Najveći blockbusteri 2018. koje trebate pogledati

Najveći blockbusteri 2018. koje
trebate pogledati

Oceanovih 8

Filmovi koji su ostvarili najveće komercijalne uspjehe u ovoj godini nisu samo prolazni hitovi koji blijede zajedno s trendovima. Čini se kako su među ovogodišnjim velikim filmskim uspješnicama koje su poharale kino dvorane diljem svijeta, filmovi koje ćemo rado gledati i ubuduće. Neki od njih zauzet će svoje mjesto i važnu ulogu u opusu svjetske kinematografije. Na ovogodišnjoj listi blockbustera našli su se naslovi sa sjajnim slojevitim pričama, svevremenske poruke koje su uvijek aktualne i inspirativne, filmovi s odličnim specijalnim efektima i kostimima, glumačkim ekipama koje plijene karizmatičnošću, svoj začin su dali i veliki redatelji i scenaristi pa je izvjesno da je 2018. godina dobrih i kvalitetnih filmova.

Najveći blockbusteri koji se našli na popisu filmova koje treba pogledati su dinamične priče koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovdje pronazimo različite žanrove pa ćemo uživati jednako u dramama kao i u fikcijama.

Solo: A Star Wars Story

Režiju ovog filma potpisuje Ron Howard, a scenarij Jonathan Kasdan i Lawrence Kasdan. Riječ je o znanstvenoj fantastici s elementima akcije i avanture. A sjajna glumačka postava Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson, Paul Bettany, Donald Glover i Thandie Newton pretvorila je film u napetu pustolovinu koju nećete moći prestati gledati. Priča prati Hana Sola (Alden Ehrenreich) kako ulazi u svijet plaćenika, a sve s ciljem da dobije dovoljno novca i spasi svoju djevojku Qi’ru (Emilia Clarke) od ropstva u kojemu su živjeli. Na putu susreće bandu plaćenika koju predvodi prevrtljivi Beckett (Woody Harrelson), a kojoj se na koncu pridružuje, te dobrog starog Chewbaccu, kojega također usput spasi. U plejadi raznovrsnih događaja očekivanih za priču o Hanu Solu, film obiluje serijom impresivnih akcijskih scena s besprijekornim efektima i, kako se priča razvija, postaje sve zanimljiviji.

Marry Poppins

Riječ je o filmu koji tek dolazi u naša kina krajem godine, odnsono točno na Božić. A već je pobrao same pohvale kritičara. Karizmatična i neodoljiva Emily Blunt utjelovit će Marry Poppins i ponovno oživjeti omiljenu priču iz djetinjstva. A snažni glumački tim čine velika imena iz svijeta glume kao što je MEryl Streep, Colin Firth, Julie Walters, Ben Whishaw… Scenarij potpisuje David Magee, Rob Marshall i John DeLuca dok je redateljska palica bila u rukama Roba Marshalla.

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians je romantična drama s elementima komedije koja prikazuje zamršene živote bogatih Azijata na potpuno zabavan i uvrnut način. Posebno je važna činjenica o ovom filmu da je cijela glumačka postava azijatska što govori i o drugačijem pogledu na različitost i u “kostimiranom” Hollywoodu. Priča o nasljedstvu i međusobnim odnosima, kulturi, načinu života bogatih Azijata prikazana je razbijajući stereotipe što je veliki pomak u svjetskoj kinematogafiji. Gotovo je cijeli sviejt zaluđen ovom pričom jer je sve samo ne obična. U prvom tjednu prikazivanja, film je zaradio čak 26 milijuna američkih dolara. 

Oceanovih 8

Kriminalistička komedija u kojoj Sandra Bullock (Debbie Ocean) pokuša provesti gotovo nemoguću pljačku u New Yorku na zvjezdanom godišnjem balu- Met Gala. Ona ima savršenu lopovsku ekipu i savršen plan. u akciji joj se pridružuju Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna i Awkwafina. Ovaj film nije remake prijašnjih oceanovih kultnih filmova već mješavina i zanimljivo kombiniranje stare i nove priče osvježene karizmatičnom energijom nove ekipe koja je vrlo zabavna.

Black Panther

Riječ je još jednom super junaku iz Marvelove produkcije. Režirao ga je Ryan Coogler, scenarij potpisuju Ryan Coogler i Joe Robert, a u glavnim ulogama su se našli izvrsni Chadwick Boseman, Michael B. Jordan i Danai Gurira. T’Challa se nakon smrti oca, kralja Wakanda vraća kući u afričku državu (koja je zapravo tehnološki vrlo napredno carstvo )kako bi preuzeo prijestolje. No, pojavi se neprijatelj zbog kojega je ugrožena i T’Challina država, ali i cijeli svijet. Glavni negativac Erik Killmonger (Michael B. Jordan) hvaljen je kao najbolji Marvel negativac ikada. Specijalni efekti su dojmljivi, a radnja zanimljiva, ali ne mnogo drugačija od ostalih priča o super junacima.

Deadpool 2

Nastavak priče iz 2016. pobrao je odlične kritike, a hvali ga i publika i kritika. Ovaj nastavak je brz, krvav i potpuno lud pa će vam držati pažnju tijekom cijelog filma koji će vam samo preletjeti pred očima. Humor je uvrnut i mračan pa je ovo sjajan odabir za one koji ne vole banalne, sladunjave dijaloge. Wade je potpuno kaotičan lik koji će vam se uvući pod kožu na potpuno spontan i drugačiji način. Scenarij je potpuno raspršen u stotine zavrzlama što dodatno pojava cijeli kaos, brzinu i pomaknutost ovog strip junaka koji odlično funkcionira na filmskom platnu.

Deadpool

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Ovaj film jedva čekamo, a u kina dolazi u studenom. Jude Law u liku mladog Albusa Dumbledorea upoznat će nas s njegovom pričom prije nego što je postao ravnatelj škole čarobnjaštva i vještičarenja. Fokus će se prebaciti na Newta Scamandera s koferom prepunim čudesnih zvijeri. U filmu će zapaženo mjesto imati i Johnny Depp uz kojega sigurno neće biti monotono jer priča oko njegovog zlog čarobnjaštva privući će i one koje magija baš i ne zanima. Glavne uloge pripast će Eddiu Redmayneu, Katherine Waterston, Danu Fogleru, Alison Sudol, Ezri Milleru, Judeu Lawu i Johnnyiju Deppu. Režiju potpisuje David Yates.


Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori