Prvi božićni filmovi i nekoliko super drama koje gledamo na Netflixu tijekom studenog

Prvi božićni filmovi i nekoliko super drama koje gledamo na Netflixu tijekom studenog

Sve smo bliži onoj pravoj zimi zbog koje je navečer najljepše napraviti si ugodnu atmosferu kod kuće i upaliti dobar film. Iako je tek počeo studeni, na Netflix već dolaze prvi božićni filmovi koji će nas oraspoložiti za ono omiljeno doba godine. Posebno nas vesele i dva naslova od kojih se jednom već prognozira ogroman uspjeh pa i oskarovska prašina. Ovo najzanimljiviji novi filmovi u studenom kojima se veselimo!

The Life Ahead

Kao jedan od najiščekivanijih filmova godine tu je ‘The Life Ahead’, drama Edoarda Pontija koja se temelji na romanu Romaina Garyja. Posebno mu se veselimo jer se u njemu na film vraća legendarne glumica i ikona Sophia Loren kojoj se pridružuju Ibrahima Gueye i Abril Zamora. Na streaming div dolazi 13. studenog, a radnja se vrti oko žene koja je preživjela Holokaust i njezinog odnosa s djetetom koji ju je opljačkao nakon čega ga je uzela k sebi.

Hillbilly Elegy

Malo nas dijeli od drame koja zaista već sad izgleda genijalno! Glenn Close i Amy Adams protagonistice su filma ‘Hillbilly Elegy’ kojeg je režirao Ron Howard, a temelji se na istoimenom memoaru J.D. Vancea. Priča prati radničku obitelj u SAD-u koja dolazi iz regije Appalachije i koja kroz tri generacije pokušava dostići nepostojeći ‘američki san’ i vrijednosti, unatoč brojnim preprekama i toksičnim odnosima u obitelji. Naglasak je upravo na odnosu majke (Close) i kćeri (Adams). Na Netflix stiže 24. studenog, a mnogi se kritičari tvrde da je ovo još jedna šansa za Glenn Close koja je čak sedam puta nominirana za Oscara, ali još nikad nije osvojila zlatni kipić.

Hard Kill

https://www.youtube.com/watch?v=oP99YZiEYtk

Za ljubitelje Bruce Willisa i njegovih akcijskih trilera Netflix donosi film ‘Hard Kill.’ Radnja prati milijunaša Donovana Chalmersa koji zaposli cijeli sigurnosni tim kako bi čuvali najnoviju tajanstvenu tehnologiju. No, uskoro se nađe u opasnom okršaju sa starim neprijateljem, a situacija postaje još napetija kad teroristička grupa koja želi naprednu tehnologiju otme Chalmersovu kći. Film izlazi na Netflixu 23. studenog!

Shawn Mendes: In Wonder

Čini se da je Taylor Swift pokrenula novi val autorskih glazbenih dokumentaraca na streaming servisima svojim filmom ‘Miss Americana.’ Glazbenik Shawn Mendes u kratkom je roku postao jedno od najpopularnijih mlađih imena u svijetu glazbe. Nedavno je najavio novi album ‘Wonder’, a na Netflixu 23. studenog izlazi njegov prvi dokumentarac – ‘Shawn Mendes: In Wonder.’ Pjevač, koji je i sam izvršni producent filma, vodi nas tijekom filma na svoju svjetsku turneju za vrijeme koje ga upoznajemo u drugom svjetlu, kroz njegove odnose s drugim ljudima, razmišljanja i planove za budućnost.

The Endless Trench

Jedan španjolski film iz 2019. godine zapeo nam je za oko nevjerojatnom radnjom i vjerujemo da će nas oduševiti. Povijesna drama smještena je u period građanskog rata u Španjolskoj 1936. godine. Tek vjenčani Higinio i Rosa boje se da bi mogli izgubiti živote zbog Higinijeve političke prošlosti i uvjerenja. Iz tog se razloga skriva u rupi ispod svoje kuće uz pomoć supruge. I tako sve do 1969. godine, tek tada, 30 godina kasnije, završava njegov život pod zemljom.

The Princess Switch: Switched Again

Prije dvije je godine Netflix izbacio ‘Princess Switch’ franšizu s Vanessom Hudgens u glavnoj ulozi kao dvije identične blizanke koje su zamijenile živote. Uskoro, 19. studenog, stiže nastavak božićnog filma! Hudgens ponovno igra vojvotkinju Margaret Delacourt i slastičarku Stacy DeNovo, ali još jednu blizanku – Margaretinu sestričnu Fionu. Čini se da se radnja ponavlja, ali budući da je u pitanju pravi feel good film, svakako ćemo ga pogledati.

The Christmas Chronicles: Part Two

Nakon dvije godine, konačno stiže nastavak u kojem ćemo svjedočiti povratku slavnog para. Kurt Russell i Goldie Hawn ponovno ćemo gledati u ulogama Djeda Božićnjaka i gđe. Claus – za one koji nisu znali, ovaj par je u vezi i u stvarnom životu. Već u najavi možete naslutiti da će Kurt Russell zauzeti stražnje sjedalo dok će Goldie Hawn, u ulozi gospođe Claus, doći u središte pozornosti. Ne možemo točno predvidjeti koja vrsta avanture čeka gospođu Claus, ali odmah ćete osjetiti pozitivnu, božićnu vibru baš kao u prvom nastavku. Glavna junakinja Kate sad je cinična tinejdžerica i nerado provodi Božić s maminim novim partnerom i njegovim sinom, Jackom kojega glumi Jahzir Bruno. Ne želeći prihvatiti ovu novu obiteljsku dinamiku, Kate odluči pobjeći, ali to dovodi i nju i Jacka u avanturu s Djedom Božićnjakom i gospođom Claus. Oni timskim radom pokušavaju spriječiti tajanstvenog i problematičnog lika po imenu Belsnickel u njegovom naumu da uništi Sjeverni pol. Simpatičan feel good film stiže nam 25. studenog!

Dolly Parton’s Christmas on the Square

Da nam je netko prije 2020. godine rekao da ćemo gledati Dolly Parton kao anđela čuvara u božićnom filmu, ne bi mu vjerovali. No, ‘Christmas on the Square’ zaista izlazi 22. studenog. Film nas upoznaje s Reginom Fuller, bogatašicom koja se nakon očeve smrti vraća u svoj rodni gradić i mora deložirati stanovnike kako bi prodala zemlju za igradnju velikog shopping centra. Sve se odvija uoči božićnih blagdana, a njezin anđeo čuvar koju glumi legendarna i urnebesna Dolly Parton ima sasvim druge planove.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Na simpatičnu božićnu avantura za djecu i odrasle vodi nas film ‘Jingle Jangle: A Christmas Journey.’ Mjesto radnje je veseli gradić Cobbletown, a u središtu priče je izumitelj Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) koji izrađuje ekscentrične naprave i magične igračke. Kada mu bivši šegrt zlih namjera (Keegan-Michael Key) otme jedan od najuzbudljivijih izuma, pod svjetla reflektora stupa Jeronicusova unuka Journey (Madalen Mills) koja mora vratiti ukradeno i ponovno probuditi magiju u stanovnicima gradića. Film na Netflix stiže 13. studenog!

Operation Christmas Drop

Kat Graham nekoć smo gledali kao Bonnie u seriji ‘Vampire Diaries’, a sad je nakon dugo vremeno gledamo u filmu. ‘Operation Christmas Drop’ prati kongresnu pomoćnicu Ericu koja se mora odreći klasičnog Božića s obitelji zbog posla. Dobiva zadatak otići u zračnu bazu u kojoj se njezini problemi nastavljaju zbog neslaganja s kapetanom baze. Međutim, njihov se odnos brzo razvije u nešto sasvim drugačije.

Ako ste ipak raspoloženi za bingeanje serija, najbolje nove na Netflixu i HBO GO-u provjerite ovdje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori