Ovo su horor filmovi i serije koje ćemo gledati u spooky listopadu

Ovo su horor filmovi i serije koje ćemo
gledati u spooky listopadu

Već smo dobro zagazili u listopad i sve više vremena volimo provoditi ispred malih ekrana. Hladniji dani idealni su za binge, a noviteta u svijetu filmova i serija ima puno. Ovo su ovogodišnji horor filmovi iz idealni za spooky listopad.

The Rental

The Rental je redateljski debi Dave Francoa s Alison Brie i Danom Stevensom u glavnim ulogama. Radnja prati par koji je unajmio kuću za odmor, no počinju sumnjati da ih netko promatra. Ovo je moderna Airbnb horor priča koja će vam utjerati strah u kosti.

Run

Sarah Paulson glumi prebrižnu majku koja je izolirala kćer od vanjskog svijeta i školuje ju kod kuće. Tinejdžerka ubrzo počinje sumnjati kako njena majka od nje krije mračnu tajnu.

Underwater

SF, akcijski horor film s nimalo dosadnom radnjom i zanimljivim likovima. Kristen Stewart i Vincent Cassel vode posadu podvodnih istraživača koji ostanu zarobljeni nakon što je potres uništio njihov podzemni laboratorij. U filmu se naravno bušenjem dna oslobode čudovišta koja postaju prijetnja. Unatoč klišejskoj radnji, atmosfera filma je poprilično klaustrofobična, interesantna i nepredvidiva.

Horse girl

Sarah (Alison Brie), čudna žena koja voli trgovinu, konje i natprirodne kriminalne serije, otkriva kako sve lucidniji snovi ulaze u njen svakodnevni život. Toliko ćemo vam reći o filmu jer bi vam sve ostalo pokvarilo doživljaj.

The Invisible Man

Definitivno jedan od najboljih filmova ovog žanra u 2020. Radnja tematizira nasilje u vezama, a prati djevojku koju dečko zlostavljač ne prestaje proganjati ni nakon smrti. Napet, mračan, tjeskoban s iznimno dobro razrađenim likovima i radnjom.

The Haunting of Bly Manor

Sutra na Netflix stiže serija The Haunting of Bly Manor, novo poglavlje s novom pričom o duhovima u antologijskoj seriji The Haunting, čiji je Hill House osvojio gledatelje, kritiku, pa čak i kralja horora Stephena Kinga koji ju je ocijenio odličnom. Radnja se u novoj sezoni dijelomično temelji na psihološkoj horor noveli The Turn of the Screw Henryja Jamesa, a odvija se oko Bly Manora i života njegovih stanara – živih, ali i onih mrtvih.

https://www.youtube.com/watch?v=tykS7QfTWMQ

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori