Počeo je 3. KinoKino Festival

Počeo je 3. KinoKino Festival

KinoKino 1

Bobo Jelčić

Svečanom projekcijom švedske znanstveno-fantastične avanture Svemirski kamp u srijedu, 14. veljače u prepunom kinu Europa otvoreno je treće izdanje filmskog festivala za djecu KinoKino.

Počeo je 3. KinoKino

“U trećoj godini festivala, našeg najdražeg projekta jer ga radimo za dječju publiku, potvrđuje nam se uvijek iznova kako mali ljudi rade velika djela. Ove godine dok festival još nije ni počeo, u sklopu radionice njih dvanaestero napravilo je pravo malo umjetničko djelo. S mentoricom Andreom Sužnjević iz studija Šešnić&Turković napravili su svoj prvi pravi filmski plakat” – rekla je na samom početku direktorica festivala Selma Mehadžić, pozdravljajući u publici 12 malih kreativaca zaslužnih za ovogodišnji plakat filma otvaranja festivala.

Koordinatorica festivala Katarina Crnčić istaknula je da nas u ovogodišnjem izdanju festivala očekuje tridesetak filmova iz doslovno cijelog svijeta – od Hrvatske i Cipra pa sve do Senegala i Kolumbije –kao i niz radionica i popratnih događanja. Sljedećih dana na velikom platnu očekuje nas pregršt malih filmskih junaka i junakinja koji se bore za pravdu i mijenjaju svijet. „Uz prvu osmogodišnjakinju u svemiru, družit ćemo se s još nekoliko hrabrih, snalažljivih i avanturistički raspoloženih klinaca, protagonista filmova iz glavnog natjecateljskog programa“, rekla je Crnčić.

KinoKino 24

KinoKino 3

Festival su službeno otvorila dva vrlo posebna dječaka koji se svakodnevno zalažu za toleranciju i školu bez nasilja – ovogodišnji dobitnik nagrade Luka Ritz Luka Gnjidić i njegov najbolji prijatelj Borna Frančić. Uslijedilo je lansiranje prve osmogodišnjakinje u svemir, glavne junakinje švedskog kinohita Svemirski kamp. Ovaj film kritičari već proglašavaju budućim klasikom i filmom koji će voljeti buduće generacije, a domaću premijeru imao je upravo na KinoKino Festivalu.

U glavnom programu ovogodišnjeg izdanja festivala za tri nagrade natječe se osam dugometražnih filmova: za najbolji film prema odluci profesionalnog žirija, dječjeg žirija i publike. Ove godine profesionalni žiri čini jedna od naših najboljih glumica Daria Lorenci Flatz, koja uz hvaljene filmske uloge drži i prestižnu titulu dramske prvakinje zagrebačkog HNK-a, a podršku će joj raditi poznati glumac Moamer Kasumović, jedini „normalni“ član televizijske obitelji Fazlinović, te super-kreativni Zdenko Bašić, autor brojnih maštovitih crtića i ilustracija! Dječji žiri, kao i svake godine, čini pet zagrebačkih osnovnoškolaca koji se ističu po svojim brojnim zanimljivim interesima, od flaute i nijemih filmova Charlieja Chaplina, preko karatea i benda 21 Pilots do udaraljki i aktualne super-popularne serije Stranger Things.

KinoKino 4

Kako bi djeci boravak u kinu prije i poslije projekcija bio ispunjen učenjem i zabavom, KinoKino uz filmski program nudi niz popratnih sadržaja. Nakon svake projekcije s moderatorima moći će diskutirati o odgledanim filmovima, a imat će priliku uključiti se i u brojne radioničke sadržaje.

Sve informacije o KinoKino Festivalu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici kinokino.hr.

KinoKino 7

KinoKino 8

KinoKino 9

KinoKino 11

KinoKino 12

KinoKino 18

KinoKino 19

KinoKino 20

KinoKino 22

KinoKino 23

KinoKino 26

Foto: Samir Cerić Kovačević

Učitati još
Zatvori