Jedva čekamo pogledati ovih nekoliko novih filmova na Netflixu

Jedva čekamo pogledati ovih nekoliko
novih filmova na Netflixu

Prosinac je kao stvoren za ostati kod kuće i sastaviti izvrstan filmski maraton. Sve hladnije večeri najljepše je provesti kod kuće, okupiti ekipu koja voli filmske maratone i upaliti Netflix. Dok većina nas cilja na najslađe božićne romantične komedije koje pristižu tijekom cijelog studenog i prosinca, ne treba zanemariti preostale uzbudljive naslove koji nas očekuju. Štoviše, prosinac na Netflix donio nam je sadržaj kakav već dugo nismo vidjeli, uz nekoliko napetih drama i filmova s režiserskim potpisom kultnih autora. Iako izlazi zaista malo more filmova, izdvojili smo njih nekoliko na koje vrijedi obratiti pažnju jer ih Netflix najavljuje već mjesecima, a donose i pravu hollywoodsku kremu na naše ekrane.

The Power of the Dog

The-Power-of-the-Dog

Od samog se početka The Power of the Dog nametnuo kao najuzbudljiviji filmski naslov godine koji stiže na Netflix. U pitanju je ipak najnoviji film redateljice Jane Campion, prvi nakon 12 godina, a u njemu glume genijalna glumačka imena – Kirsten Dunst, Jesse Plemons s legendarnim Benedictom Cumberbatchom na čelu. Glavnu ulogu igra Cumberbatch koji glumi Phila, nasilnog i brutalnog muškarca koji određuje sva pravila igre na ranču u Montani 1925. godine na kojem živi sa svojim bratom Georgeom (Plemons) koji mu je sušta suprotnost. U njihov život ulazi udovica, Rose (Dunst) i njezin sin Peter (Smith-McPhee) koji su još jedne žrtve Philove okrutnosti. Međutim, George ih prihvaća, zaljubljuje se u Rose i Petera počinje smatrati dijelom obitelji. Film je već dostupan na Netflixu, a šuška se i da bi mogao osvojiti Oscara.

The Lost Daughter

Kad Olivia Colman igra glavnu ulogu, mi gledamo! Slavna glumica će, nakon hita The Crown, glumiti u još jednom naslovu Netflixove produkcije. Utoliko je sve uzbudljivije jer se radi o filmu snimljenom po romanu Elene Ferrante, danas jedne od najpoznatijih autorica odnosno autorskih pseudonima. Uz Colman, glumi i Dakota Johnson koju jedva čekamo vidjeti u nešto ozbiljnijoj ulozi. Film na Netflixu izlazi 17. prosinca, a prati Ledu, rastavljenu profesoricu u svojim srednjim godinama koja ostaje sama nakon što su njezine kćeri preselile k ocu. Ususret ljetu odlučuje otići na ljetovanje u malo mjesto na Jonskom moru. Na putovanje odlazi s ravnodušnim očekivanjima, spremna na to da će ju obuzeti uspomene i nostalgija zbog obitelji, ali ono što se događa je upravo suprotno – Leda uživa u slobodi i svoje dane provodi na plaži. Vrijeme tako teče, dok na odmoru ne upozna Ninu, mladu majku koja pokušava balansirati život i roditeljstvo u pratnji velike obitelji. Gledajući Ninu, Leda se počinje vraćati u prošlost, preispitujući svoje majčinske i druge odluke koje su zavijek definirale njezin i život cijele njezine obitelji.

The Hand of God

The Hand of God - Paolo Sorrentino

Paolo Sorrentino oduševio je svijet svojim filmom La Grande Bellezza i uvrstio se u najistaknutije talijanske filmske umjetnike svoga doba. Nakon dugo vremena, Sorrentino predstavlja novi film, ovoga puta daleko od kino platna, a već se neko vrijeme The Hand of God naziva njegovim najosobnijim radom. Ne sumnjamo da će u romantičnu i nostalgičnu estetiku i izvrsnom glazbom Sorrentino oduševiti, a i radnja zvuči primamljivo. Radnja se vrti oko mladog i pomalo awkward tinejdžera Fabietta Schisa čiji se život i svakodnevica, kao i ona njegove obitelji, sasvim mijenja dolaskom nogometne legende Diega Maradone u Napulj. Stvari postaju još kompleksnije kad upravo Maradona spasi mladog Fabietta od strašne nesreće, a počinje se raspetljavati priča o mladosti, filmu, sportu, ljubavi, odrastanju i identitetu. Film izlazi 15. prosinca.

Don’t Look Up

Don't Look Up_naslovna

Ako ste među onima koji nakon obilne večeri Badnjak vole zaokružiti filmom, onda će vas ova vijest posebno razveseliti. Točno 24. prosinca izlazi jedan od najiščekivanijih filmova godine, posebno s obzirom na glumačku postavu koju čine Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet, Cate Blanchett, Jonah Hill, Meryl Streep i mnoge druge hollywoodske face. Don’t Look Up opisuju kao SF satiru koja prati dva ne baš uspješna astronoma koja kreću u veliku medijsku kampanju kako bi upozorili čovječanstvo na asteroid koji se približava zemlji i koji će ju uništiti.

The Unforgivable

Nakon dugo vremena na ekran se vratila i Sandra Bullock. Iako su prve reakcije kritičara relativno slabe, mi ćemo mu svakako dati šansu. Radnja prati Ruth Slater (Sandra Bullock), ženu koja izlazi iz zatvora nakon dugogodišnje kazne za teški zločin i pokušava se ponovno integrirati u društvo. Film izlazi 10. prosinca!

Single All The Way

I za kraj – ipak ništa bez božićnog kiča u prosincu. Single All The Way je najnovija romantična komedija koja je izašla prije nekoliko dana na streaming platformi. Ove godine Netflix izbacuje ogroman opus blagdanskog sadržaja, ali nova queer komedija je mogla bi se nametnuti među naše favorite. Radnja prati mladog queer muškarca koji napokon kući za blagdane vodi novu simpatiju. Međutim, ta veza iznenadna pukne, a jedina mu je opcija da ga obitelj ne ispituje o ljubavnom statusu pozvati svog dugogodišnjeg cimera i najboljeg prijatelja Nicka. Iako ga tijekom blagdana majka želi spojiti sa skroz drugim muškarcem, Peter uskoro počinje shvaćati da bi Nick mogao biti više od prijatelja.

Foto: Profimedia.hr, IMDb / Netflix

Učitati još
Zatvori