Nekoliko novih filmova na Netflixu koje ćete svima prepričavati

Nekoliko novih filmova na Netflixu koje
ćete svima prepričavati

Ispred nas je pravi proljetni mjesec svibanj u kojem temperature značajno rastu, a mi sve više vremena provodimo u prirodi ili pak na kulturnim događanjima na otvorenom. Mnogi će od nas ovog mjeseca pripremiti prva druženja na otvorenom, a oni još ambiciozniji mogli bi organizirati i gledanje filma u svom vrtu ili terasi.

Novi filmovi na Netflixu: Što sve gledamo u svibnju?

Međutim, bez obzira hoćete li ih gledati vani ili u udobnom dnevnom boravku, Netflix je ovog mjeseca pripremio interesantan filmski repertoar za svačiji ukus. Štoviše, neovisno o tome jeste li u raspoloženju za simpatičnu romantičnu komediju, napeti triler, dramu ili dokumentarce s intrigantnim ljudskim pričama, na streaming gigantu ovog mjeseca izlaze noviteti za svaku priliku.

Ako vas interesira što gledati večeras, u našoj rubrici Lazy Sunday možete pronaći pregršt filmskih preporuka, a u nastavku pronađite koji su to novi filmovi na Netflixu o kojima će se u svibnju brujati na sve strane.

Along for the Ride

Proljeće na Netflixu obilježit će nekoliko šarmantnih filmova, a jedan bi od takvih trebao biti i Along for the Ride. Režirala ga je jedna od autorica hit tinejdžerskog filma To All the Boys I Loved Before, Sofia Alvarez, a temelji se na uspješnoj knjizi Sarah Dessen. Radnja se vrti oko tinejdžerke Auden, pomalo introvertirane djevojke koja, umjesto da tulumari s prijateljima na plaži u ljeto prije fakulteta, noći provodi sama u šetnji, dok svi već spavaju. Spletom okolnosti upoznaje misterioznog Elija koji je noću također više vani, a njihovo poznantvo rezultira nezaboravnim noćnim izazovima i avanturama te prije svega simpatičnom teen romansom. Film izlazi 6. svibnja na Netflixu.

The Takedown

Jedan od najpoznatijih francuskih glumaca, Omar Sy, vraća se na Netflix nakon velikog uspjeha serije Lupin. Od 6. svibnja gledat ćemo ga u francuskoj akcijskoj komediji The Takedown u kojoj glumi s Laurentom Lafitteom. Radnja prati dvojicu policajana, Ousmanea (Sy) i Francoisa (Lafitte) koji su sasvim drugačiji – ne samo karakterno, već i po životnim pričama, policijskoj karijeri, željama i ciljevima. Međutim, njih dvoje u tandemu moraju preuzeti novu istragu koja će ih odvesti na avanture diljem Francuske, ali onon što je izgledalo kao jednostavan slučaj dilanja droge uskoro se pretvara u kriminalni slučaj ogromnih razmjera.

Senior Year

Rom-com kojem se ljubitelji Netflixovih rom-comova zasad posebno vesele je onaj s Rebel Wilson u kojem se komičarka vraća na ekrane. Senior Year prvi je njezin projekt otkad je 2020. odlučila uzeti pauzu od glume zbog mentalnog zdravlja, a sad se vraća u jednoj sasvim neobičnoj ulozi. Radnja komedije prvo je smještena uu 1997. godinu u kojoj pratimo ambicioznu i popularnu djevojku na čelu cheerleading tima. Želja joj se postati i službeno kraljica maturalne večeri, ali planovi joj se pokvare, a život doslovce stane kad tijekom nastupa padne s vrha cheerleading piramide i ostane u komi. Budi se kao 37-godišnja žena koja umjesto da nastavi svoj život odluči vratiti se u srednju školu i konačno postati kraljica maturalne zabave. Zvuči kao klasična američka komedija uz koju ćemo se odmarati.

Toscana

Ljubitelje danske kinematografije razveselit će vijest o izlasku filma Toscana. Film zasad djeluje kao šarmantna ljubavna dramedija koja nas vodi u pitoresknu talijansku regiju, a istovremeno nam daje nezaboravnu dozu danskog humora i mentaliteta. Radnja prati danskog chefa koji mora otputovati u Italiju kako bi prodao očev biznis. Međutim, na tom putovanju prepunom izazova upoznaje ženu koja će promijeiti način na koji je razmišljao o životu i ljubavi. U film u glumi jedan od najpoznatijh danskih glumaca i komičara Anders Matthesen. Film izlazi 18. svibnja.

Our Father

Netflix ove godine oduševljava svojim dokumentarnim sadržajem, a ovog nas mjeseca očekuju dva filmska dokuspektakla. Odbrojavamo do dokumentarca Our Father koji donosi jezivu priču o Donaldu Clineu, nekadašnjem liječnik koji se bavio umjetnom oplodnjom i začećem, a koji je vlastitim spermijima oplodio svoje pacijentice bez njihovog znanja i tako je postao biološki otac barem pedesetero djece. Priča se počinje razvijati zahvaljujući Jacobi Ballard, ženi koja je kroz kućni DNK tekst shvatila da ima još sedmero braće odnosno sestara. Nakon inicijalnog šoka, grupa je odlučila da želi dodatno istražiti obiteljsko stablo i tak su počeli otkrivati niz spletki, tajni i prevara ovog liječnika. Dokumentarni film izlazi 11. svibnja.

Cyber Hell: Exposing an Internet Horror

Ubrzo nakon filma Our Father izlazi južnokorejski dokumentarac Cyber Hell: Exposing An Internet Horror. Komentari ispod trailera prepuni su oduševljenja obožavatelja koji su napokon dočekali streaing priču o ovom spletu zločina. Film otkriva istinu o cyberzločinima odnosno tzv. slučaju Nth room u kojem su počinitelji stvarali vlastite i potpuno anonimne cyberprostore. U njima bi se odvijali brojni zločini poput ucjena, ilegalnih transakcija i, najznačajnije, dijeljenje pornografskih videa koji bi kolali aplikacijom Telegram. Dokumentarac nas vodi kroz razgovore s novinarima i detektivima koji su radili na slučaju, a pokazuje i odjek koji je Nth Room imao u cijeloj zemlji.

Učitati još
Zatvori