Ovaj mjesec bingeamo: Prosinac donosi možda najuzbudljiviji popis serija ove godine

Ovaj mjesec bingeamo: Prosinac donosi možda najuzbudljiviji popis serija ove godine

Kao što smo očekivali, zimski su nas mjeseci ponovno povukli natrag u naš dom. Prosinac 2020. će po mnogočemu biti drugačiji nego ikad dosad, između ostalog i po tome što će nas božićni filmovi na Netflixovu više nego ikad ove godine uljuljati u blagdanski ugođaj. Večeri provedene kod kuće bit će utoliko lakše i zbog genijalnih serija koje izlaze na Netflixu i HBO GO-u. Već dugo nismo naišli na cijeli niz intrigantnih naslova kao što je to slučaj ovog prosinca. Teen drame prednjače, ali po svojoj radnji i temama koje obrađuju nisu nipošto nalik na klasične tinejdžerske TV hitove. Nove Netflix serije i premijere na HBO GO-u sasvim će sigurno biti jedna od glavnih zanimacija ovog mjeseca, a najbolje smo okupili ovdje za vas.

Normal People

Oduševljenje knjigom ‘Normal People’ autorice Sally Rooney u više smo navrata ponavljali. Isto je pratilo izlazak serije snimljene po romanu koja je doživjela nevjerojatan uspjeh i prometnula Daisy Edgar-Jones i Paula Mescala u ‘nadolazeće’ filmske zvijezde. ‘Normal people’ od 1. je prosinca dostupna i hrvatskoj publici na HBO GO-u, stižu sve epizode na streaming servis što znači da napokon bingeamo britansku uspješnicu! Radnja knjiga fokusirani su na Marianne i Connell koje pratimo od kraja srednje škole do posljednjih godina fakulteta. U srednjoj školi Connell je popularan, dok je Marianne posljednja osoba s kojom u suludim teen godinama želite da vas vide. Ulaze u “vezu” s velikim navodnicima jer za nju nitko ne može znati i apsolutno ne pripada kategoriji tipičnih tinejdžerskih odnosa. Sve detalje o priči i i zašto nas je oduševila provjerite ovdje.

Bridgerton

Ništa bolje od povijesne drame u božićno vrijeme. Budući da su dani ispred nas ionako obilježeni neizvjesnošću, izvrsna serija dolazi u pravi trenutak. Serija je bazirana na istoimenom povijesnom romanu Julije Quinn i prva je od čak osam koje će Rhimes proizvesti za Netflix. Radnja je smještena u London na ljeto 1813. godine, a pratimo Daphne Bridgerton, najstariju kći moćne obitelji iz Bridgertona, kojoj potraga za mužem mora biti prioritet.

Daphne se nada da će kao i svoji roditelji uspjeti pronaći nekoga tko će joj se zaista svidjeti i u koga će se zaljubiti. No, njezin stariji brat ne slaže se ni sa jednom od opcija. Kad u njezin svijet ušeta netipični vojvoda od Hastingsa, o kojem se priča koješta, Daphneina se potraga za suprugom drastično mijenja. Radnja obilježena skandalima, romantikom i napetim odnosima u Bridgertonu podsjeća na seriju ‘Downton Abbey’, ali – kako se već šuška- s dodatkom ‘Očajnih kućanica.’ Serija izlazi točno na Božić 25. prosinca.

Selena: The Series Part 1

Uskoro na Netflix stiže i serija ‘Selena: The Series’ koja nam ekran odnosi život i karijeru Selene Quintanille-Perez, kultne meksičko-američke pjevačice i njihove ikone pop kulture koja se proslavila 90-ih godina. Serija prati njezino odrastanje i uspon do statusa zvijezde, ali i tragičnu smrt 1995. godine. Jedna je od najslavnijih dramatizaciju njezinog života ona filmska u kojoj ju je utjelovila Jennifer Lopez i upravo je zato nova Netflixova serija jedna od najiščekivanijih. Serija izlazi 4. prosinca.

Tiny Pretty Things

Nove Netflix serije zvuče redom jedna bolje od druge, a iznimka nije ni ova napeta priča snimljena po knjizi. Po romanu Dhonielle Clayton i Sona Charaipotra stiže ‘Tiny Pretty Things’ koju strani mediji opisuju kao miks hit serije ‘Pretty Little Liars’ i filma ‘Black Swan.’ Radnja je smještena u elitni krug mladih plesača na baletnoj akademiji. U fokusu je mlada djevojka Neveah koja pokušava navigirati kroz iznimno kompetitivni svijet baleta prožet mračnim trajnama i tragedijama koje slijede nakon što jedna od najboljih učenica misteriozno premine. Na Netflix stiže 14. prosinca.

Euphoria specijal

‘Euphoria’ se prošle godine istaknula kao daleko najbolja tinejdžerka drama Potresna priča o ovisnici Rue (Zendaya) odnijela je brojne nagrade, a sada na HBO GO stižu dvije specijalne epizode. Nakon što ju je Jules (Hunter Schafer) napustila na kolodvoru, a Rue je relapsala i ponovno upala u staru ovisnost. Prva epizoda slijedi tinejdžerku koja pokušava proslaviti Božić u svojoj obitelji suočena s nizom problema koji je proganjaju. Scenarij i režiju potpisuje tvorac serije Sam Levinson, a u epizodi također glumi Colman Domingo, koji se pojavio u prvoj sezoni. Prvi specijal izlazi 7. prosinca na HBO GO.

Chilling Adventures Of Sabrina

Posljednji ćemo put gledati Kiernan Shipku kao vješticu Sabrinu jer dolazi četvrta sezona serije ‘Chilling Adventures of Sabrina.’ Tako ćemo zaokružiti priču o Sabrini koja je na početku morala birati između statusa smrtnice i normalne svakodnevice i vještice. ‘Chilling Adventures of Sabrina’ dobila je i priznanja poput MTV Movie & TV Awards za najbolju izvedbu u seriji (Kiernan Shipka), Teen Choice Awards nagradu za najbolju fantasy seriju i brojne druge, a osvojila je publiku i izvrsnom vizualnom estetikom. Serija izlazi 31. prosinca.

The Ripper

Nove Netflix serije u prosincu nisu mogle proći bez barem jednog true-crime spektakla. Obožavatelji ovog žanra sigurno će biti oduševljeni novom dokuserijom ‘The Ripper’ koja će istraživati serijskog ubojicu Petera Sutcliffea poznatog i pod nadimkom Yorkshire Ripper. Preminuo je ovog studenog, a služio je doživotnu kaznu za ubojstvo trinaest žena tijekom 70-ih godina. Priča izlazi 16. prosinca na Netflixu.

Big Mouth

Uskoro, točnije 4. prosinca, izlazi nova sezona popularne animirane serije ‘Big Mouth.’ Grupa tinejdžera koji se nosi sa svim teen problemima vraća se na Netflix, a ovoga puta se moraju suočiti s neugodnim događanjima u ljetnom kampu i još više awkward ljubavnih školskim vezama.

Foto: IMDb, Netflix, HBO

Učitati još
Zatvori