život zarađuje kao nastavnica glasovira. Ono što ih sve spaja jest – ljubav.

Wang Yu-lin rođen je 1964. godine na Tajvanu. Diplomirao je šumarstvo pri Državnom tajvanskom sveučilištu, a potom završava studij filma i videa pri School of Visual Arts u New Yorku. U filmskim krugovima ubrzo stječe reputaciju i više nego pedantnog filmaša. Yu-linov prvijenac 7 DAYS IN HEAVEN zaradio je preko 1.4 milijuna američkih dolara na tajvanskim kino blagajnama. Film je, također, nominiran u sedam kategorija za prestižnu filmsku nagradu Golden Horse, uključujući i u onoj za najbolje filmsko ostvarenje.

https://youtu.be/WxCBr6Adkw8

Učitati još
Zatvori