Sve što nas večeras očekuje u sklopu još jedne Noći kazališta

Sve što nas večeras očekuje u sklopu
još jedne Noći kazališta

Unatoč svim preprekama koje su snašle kulturnu industriju, večeras se diljem Hrvatske održava omiljena Noć kazališta! Baš kao tradicionalna Noć muzeja, Noć kazališta svake godine u prvi plan stavlja rad kazališta, umjetnika, svih onih koji donose čaroliju predstave na pozornicu.

Izvrsne predstave, projekti i susreti održavaju se ove godine u 40 gradova u Hrvatskoj, a epidemija nam je donijela mogućnost da mnoge kazališne komade i evente ponovno pratimo online. Divna je vijest da, osim velikih kazališnih institucija, sudjeluje i niz manjih umjetničkih organizacija pa je tako program posebno bogat i izvan Zagreba i drugih većih gradova.

Gavellina predstava uživo i online, niz divnih dječjih naslova pa i stand up…

Jedno od omiljenih gradskih kazališta – Gavella, još uvijek ne može izvoditi svoje predstave u Frankopanskoj pa je Noć kazališta izvrsna prilika da pogledate njihovu hvaljenu predstavu ‘Cigla.’ Osim što će igrati uživo u Narodnom sveučilištu Dubrava u 20.30, možete ju gledati i online na ovom linku.

‘Buđenje’

Udruga Studio smijeha predstavit će stand up ‘Ladies niht duo best of stand up’ u izvedbi Mirande Lončar i Dragitze Raštegorac, a prave male kazališne spektakle možete popratiti u Teatru EXIT, kazalištu Kerempuh i &TD-u. EXIT će u Gundulićevoj u 19 i 21 sat igrati svoju popularnu predstavu ‘Buđenje’ u režiji Aide Bukvić, a u Ilici će u 20 sati publika gledati predstavu ‘GospOUdinNOUbadi’ redatelja Saše Anočića. Satiričko kazalište Kerempuh predstavit će publici novu predstavu ‘Hrvatski put ka sreći’ Bobe Jelčića u 20 sati, a Teatar &TD uključio se svojom popularnom predstavom ‘Hamlet za svakoga’ u istom terminu. Ne propustite Noć kazališta u ZKM-u koji igra, kako kažu, jednu od najpopularnijih ljubavnih priča svjetske dramske književnosti. U pitanju je predstava ‘Cement’ koja se premijerno počela prikazivati u rujnu, a danas je također možemo pogledati u 20 sati.

‘Cement’

Posebno je bogat program za mlađe pa s klincima možete pogledati predstave u Dječjem kazalištu Dubrava, kazalištu Mala scena i Žaru ptica. Ipak, jednoj se izvedbi posebno veselimo! U Gradskom kazalištu Trešnja u 17 sati igra predstava ‘Snjeguljica i sedam patuljaka’ koja će divnom scenografijom osvojiti baš sve.

Zagreb nije jedini koju će dati kazalištu na važnosti. Riječani će gledati predstavu ‘Čipka’ u HNK-u Ivana pl. Zajca uz 50 posto popusta na ulaznice. U zadarskom HNK-u igra će predstava ‘Tri verzije života’ po cijeni od samo 10 kuna, a svakako provjerite cijeli program za Noć kazališta 2020.

Foto. Teatar EXIT, Zagrebačko kazalište mladih

Učitati još
Zatvori