Karizmatičan britanski novinar i pisac Paul Mason novi je gost Filozofskog teatra

Karizmatičan britanski novinar i pisac Paul Mason novi je gost Filozofskog teatra

Paul Mason cover

Nakon što je prošla gošća Filozofskog teatra glazbenica M.I.A. u samo jedan dan rasprodala Hrvatsko narodno kazalište, novi gost popularnog programa Filozovski teatar, u nedjelju 4. ožujka u 20 sati, znameniti je britanski novinar i pisac Paul Mason.

Paul Mason na Filozofskom teatru

Paul Mason, nagrađivani urednik ekonomije na Channel 4 News, redoviti kolumnist britanskog Guardiana i autor bestselera Postkapitalizam: vodič za našu budućnost, do sada prevedenog na dvadeset jezika (uključujući i hrvatski), široj je javnosti postao poznat prije svega po teoriji o postkapitalizmu kojom predviđa kako trenutačna digitalna i informatička revolucija sadržava potencijal za radikalnu transformaciju postojeće ekonomije koja ne bi bila utemeljena na iskorištavanju radne snage, privatnom vlasništvu, posvemašnjoj kontroli i narcizmu društvenih mreža.

Najavljujući novog gosta, urednik i voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat kaže: Bilo da ste među onima koji u Facebooku vide mogućnost emancipacije, ili među onima koji u novim tehnologijama vide orwellovsku distopiju, činjenica je da bez tehnologije više ne možemo zamisliti svijet, niti o njemu misliti. Paul Mason ne samo da se uhvatio u koštac s tom kompleksnom temom, nego je ponudio i moguća rješenja za izlazak iz duboke krize čovječanstva.

21762668_10155694753048491_8500270847306650094_o

Osim što je obilježio britansko i svjetsko novinarstvo u zadnjih dva desetljeća te se nametnuo kao jedan od vodećih teoretičara i kritičara suvremenoga kapitalizma, Paul Mason je prisutan i u kazališnoj umjetnosti. Predstava po njegovu dramskom tekstu o protestima diljem svijeta, od Arapskog proljeća do Occupy Wall Street, prošle je godine praizvedena u kultnome londonskom kazalištu Young Vic, gdje se Mason okušao i kao glumac.

U sklopu Filozofskog teatra razgovor s Paulom Masonom 4. ožujka u HNK vodit će filozof Srećko Horvat.

Učitati još
Zatvori