Miniserija Dear Child već tjednima ne silazi s liste najgledanijih. Čemu duguje popularnost?
Miniserija Dear Child već tjednima ne silazi s liste najgledanijih. Čemu duguje popularnost?

Miniserija Dear Child već tjednima ne silazi s liste najgledanijih. Čemu duguje popularnost?

Od kada je početkom rujna ugledala male ekrane, njemačka triler serija Dear Child ne silazi s liste najgledanijih novih Netflixovih naslova. Temeljena na istoimenom bestselleru Romyja Hausmanna, ostvarila je sjajan prijem i kod kritike i kod publike. Također, može se pohvaliti kako u vrijeme pisanja članka ima 100% pozitivnih ocjena na stranici Rotten Tomatoe.

Priča prati slučaj nestanka koji je ponovno otvoren nakon 13 godina. Nakon što nepoznatu ženu udari auto u šumi dok je bježala iz zatočeništva, u bolnicu s njom dođe i misteriozna djevojčica. Ona istražiteljima opiše dramatične detalje koji su povezani s 13-godišnjim slučajem nestanka. U seriji svi plot twistevi vode natrag u mračnu šumu, a sa svakom epizodom radnja je sve napetija i mračnija.

Odlična priča, gluma i rad kamere čini Dear Child najnapetijom triler serijom na Netflixu trenutno. Cijelo vrijeme ste svjesni da postoji netko tko pomno prati što likovi u seriji rade, ali ta osoba nikada nije prikazana na kameri što čini cijelu stvar još strašnijom.

Dear Child
njemačke serije

U čemu je njezina privlačnost?

Pozitivne recenzije na seriju ne prestaju stizati, a već je uspoređuju i s Dark, vjerojatno najpoznatijom njemačkom serijom na Netflixu. Također je nazivaju i kombinacijom filmova Gone Girl i Room. Serija ima šest epizoda koje vas vuku na gledanje, ali binganje Dear Childa nije za one slabog želudca. Od eksplozija bombi do gnjusnih detalja koji se otkrivaju kroz seriju, Dear Child ultimativna je triler serija za sve ljubitelje tog žanra.

Emotivno, uznemirujuće, uzbudljivo, privlačno… samo su neki od pridjeva koji se vežu uz ovu triler seriju. Također, okarakteriziran je kao jedan od onih naslova koji uspješno drže pažnju gledatelja te s kojih je teško odvojiti pogled.
Dear child
njemačke serije

Ubrzo je postala hit serija za ovu jesen i jedna od onih koje morate pogledati. Njemačke serije na Netflixu često su hidden gem koje vam volimo otkrivati. Zbog popularnosti Dear Childa, izdvojili smo i ostale napete, njemačke triler serije koje se isplati pogledati.

Dark

Dark je prva serija kompletne Netflixove produkcije na njemačkom jeziku. Riječ je o napetom SF trileru, a serija je veoma brzo postala jedna od najuspješnijih na Netflixu kada u pitanju nije englesko govorno područje. Inače, Dark je kao ideja postojao nekoliko godina prije nego su Netflixovi producenti odlučili uskočiti u cijelu priču. A radnja je itekako napeta, i jednom kad vas uvuče u priču, teško da cijelu seriju nećete bingeati.

Sama priča na prvu je poprilično jeziva. Nakon što dvoje djece nestane u malenom njemačkom gradu, na vidjelo izlaze brojne stvari koje su godinama bile spremane pod tepih. Od međuljudskih odnosa u maloj zajednici, pa sve do prošlosti koja i dalje proganja velik broj stanovnika, čak i kada oni sami toga nisu svjesni. U jednom trenutku postaje jasno kaku su u sve uključene i natprirodne pojave koje dodatno zakompliciraju cijelu priču.

njemačke serije

Serija je s prikazivanjem krenula 2017. godine, a završila je tri godine kasnije, nakon tri sezone i savršeno zaokružene priče. Seriju Dark su znali uspoređivati i s Netflixovom uspješnicom Stranger Things, s obzirom na vrijeme odvijanja radnje i natprirodne pojave. Unatoč tome što nije na engleskom, serija je našla svoju veliku bazu fanova, a redovito je dobivala i visoke ocjene kritičara.

Criminal: Germany

Criminal je serija za svakog fana kriminalističkog i triler žanra. To je antologijska serija u četiri dijela u kojem se svaki odvija u drugoj državi i na drugom jeziku. Tako je jedna od njih i Criminal: Germany. Kroz tri epizode pratimo tri različita slučaja te detektive u sobi za ispitivanje koji pokušavaju doći do istine. Prva epizoda vodi nas u ispitivanje agenta za nekretnine koji se sumnjiči u ubojstvu kućnog majstora, a na vidjelo izađe i kostur koji je zakopan ispod kuće koja je povezana s njim.

Druga epizoda prati slučaj obiteljskog nasilja koji sa sve više otkrivenih informacija postaje sve kompliciraniji, a treća epizoda prati ispitivanje djevojke serijskog ubojice iz koje detektivi žele izvući informaciju o lokaciji jednog tijela. Criminal: Germany uzbudljiv je dio Criminal serije koja će vas držati na rubu stolca.

njemačke serije

Perfume

Serija Perfume njemačka je serija u šest epizoda, čija je priča temeljena na poznatom romanu Parfem proslavljenog Patricka Süskinda. Međutim, ova je priča smještena u današnje vrijeme. Na Netflixu je dostupna od kraja 2018. godine, i postala je jedna od većih uspješnica kad su u pitanju njemačke serije.

Priča počinje kada na području ruralne Njemačke policija krene istraživati brutalno ubojstvo žene koja je pronađena s potpuno odrezanom kosom. Inspektori koji su preuzeli slučaj poznaju žrtvu te se nalaze s još nekoliko zajedničkih prijatelja iz vremena kada su bili srednjoškolci. Tada se priča zahuktava, flashbackovi nam pokazuju kako su, još kao adolescenti, zajedno eksperimentirali s prikupljanjem različitih mirisa. U međuvremenu, ubojica je i dalje aktivan, a bliski odnosi među ljudima u malom mjestu postaju sve narušeniji.

njemačke serije

Iako je ovdje riječ o temi koja je već više puta obrađena na velikim i malim ekranima, Perfume gledateljima ipak nudi ponešto drugačiji pristup priči, koja je sada smještena u sadašnje vrijeme. Svaki lik u seriji prikazan je izuzetno slojevito, i svakog od njih upoznajemo kako se serija razvija. Iako je bilo govora o snimanju druge sezone ove njemačke serije, zasad je to ostalo samo na ideji.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori