Queer Eye je jedini reality show koji bi svatko morao pogledati

Queer Eye je jedini reality show koji
bi svatko morao pogledati

Treća sezona ovog popularnog reality reboota puštena je na Netflixu prije pet dana . Nastavljamo gledati  kako Tan, Karamo, Jonathan, Bobby i Antoni mijenjaju živote jednog po jednog muškarca. Radi se o pet gay muškaraca – dizajner interijera, socijalni radnik i psiholog, frizer, stilist i wine & dine član ekipe – koji svojim savjetima mijenjaju životne stilove, no i životne perspektive u ovim zanimljivim muškim makeoverima.

Queer Eye – 3. sezona

Treća sezona seli se iz Atlante u Kansas City, Missouri, pravo središte SAD-a. Značaj ove serije ne leži toliko u vizualnim makeoverima, koliko u promjenama stajališta, životnih perspektiva te rušenju granica, predrasuda i poticanje na dijalog i prihvaćanje različitosti. I naravno, isticanje onog najljepšeg u ljudima. Politički trenuci su u prvoj i drugoj sezoni bili istaknutiji, no dalje postoje i u trećoj sezoni. No, kao da kreatori serije više ne stavljaju naglasak na to više, barem ne toliko. Nismo sigurni je li je to ok ili nije, vidjet ćemo po reakcijama kritike i publike – serija je, ipak do sada samo pet dana dostupna za gledanje. Queer Eye je i dalje serija koja se bori za prihvaćanje i toleranciju, samo ćemo vidjeti u kojem smjeru će dalje ići.

Iako postoje trenuci kada bi na razne televizijske reality show klišeje samo okrenuli očima, ovaj show donosi jako mnogo ljudskoga i topline tako da ne prođe epizoda, a da nam se oči ne zarose. Upravo ti trenuci čine Queer Eye serijom koju bi svi trebali pogledati. Radi se o televiziji koja donosi dobar, pametan sadržaj koji čak mijenja ljude… Da, upravo to ćete vidjeti u ovom formatu. Zabavna, zaigrana serija, dinamične radnje, u potpunosti lišena američke reality show patetike, a koju vodi pet gay muškaraca koji osim mijenjanja lifestylea, utječu na mijenjanje javnog mijenja i micanja maske zadrtosti s društva. U srcu juga Sjedinjenih američkih država. To morate pogledati.

 

Učitati još
Zatvori