Sve što znamo o novoj sezoni serije Game Of Thrones

Sve što znamo o novoj sezoni
serije Game Of Thrones

Iako HBO još nije potvrdio točan datum, ono što je sigurno, osmu sezonu jedne od najobožavanijih TV serija svih vremena Game of Thrones, gledat ćemo u prvoj polovini 2019. što se iz ove perspektive ne čini kao tako dalek period. Za sada se najviše spominje travanj kao mjesec prikazivanja, ali konačan datum još ćemo pričekati.

Ova se sezona, naime, očekuje s posebnim nestrpljenjem jer je ujedno riječ i o posljednjoj sezoni serije.

Što za sada znamo o osmoj sezoni serije omiljene serije?

Jon Snow uskoro će se vratiti u Winterfell, što bi mogla biti velika stvar za Bran, a nagađa se da će Cersei Lannister ubiti jedan potpuno neočekivan lik. Došlo je i do potpuno nove teorije da Daenerys neće tražiti Iron Throne, a u isto vrijeme se nagađa da će izgubiti svoje kraljevstvo.

Postoje naznaka da će Daario iz osvete ubiti Jon Snowa dok se sugerira da će Lord Varys izdati Daenerys u zadnjoj sezoni što će rezultirati šokantnim zaokretom priče. Uz to se pojavila glasina koja upućuje na to da se Ned Stark vraća u nadolazećoj sezoni, a lik Ser Jorah Mormont će vjerojatno biti ubijen.

Također, nagađa se kako bi Tyrion mogao biti taj koji će se obračunati s Night Kingom, a jedna nova teorija sugerira da će Cersei Lannister, nakon svega, zadržati Iron Throne.

A još jedna nova teorija koja dodatno doprinosi zbunjenosti i iščekivanju sugerira da će Daenerys ubiti Jon Snowa, a ne obrnuto, i time će se ispuniti proročanstvo Azor Ahai.

Najnovija teorija koja posebno intrigira je priča da bi Jon Snow mogao imati tajnog blizanca, koji bi mogao imati ogroman utjecaj na mijenjanje tijeka radnje. Ali nakon svih preokreta i šokova u prijašnjim sezonama, što nas uistinu može iznenaditi?

Svi će umrijeti?

Ono što je također pušteno u javni prostor jest informacija kako će u posljednjoj sezoni umrijeti svi likovi jer  zapravo “svi ljudi moraju umrijeti”.

Javljanje kemije između Harington i Clarke, sugerira da obožavatelji mogu vidjeti i neke incestuozne veze, a Daenerys će biti pogođena velikom izdajom od njezinog vjernog sljedbenika Joraha Mormonta.

Najveća bitka bit će između leda i vatre s naznakama da bi Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) mogao biti onaj koji će poraziti Night Kinga.

Zašto se toliko vremena čeka osma sezona?

S obzirom da je ljestvica visoko postavljena i obožavatelji iz sezone u sezonu očekuju, u najmanju ruku, spektakl, to znači ozbiljan posao za cjelokupnu ekipu, od producenata, scenarista, do redalja i glumaca. Sve mora biti savršeno ili kako se u svijetu kinematografije često naglašava – “veće od života”. Stoga je potpuno razumljivo zašto se toliko dugo čeka osma sezona.

Lokacije od Dubrovnika do Irske na kojima je snimana nadolazeća sezona daju naslutiti ozbiljne i žestoke bitke te scenografiju koja je, malo je reći, veličanstvena.

Nedavno je i Casey Bloys iz HBO – a  u intervjuu za Entertainment Weekly istaknuo kako bi objasnio zašto je tako mnogo vremena prošlo : “Potrebno je odvojiti vrijeme za realizaciju showa na najvišoj razini kvalitete. Kako je serija otišla dalje, sve je veće – velike scene bitaka, veliki specijalni efekti. I te stvari trebaju vremena. I ne prestaje se raditi dok svaka scena ne zadovolji očekivanja.”

Koliko će epizoda sadržavati osma sezona serije?

Ono što je do sada s gotovo stopostotnom sigurnošću potvrđeno jest da će osma sezona serije Game of Thrones imati samo šest epizoda. Iako je vjerojatnije da će svaka epizoda trajati između 60 do 120 minuta.

Možemo li očekivati nove likove?

Možda se sjećate kako smo u posljednjoj sezoni saznali da je Cersei poslao Euron da odvede Golden Company preko mora u istočnu zemlju Esosa, kako bi pomogao pobijediti Westerosa. Obožavatelji su u početku teoretizirali da bi Daenerysov stari prijatelj Daario Naharis mogao voditi ovu grupu, ali izgleda kao da je ta teorija samo teorija i da će Strickland biti novi zlikovac koji će se pojaviti u dvije nove epizode.

Također se pridružio castu i EastEndersova zvijezda Alice Nokes za ulogu Wille. Willa će se pojaviti, kako se za sada čini u tri epizode nove sezone.

Što će se dogoditi s Jonom i Daenerysom?

Bilo kako bilo – ne može završiti dobro. Bran Stark je uvjeren da par treba znati istinu o svom podrijetlu, a ono što je za očekivati jest da će pronaći jeziv način da im kaže. U posljednjoj epizodi također saznamo da su se Rhaegar i Lyanna Stark oženili prije nego što je rođen Jon (Aegon), što znači da je zbog reda sukcesije (Rhaegarov otac, Aerys II ubio Jamie Lannister), Jon je zapravo legitimni nasljednik.

Želi li Jon prijestolje? Vjerojatno ne. Hoće li Daenerys i Jon još uvijek osjećati iste emocije kada saznaju? Vjerojatno ne. I hoće li to izazvati ozbiljne probleme? Skoro sigurno.

Kako će se radnja rasplesti i hoće li obožavatelji dobiti sve odgovore na pitanja koja su se s vremenom nagomilala, ostaje da vidimo (najvjerojatnije) u travnju. Za sada, u nastavku vam donosimo prvu službenu fotografiju osme sezone.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori