Evo koje preslatke romantične komedije gledamo ovoga ponedjeljka

Evo koje preslatke romantične komedije
gledamo ovoga ponedjeljka

Ponedjeljak nakon blagdana savršen je dan za provesti na kauču i pogledati najslađe romantične komedije. Uz neke već dobro poznate klasike, tu su i oni manje razvikani filmovi koje krasi zanimljiva priča, kao i impresivna glumačka postava. Donosimo vam popis onih koje su nas apsolutno oduševile i uvijek ih možemo gledati iznova!

Beginners

Beginners je film koji prati priču Olivera, grafičkog dizajnera koji se suočava s velikim životnim gubitcima, nakon kojih se sve više povlači u sebe. Iza sebe ima nekoliko propalih veza, i čini se kako niti jedna ne može dulje opstati. Upravo u trenutku kada misli da je dosegnuo dno, upoznaje Annu, glumicu koja je njegova totalna suprotnost. Upravo ta različitost predstavlja najveću prijetnju njihovom odnosu. Prisjećajući se svog oca i njegove hrabrosti te odlučnosti da živi život onako kako želi, Oliver se malo-pomalo počinje prepuštati.

Ovaj film iz 2010. godine dobio je visoke ocjene kritike i publike, pogotovo zbog glumačke postave koju čine Ewan McGregor, Melanie Laurent te Christopher Plummer, ali i hrvatski glumac Goran Višnjić.

Definitely, Maybe

Will Hayes (Ryan Reynolds) zaposlen je u njujorškoj agenciji za oglašavanje, i upravo je u procesu razvoda od svoje žene Sarah. Njegova desetogodišnja kćer Maya (Abigail Breslin) očajnički želi čuti cijelu priču o tome kako su se njeni roditelji upoznali. Will popušta, ali želi malo začiniti cijeli proces. Tada krene pričati tri različite priče. Te priče su o njegove tri bivše djevojke kojima je izmijenio imena, kako bi Maya pogađala koja je od njih njena majka.

Definitely, Maybe spada u neodoljive romantične komedije čiji su autori kreirali i nezaboravnu uspješnicu Notting Hill. Tu je i jaka glumačka postava koju čine i Isla Fisher, Elizabeth Banks, Racher Weisz, Kevin Kline i brojni drugi.

Home Again

Oskarovka Reese Witherspoon u ovoj komediji iz 2017. godine glumi Alice, ženu koja je nedavno napunila 40 godina. Razdvojena je od svog supruga Austena (Michael Sheen) koji je ostao u New Yorku zbog posla glazbenog producenta, dok se Alice s dvije kćeri vratila u Los Angeles. Tamo pokušava pokrenuti karijeru dizajnerice interijera.

Budući da joj je brak na klimavim nogama već dulje vrijeme, tijekom jednom izlaska upozna mladog Harryja. U spletu neobičnih okolnosti, ona tada započne suživot s njime i njegova dva prijatelja koji imaju ambicije postati glumci. Razvoj njenih osjećaja prema Harryju naglo je prekinut nakon što se njen suprug odluči vratiti.

Home Again je bio redateljski debi mlade glumice Hallie Meyers-Shyer koja dolazi iz obitelji filmaša, a kao djevojčica se pojavila i u danas dobro poznatom filmu The Parent Trap.

Long Story Short

Long Story Short možda je i jedna od najzanimljivijih romantičnih komedija posljednjih godina. Riječ je o australskom filmu koji prati ljubavnu priču Teddyja (Rafe Spall) i Leanne (Zahra Newman). Jutro nakon njihovog vjenčanja, Teddy shvaća kako je iznenada počeo preskakati vrijeme. Naime, svakog nekoliko minuta on “preskoči” cijelu godinu svog života, ne znajući što se u tih godinu dana sve dogodilo.

Sada mora naučiti kako najbolje iskoristiti svaku minutu koja mu je podarena, kako ne bi izgubio ljubav svog života. Film je s prikazivanjem krenuo 2021. godine, a brojni su njegovu premisu uspoređivali s kultnim filmom Groundhog Day, u kojem glavni protagonist iznova proživljava isti dan.

Enough Said

Enough Said je film iz 2013. godine u kojoj jednu od posljednjih uloga ima glumački velikan James Gandolfini. Te je godine također bio i jedan od najgledanijih filmova te postao jedan od klasika kad su u pitanju romantične komedije.

Eva (Julia Louis-Dreyfus) je rastavljena žena i majka kćeri tinejdžerke. Na jednoj zabavi upozna Alberta (Gandolfini), koji je u sličnoj situaciji kao i ona – rastavljen i otac kćeri. Iako i sama priznaje kako ju fizički ne privlači, prstaje otići s njim na spoj. I dok zapravo pokušava shvatiti u kojem smjeru ide ta veza, razvije i prijateljstvo s Albertovom bivšom suprugom te se priča dodatno zakomplicira.

Enough Said je okupio zaista impresivnu skupinu glumaca koju, među ostalima, čine i Toni Collette, Catherine Keener, Ben Falcone i Michaela Watkins. Film je posebno hvaljen zbog svog realnog pristupa vezama u moderno doba, a opet s odgovarajućom dozom humora.

How to Be Single

How to Be Single je komedija iz 2016. godine koja je odlučila gledateljima ponuditi feministički pristup romantičnoj komediji, i to je ono što ju izdvaja iz mase. U središtu priče je Alice (Dakota Johnson), koja se nakon prekida s dečkom privremeno seli u New York kod sestre. Tamo se sprijatelji s kolegicom s posla Robin (Rebel Wilson), koja je njena čista suprotnost. Rebel je divlja i voli izlaziti te potiče Alice da se opusti i s njom krene u razne pohode po njujorškim noćnim klubovima.

Nakon toga Alice upada u hrpu čudnih i često urnebesnih situacija, sve dok ne upozna Davida, koji joj na trenutak vrati vjeru u pravu ljubav. Iako je riječ o filmu koji istražuje razne aspekte ljubavi i odnosa među ljudima te time spada u romantične komedije, poruka koju uspješno prenosi je ta kako bismo, prije svega, trebali zavoljeti sebe. I upravo se zato pronašao na našoj listi filmova za ovaj slow monday.

U ostaim ulogama našla su se poznata glumačka imena kao što su Damon Wayanas Jr., Leslie Mann, Alison Brie te Anders Holm.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori