Trenutno traje Friends hype, a ovo su najbolje ocijenjene epizode prema mišljenju publike

Trenutno traje Friends hype, a ovo su najbolje ocijenjene epizode prema mišljenju publike

The One With the Prom Video

Svi bruje o povratku ekipe Prijatelja na male ekrane. To je reunion koji se čekao dugo, pa čak se mislilo da se nikad neće dogoditi – kao i onaj ekipe Seks i grad. U eri kada su rebootovi i raznorazni prednastavci i nastavci popularnog TV i filmskog sadržaja postali vrlo popularni, bilo je gotovo nezamislivo vjerovati da zaista nikad neće doći do ponovnog okupljanja, iako su gotovo svi glumci tvrdili da se u istom postavu neće vraćati pred kamere.

Prisjetili smo se najboljih epizoda

No dogodio se onaj faktor X koji ih je ipak, 17 godina nakon završetka posljednje epizode posljednje sezone ipak okupio pod svjetlima reflektora na istom setu. Radi li se tu o pogođenom honoraru, formatu koji su svi tražili, a nisu mogli naći, ili jednostavno pogodnoj klimi – Matta, Lisu, Davida, Jennifer, Courtney i Matthewa opet ćemo gledati zajedno.

I zovemo ih njihovim pravim imenima s razlogom – jer reunion neće biti klasični reboot u obliku specijalne epizode na koju smo navikli. 27. svibnja 2021. na HBO GO platformi (iako originalno izlazi na HBO Max) hrvatska će publika moći pratiti specijal Prijatelji: Ponovno zajedno (Friends: The Reunion). Sudeći po traileru glumci će opet iskušati svoju kemiju pred kamerama prisjećajući se nekih od ikoničnih trenutaka u 10 sezona koliko je serija trajala.

The Last One: Part 2

Svatko od nas koji smo pratili i voljeli seriju ima svoju najdražu epizodu, no oko nekih se publika generalno slaže. Među najbolje ocijenjenim epizodama apsolutno svih sezona našlo se sljedećih deset:

1. The One Where Everybody Finds Out (S05E14)

Jedna od najzabavnijih epizoda svakako je ona u kojoj svi, nakon tjedana skrivanja, napokon doznaju da su Monica i Chandler zajedno – nakon što Phoebe i Rachel dugo pokušavaju od njih iznuditi priznanje.

2. The Last One: Part 2 (S10E17/18)

Teško da niste zaplakali na ovu epizodu. Kraj Prijatelja bio je vrlo emotivan, a ujedno i peto najgledanije finale jedne serije ikad. Osim što su Ross i Rachel napokon odlučili biti zajedno, Chandler i Monica su posvojili blizance i odselili iz kultnog stana u predgrađe. Na samom kraju dogovaraju posljednu kavu u Central Perku.

The One with the Embryos

3. The One with the Embryos (S04E12)

Phoebe pristaje biti surogat majka svojem bratu i ostaje trudna s trojčekima. Ostatak ekipe igra riskantan kviz u kojem cure na kraju gube ne znajući kojim se poslom Chandler bavi (sjetit ćete se: “Oh oh… he’s a trans… a transponster!”) te moraju zamijeniti stan s dečkima.

4. The One with the Prom Video (S02E14)

U ovoj epizodi Rachel otkriva da je Ross u nju zaljubljen još od srednje škole, s kultnim Phoebeinim zaključkom “See, he’s her lobster!” kada se pomire nakon prve svađe.

5. The One with the Proposal (S06E25)

Čista romantika. Iako mislimo da bi cijela stvar mogla propasti, Chandler i Monica ipak se zaručuju.

The One with the Proposal

6. The One with the Videotape (S08E4)

Ekipa doznaje da su se Ross i Rachel opet spetljali te se postavlja pitanje tko se upucavao kome. Na sreću (ili nesreću) Ross je slučajno snimio cijeli događaj…

7. The One with the Rumor (S08E9)

Epizoda u kojoj gostuje Brad Pitt (koji je tada bio oženjen za Jennifer Aniston). Mislimo da smo dovoljno rekli.

The One with the Rumor

8. The One with Ross’s Wedding: Part 2 (S04E24)

Kada Ross na vjenčanju kaže “I take thee, Rachel…” umjesto Emily, a Chandler i Monica završe zajedno je svakako jedna od upečatljivijih epizoda.

9. The One with All the Thanksgivings (S05E08)

Epizoda u kojoj se ekipa prisjeća najgorih Dana zahvalnosti. A Monica na kraju pokušava razveseliti Chandlera s puricom na glavi te spontano izvlači iz njega priznanje da ju voli…

The One with All the Thanksgivings

10. The One Where Ross Got High (S06E09)

Osim što je ovo epizoda u kojoj Monica napokon priznaje roditeljima da je u vezi s Chandlerom (koji je bio na crnoj listi jer ga je Ross koristio kao izliku za napušavanje u mladosti), također je poznata i po Rachelinom legendarnom “desertu” u kojem je spojila mesnu pitu i kolač.

Foto: Screenshot

Najčitanije

Učitati još
Zatvori