Skandalozne nominacije za Grammy izazvale kaos među fanovima Harryja Stylesa i The Weeknda, ali i kritičarima

Skandalozne nominacije za Grammy izazvale kaos među fanovima Harryja Stylesa i The Weeknda, ali i kritičarima

Brojne sfere kreativne industrije usporile su ove godine s pandemijom kao ogromnom preprekom za bilo kakvo stvaralaštvo. Svijet glazbe u tim se okolnostima relativno uspio izboriti pa nam je 2020. godina ipak donijela nekoliko izvrsnih albuma i nekolicinu originalnih videospotova. Grammyji su, kaa i uvijek, trebali nominacijama odati prva priznanja glazbenicima čiji su albumi obilježili godinu. No, Akademija je publiku poprilično iznenadila nizom ‘snubbova.’

Nominacije u znaku Beyonce, Due Lipe i Taylor Swift

Beyonce uvjerljivo predvodi nominacije za Grammyje 2021. godine s njih čak 9! S obzirom na kritike na račun Akademije zbog nejednakosti, nije bilo neočekivano da će od tih 9 čak četiri otići za ‘Black Parade’, pjesmu koju je Beyonce izdala na vrhuncu prosvjeda ‘Black Lives Matter’ na ljeto ove godine.

Taylor Swift uspjela je zaraditi šest nominacija, a mnogi glazbeni kritičari smatraju da je najsmisleniji scenarij da upravo ona osvoji nagradu za album godine. Album ‘Folklore’ bez sumnje je bio jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu glazbe, a Taylor je nominirana i za najbolju pjesmu za ‘Cardigan.’

Obje ih slijedi britanska glazbenica Dua Lipa koja osvojila šest nominaija, a od toga tri u top kategorijama za svoj disco album ‘Future Nostalgia.

The Weeknd i Harry Styles doživjeli razočaranje godine?

Snubb o kojem svi danas pričaju odnosi se na The Weeknda, glazbenika koji je neobičnu 2020. godinu obilježio u glazbenom smislu. Album ‘After Hours’ jedan je od najpopularnijh, a hit ‘Blinding Lights’ s nostalgičnim prizvukom, ostvario je nevjerojatan uspjeh u cijelom svijetu. The Weeknd je uz to odabran za izvođača na Super Bowlu 2021., a imao je i najupečatljivije nastupe zamotan u zavoje na dodjeli AMA nagrada ili na vrhu zgrade na ovogodišnjoj dodjeli MTV Music Awards nagrada. Međutim, nije dobio niti jednu nominaciju zbog čega je i javno prozvao Akademiju i poručio joj da duguje njemu, njegovim fanovima i industriji ispriku i transparentnost.

Jednako je dramatična situacija za Harryja Stylesa koji je, barem u našoj redakciji, doživio nepokolebljiv uspjeh posljednjim albumom. U svim važnijim kategorijama njegov je album ‘Fine Line’ pao u drugi plan, iako mnogi smatraju da je ključan u glazbenikovoj karijeri. Kako je Randall Roberts, novinar Los Angeles Timesa opisao, trebala je ovo biti godina u kojoj je “Styles izveo ‘Justina Timberlakea’ i transformirao se iz boy-band zvijezde u ozbiljnog umjetnika.” ‘Fine Line’ nominiran je kao najbolji pop album, spot ‘Adore You’ za najbolji spot, a ‘Watermelon Sugar’ za najbolju pop solo izvedbu. Nije dobio niti jednu nominaciju u glavnim kategorijama (album godine, snimka godine, pjesma godine.)

The Weekndovi i Harryjevi obožavatelji na društvenim mrežama nisu suzdržavali svoje razočaranje poručivši da su upravo njih dvoje izdali dva najbolja albuma ove godine, ali i svojih karijera.

Dodjela Grammyja održat će se 31. siječnja 2021. godine, a nema dileme da će biti popraćeno potpuno oprečnim reakcijama.

Foto:

Učitati još
Zatvori