Najbolji filmovi svih vremena nakon kojih ćete poželjeti spakirati kofere i otputovati

Najbolji filmovi svih vremena nakon kojih ćete poželjeti spakirati kofere i otputovati

Kažu da filmovi imaju najjaču moć utjecaja na poimanje stvarnosti konzumenta, jaču od bilo kojeg drugog oblika pop kulture. Oni vas u sekundi mogu ubaciti u nezaboravnu pustolovinu Europom ili u istraživanje afričkih pustinja, južnoameričkih prašuma ili vas mogu nježno ušuškati u romantično okruženje nekog elegantnog umjetničkog kutka u Parizu.

Filmovi s jakim i inspirativnim pričama mogu učiniti da se osjećate osnaženo i motivirano, probuditi u vama najdublje emocije i otkriti vam nova znanja koja mogu prerasti u strast i posvećenost koja raste iz dana u dan. Pravi filmofili dobro poznaju taj osjećaj magije koji stvaraju filmovi.

Stoga smo izabrali nekoliko uzbudljivih filmova koji će vas ponovno potaknuti na putovanja i istraživanja, a i dok gledate, osjećat ćete se poput pustolova.

Catch Me If You Can

Ovaj nagrađivani film s Leonardom DiCapriem u glavnoj ulozi zapravo je istinita priča o nevjerojatnom mladom čovjeku. Temeljena je na autobiografiji Franka Abagnalea.
Ovdje ćete se susresti s pretvaranjem, varanjem i laganjem kroz koje će nas provesti slavni redatelj Steven Spielberg te zvijezde Leonardo DiCaprio i Tom Hanks.

Kako bi pomirio svoje rastavljene roditelje i vratio očev dug poreznoj upravi, srednjoškolac Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) bježi iz New Rochellea na Manhattan sa samo 25 dolara.

Nekoliko godina kasnije, FBI – jev agent Carl Hanratty (Tom Hanks) uhiti Franka u Francuskoj kao jednog od najtraženijih svjetskih prevaranata, koji je različite države institucije i privatne tvrtke oštetio za više od četiri milijuna dolara. Za to vrijeme, Frank se pretvarao kako je pilot, liječnik i odvjetnik, a da njegove prevare nisu bili kadri razotkriti ni njegovi najbliži suradnici.

Under The Tuscan Sun

Kada pomislimo na predivno putovanje, okruženi romantičnom prirodom, blagom klimom i fascinantnom gastronomijom zasigurno će nam prvo pasti na pamet Toskana. Stoga je film Under the Tuscan Sun idealan za sanjarenje o putovanju u najljepši dio Italije.

Film se temelji na istoimenim memoarima američke pjesnikinje, esejistice i profesorice kreativnog pisanja Frances Mayes, a napisala ga je i režirala Audrey Wells, kojoj je to bio drugi redateljski rad nakon vrlo zapaženog i hvaljenog prvijenca “Guinevere” koji je producirao Disney. No, bez obzira na izvrsno odrađen redateljski posao, nesumnjivo je film obilježila glumica Diane Lane koja tumači 35 – godišnju spisateljicu kojoj se život potpuno promijeni nakon što njezin muž započne ljubavnu priču s mnogo mlađom ženom, što Diane potpuno izbaci iz kolosijeka pa krene njezina borba s depresijom.

Dr. Patti prepisuje joj terapiju: provesti 10 dana u Toskani. Ondje, iz hira, Frances kupuje vilu nazvanu Bramasole što u doslovnom prijevodu znači “nešto što žudi za suncem” i započinje potpuno drugačiji život. Sprijatelji se sa susjedima, upoznaje se s novom zemljom, a uskoro upoznaje i markantnog trgovca umjetninama.

Up In The Air

Još jedan film koji je nastao kao ekranizacija sjajnog književnog djela. U glavnoj ulozi je George Clooney koji tumači lik koji za život zarađuje tako što otpušta višak zaposlenih u kompaniji za koju radi, onda kada njihovi šefovi „nemaju petlje za to“. U putovanju avionom provodi preko 300 dana u godini. Potpuno je otuđen od obitelji i bez bližih kontakata s ljudima. Njegov dom postali su avioni i hoteli a „umjetna rasvjeta, reciklirani zraki i jeftin sushi ga toplo potsjećaju da je kod kuće“. Kada upozna Alex, i zbliži se s njom počinje se pitati : ,, Vrijedi li ljudima pružiti priliku i voditi ’’prizemniji’’ život?’’

Spectre

Spectre je sniman na čak 5 lokacija i svaka izgleda potpuno čarobno. S budžetom od 300 milijuna američkih dolara, ovo je uz Pirate s Kariba: Na kraju svijeta drugi najskuplji film ikada snimljen. Radi se o četvrtom filmu u kojem je poznatog tajnog agenta utjelovio Daniel Craig, a radnja se vrti oko prvog Bondovog susreta s globalnom zločinačkom organizacijom Spectre koja se zbog pravnih prepreka u filmovima nije pojavila od “Diamonds Are Forever” iz 1971. Bondova djevojka Monica Belluci netipično je utjelotvorenje ovo uloge pa je sve zajedno jedna neobična kombinacija koju svakako vrijedi pogledati, pogotovo ukoliko ste ljubitelji James Bonda. Jamajka, Bahami, Prag, Florida i Tajland su destinacije koje ćete prepoznati u ovom filmu i poželjeti i uživo se uvjeriti u čarobno okruženje.

Call Me By Your Name

Riječ je o romantičnoj drami koja govori o skrivenoj ljubavi. 17-godišnji Elio provodi  opušteno ljeto sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu.

Uzbuđenje dolazi u obliku vrlo naočitog američkog  istraživača Olivera koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem. U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, i njegov američki naglasak. Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert  prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi  nemoguće ih je razdvojiti.

Priča smještena u pitoreskno talijansko selo s mnogo lijepih i romantičnih detalja, sunca i stare tradicionalne arhitekture pa će svakako učiniti da se i sami zapitate kada ste slobodni da se i sami zaputite u istraživanje nepoznatih predjela lijepe Italije.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori