Danas u kina izlazi dugoiščekivani film koji će oduševiti nostalgičare među nama

Danas u kina izlazi dugoiščekivani film koji će oduševiti nostalgičare među nama

Kad pomislimo na horore devedesetih, prvi naslov koji će većini past na pamet je upravo Scream. Američki slasher već je po izlasku bio pravi hit među ljubiteljima hororaca, ali i TV kritičarima jer je iznova popularizirao slashere i horor franšize koje su do devedesetih polako počele padati u drugi plan. Donio nam je izvedbe Courteney Cox, Rose McGowan, Neve Campbell, Davida Arquetta, Matthewa Lillarda i drugih, a impresionirao je gledatelje jedinstvenim spojem komedije i misterija. Nastavci originala nastavljali su privlačiti pažnju, a mnogi su se kasniji hororci pokušali na isti način poigrati klišejima u megapopularnom žanru. Radnja je, prisjetimo se, pratila srednjoškolku Sidney Prescott (Neve Campbell) koja je postala meta misterioznog kostimiranog serijskog ubojice.

Više od 20 godina nakon izlaska originala i 10 od posljednjeg filma u franšizi, izašao je novi Scream!

Dugoiščekivani peti filmski nastavak danas izlazi u kina diljem Hrvatske, a svoje uloge ponovno će odigrati Courteney Cox, David Arquette i Neve Campbell. Za razliku od prethodna četiri filma koje je režirao pokojni Wes Cravenson, na ovom filmskom naslovu kao redatelji radili Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett. Iako smo zasićeni rebootovima i remakeovima originala, zasad se čini da je Scream 5 ugodno iznenadio publikom. Prve recenzije tvrde da je dokazao da ova franšiza ima još novih spinova i twistova koji su dobro iskorišteni, a spoj originalnih glumaca i novih imena rezultirao je pohvalama.

Radnja je smještena u gradić Woodsboro 25 godina nakon događanja iz prvog filma. Prošlost grada obilježena je brutalnim ubojstvima koja su svojevremeno šokirala stanovnike ovog, dotad mirnog, mjesta. Međutim, novi maskirani ubojica ponovno počinje terorizirati grupu tinejdžera, a sve kako bi oživio tajne iz prošlosti grada. Sve se vrti oko mlade žene Sam (Melissa Barrera) koja se preselila iz Woodsboroa nakon srednje škole. U svoj grad vraća se s partnerom Richiejem (Jack Quaid) nakon što njezinu sestru Taru (Jenna Ortega) i njezini prijatelji počinju doživljavati strahote. Od novih lica u filmu se pojavljuju i Dylan Minnette (13 Reasons Why), Mason Gooding, Mikey Madison i drugi.

Film od danas igra u kinima i čini nam se kao savršeni ‘blast from the past’ odabir za gledanje s ekipom!

Foto: IMDB / Paramount

Učitati još
Zatvori