Koji će glumci utjeloviti najveće hollywoodske ikone u novim biografskim filmovima?

Koji će glumci utjeloviti najveće hollywoodske ikone u novim biografskim filmovima?

Novi biografski filmovi - Julianne Moore

Životi hollywoodskih, glazbenih i drugih ikona uvijek će ostati glavna inspiracija za filmske spektakle. Filmske biografije otkrivaju nam sitne skrivene detalje života ljudi koje smo nekad gledali na naslovnicama, pratili u vijestima i mislili da znamo sve o njima. Mnogo je razloga zašto obožavamo takve filmove – intrigantni su nam koliko i glavna lica o kojima pričaju, donose nam dozu nostalgije što zbog estetike, što zbog toga jer govore o ljudima čijem su usponu neki od nas svjedočili.

Već smo izdvojili najbolje biografske filmove uopće koje možete gledati, a sad smo proučili koji nam novi biografski filmovi pristižu i koja će trenutno aktualna zvijezda glumiti protagoniste.

Timothée Chalamet kao Bob Dylan

Timothée Chalamet trebao bi utjeloviti Boba Dylana u novom biografskom filmu o životu legendarnog glazbenika. Radnog naslova Going Electric, film će se fokusirati na period u 60-tima kad je Dylan akustičnu gitaru zamijenio električnom, što se mnogim njegovim obožavateljima tada nije svidjelo.

Redatelj filma je James Mangold, koji je režirao i Walk The Line o životu Johnnyja Casha, a sam Dylan je jedan od izvršnih producenata. Film je još uvijek na čekanju zbog pandemije, budući da je za snimanje scena u klubovima potrebno mnogo statista i veliki tim za šminku i kostime.

Lucy Boynton kao Marianne Faithfull

Još jedna glazbena biografija uplela se u karijeru glumice Lucy Boynton. Nakon uloge u filmu ‘Bohemian Rhapsody’, Boynton će glumiti u filmu ‘Faithfull.’

Utjelovit će glazbenicu Marianne Faithfull, jednu od najvećih zvijezdi 1960-ih godina. Radnja je smještena u London sredinom 60-ih i prati nevjerojatan put glazbenice od školarke koja se preko noći pretvara u pop zvijezdu, njezinu turbulentnu vezu i odnos s Mick Jaggerom do kraha koji ju je učinio ovisnicom bez krova nad glavom.

Jennifer Hudson kao Aretha Franklin

Jedna od najiščekivanijih filmskih biografija uopće trenutno je ‘Respect’ o životu Arethe Franklina. U siječnju 2018. godine pjevačica i glumica Jennifer Hudson odabrana je da glumi Arethu u filmu o njenom životu.

Hudson je samu odabrala Aretha. Glazbena diva je i sama sudjelovala u planovima za snimanje filma sve do svoje smrti u kolovozu 2018. godine. Film će se baviti razvojem Arethine karijere od pjevanja u crkvenom zboru do statusa ikone kao i usponima i padovima u njezinom privatnom životu.

Austin Butler kao Elvis Presley

Austin Butler pojavljivao se u nizu sporednim uloga, a zatim je prošle godine zaradio veću pažnju ulogom u Tarantinovom filmu ‘Once Upon a Time in Hollywood.’

Ispred njega je svakako najvažniji projekt karijere jer će odglumiti legendarnog Elvisa Presleyja u nadolazećoj filmskoj biografiji. Film će režirati Baz Luhrmann, a radnja će pratiti Elvisov uspon, kompliciran odnos s menadžerom i događaji iz privatnog života koji su ga obilježili.

Johnny Flynn kao David Bowie

Napokon ćemo gledati i film posvećen životu jednog od najvažnijih glazbenik svih vremena. Davida Bowieja trebao bi utjeloviti britanski glumac Johnny Flynn koji se proslavio ulogom u seriji ‘Lovesick.’ Film režira Gabriel Range, a sin Davida Bowieja otkrio je medijima da produkcija nema podršku obitelji.

Ekipa iza filma zatim je objasnila kako nije riječ o klasičnom biografskom filmu, već o ključnim trenucima u Bowiejevom životu kad je osmislio Ziggy Stardust alter ego, bavi se proučavanjem tog lika, a ne samo glazbenim postignućima Davida Bowieja.

Kristen Stewart kao princeza Diana

Život princeze Diane oduvijek je privlačio ogromnu pažnju publike, a njezina nesretna smrt jedan je od najupečatljivijih događaja na svijetu ikad. Obilježila je povijest i postala ikona pop kulture pa je tako o njoj snimljena šačica dokumentaraca i igranih filmova.

Drama ‘Spencer’ neće se baviti njezinom tragičnom smrću, već odnosima s mužem i kraljevskom obitelji. Njezino napuštanje princa Charlesa i odbijanje kraljevskih povlastica te posljedica svega toga glavna su nit vodilja ovog filma. Lady Di na veliko će iznenađenje publike utjeloviti glumica Kristen Stewart. O tome je li ona pravi izbor svojevremeno su se vodile razne polemike na društvenim mrežama.

Dok čekamo nove informacije o filmu, pratite princezu Dianu u seriji ‘The Crown’ u kojoj će ju prvi put utjeloviti Emma Corrin.

Julianne Moore i Alicia Vikander kao Gloria Steinem

Gloria Steinem apsolutno je jedno od najzvučnijih imena feminizma i pokreta za prava žena. Nakon što je 2015. godine izašla njezina knjiga ‘My Life on the Road’ bilo je pitanje trenutka kad će se početi snimati biografski film. ‘The Glorias’ je već imao premijeru na Sundance Festivalu 2020. godine, a još nije izašao u kinima ili na streaming divovima zbog pandemije. U filmu ju je većinski utjelovila fantastična Julianne Moore, a u mlađim godinama glumi ju Alicia Vikander.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori