Nova 2022. godina već zvuči obećavajuće uz ove nahypeane serije do kojih smo počeli odbrojavati

Nova 2022. godina već zvuči obećavajuće uz ove nahypeane serije do kojih smo počeli odbrojavati

Tijekom 2021. godine dobili smo priliku gledati neke od najvećih streaming uspješnica posljednjih godina. Iako je još uvijek obilježena pandemijom koja je zasigurno prolongirala ili čak otkazala brojne projekte, streaming odnosno TV industrija uspjela je u 2021. izbaciti manji broj naslova, ali redom su se transformirali u hitove. Sjetimo se samo hvaljene Mare of Easttown, Only Murders in the Building, Maid i sličnih. O najboljim i najgorim serijama godine pisali smo vam ovdje, a ne sumnjamo da ćemo na kraju iduće godine imati jednako dugačak popis jer tijekom narednih mjeseci stižu brojni dugoiščekivani i neprestano hypeani naslovi. Većina ih zvuči obećavajuće, dio se vraća s novim sezonama, neke su snimljene po stvarnim događajima, druge su pak TV adaptacije renomiranih književnih djela. U nastavku vam donosimo popis najuzbudljivijih noviteta koje možemo očekivati u 2022. godini.

Inventing Anna

S izvrsnom Julijom Garner u glavnoj ulozi, Inventing Anna jedna je od najiščekivanijih serija o kojoj se već mjesecima priča. Netflix već 19. veljače donosi eksplozivnu fiktivnu verziju stvarne priče o Anni Delvey, prevarantici koja se probila na newyoršku društvenu scenu uz pomoć laži kojima se predstavljala kao bogata njemačka nasljednica. Za svoja je djela osuđena na sudu 2019. godine, a serija se vrti oko novinarke Vivian Kent koja pokušava razotkriti istinu o sumnjivoj bogatašici. Više o stvarnoj priči i svemu što nas očekuje na Netflixu otkrijte ovdje.

Stranger Things

četvrta sezona Stranger Things

Nakon gotovo tri godine, vraća se jedna od najuspješnijih serija u posljednjih deset godina. Stranger Things smo posljednji put gledali na ljeto 2019. godine kad nas je treća sezona potpuno oduševila. Međutim, radnja nas je ostavila na vrhovima prstiju i uz bezbroj otvorenih pitanja na koja predugo čekamo odgovor. Srećom, četvrta sezona trebala bi stići na streaming platformu sredinom 2022. godine, najvjerojatnije u rano ljeto. Nove epizode napokon će nas vratiti legendarnoj ekipi klinaca u osamdesetima (koji više ni nisu klinci) i otkriti što se točno dogodilo s Hopperom i zašto će se svi morati ponovno okupiti nakon što su Eleven i Mike otišli iz Hawkinsa.

Bridgerton

Kao najveća Netflixova serija prošle godine istaknuo se Bridgerton koji je izašao pred sam kraj 2020. godine. U nekoliko ga je tjedana pogledalo više milijuna gledatelja, a glavni su glumci preko noći postali najveće hollywoodske zvijezde. Nakon događaja u prvoj sezoni, Bridgerton u srcu radnje ima novu ljubavnu aferu. Radnja se ovoga puta fokusira na Sira Anthonyja i njegovu ljubavnu simpatiju koju igra Simone Ashley (Sex Education) te okolnosti unutar londonske društvene kreme koje će na njih bez sumnje utjecati.

The Dropout

Prije nekoliko je godina Ameriku potresao skandal vezan za kompaniju Theranos i njegovu predsjednicu Elizabeth Holmes koju su mediji, prethodno skandalu, nazivali novim Steveom Jobsom, apsolutnom genijalkom i najmlađom self-made milijarderkom u povijesti. Sa samo 30 godina Elizabeth Holmes bila je na vrhuncu – odustala je od fakulteta i osnovala tvrtku tešku više od 9 milijardi dolara, a sve zahvaljujući revolucionarnom načinu testiranja krvi koji je navodno mogao odmah prepoznati dijabetes i tumore. Međutim, samo godinu dana bilo je potrebno da cijela farsa propadne. Serija u produkciji Hulua prikazivat će Amandu Seyfried i Kate McKinnon u ulozi Elizabeth Holmes i pratit će vrtoglavi uspon i još teži pad ove žene i njezine kompanije. Premijerno izlazi 3. ožujka 2022. godine.

Pam and Tommy

serija Pam and Tommy

Serija Pam and Tommy počela se snimati u travnju, a radnja će se fokusirati na turbulentan suživot najpoznatije starlete devedesetih Pamele Anderson i Tommyja Leeja koji su bili u braku od 1995. do 1998. godine. Konkretnije, bavit će se događajima koji su uslijedili nakon skandaloznog izlaska snimke seksa slavnog para. U nadolazećoj seriji glavne uloge tumačit će Lily James i Sebastian Stan, a pridružit će im se i Nick Offerman, Andrew Clay, Taylor Schilling pa i Seth Rogen. Serija izlazi 2. veljače 2022. godine!

The Lord of the Rings

Na jesen će die-hard obožavatelji kultne trilogije The Lord of the Rings dobiti pravu senzaciju. Na Amazon Prime 22. rujna stižu prve epizode serije čija će se radnja događati otprilike tisuću godina prije događaja iz trilogije, a u pitanju je najskuplja produkcija u povijesti koja na koju se potrošilo oko 400 milijuna dolara. U seriji će glumiti Morfydd Clark, Robert Aramayo, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Owain Arthur i drugi.

Love and Death

Obožavatelji true-crime žanra u 2022. imat će materijala za gledanje. Iako još nema specificiran datum izlaska, na HBO Max stiže serije Love and Death s Elizabeth Olsen u glavnoj ulozi. Glumica koja je briljira u seriji WandaVision vraća se na ekrane kao Candy Montgomery u stvarnoj priči o teksaškoj kućanici koja je 1980. počinila ubojstvo koje je naježilo Ameriku. Serija se temelji na kolekciji novinskih članaka iz novina Texas Monthly i knjizi Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs, a osim Olsen glume i Jesse Plemons, Lily Rabe, Krysten Ritter i drugi.

Conversations With Friends

Nakon serije Normal People koja je poharala publiku, stiže još jedna adaptacija knjige Sally Rooney. Ovoga je puta u pitanju streaming verzija romana Conversations with Friends, Rooneyinog prvog romana, koja nas vodi u  u svijet milenijalke Frances, mlade književnice, koja sa svojom prijateljicom Bobbi upoznaje interesantni bračni par. Njihovi se međusobni odnosi prepliću i kompliciraju, a na površinu izlazi jedinstven prikaz moderne ljubavi i društvene klime. Serija još uvijek neka datum izlaska, ali potvrđeno je da izlazi tijekom naredne godine.

Everything I Know About Love

Dolly Alderton autorica je memoara Everything I Know About Love koji je zahvaljujući iskrenom i duhovitom prikazu života milenijalaca postao pravi hit među čitateljskom publikom. Mnoge je tako razveselila vijest o dolasku serije koja će se temeljiti upravo na ovom književnom bestselleru britanske kolumnistice, a glumačka postava uključuje Bel Powley i Emmu Appleton koje će igrati najbolje prijateljice Birdy i Maggie koje započinju svoj život u Londonu, prepune ambicija i planova. Snimanje je završilo, a serija bi trebala izaći tijekom narednih mjeseci.

Sve nadolazeće serije snimljene po književnim bestsellerima pronađite ovdje!

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori