Top pet krimi serija koje ćete pogledati do kraja vikenda

Top pet krimi serija koje ćete
pogledati do kraja vikenda

Vikend koji nam je konačno stigao donio je sa sobom sunčano vrijeme zbog čega se većina zaputila na šarmantne jesenske izlete. Međutim, mnogi su među nama odbrojavali do slobodnih dana kako bi se zavalili u kauč, opustili i napokon pogledali dobru seriju. Dok tijekom tjedna rado večeri provodimo uz nešto ‘lakši’ sadržaj, poput hitova Modern Family, Friends, Seinfield i sličnih sitcoma, vikend nam pruža priliku da se ‘prikačimo’ nešto dulje uz ekran i odgledamo napete krimi priče.

TV drame s elementom krimića već su dugi niz godina favoriti na streaming platformama. Interesantno, upravo u takvim žanrovima se najčešće pojavljuju i zvijezde koje primarno poznajemo iz kultnih filmova – sjetimo se, primjerice, Olivije Colman (koja je briljirala u Broadchurchu) ili nedavno Kate Winslet (hit Mare of Easttown). Napete su, a istovremeno često vrhunski snimljene, s odličnim dijalozima koji nas korak po korak vode do ruba napetosti.

U nastavku vam donosimo nekoliko izvrsnih krimi serija koje možete pogledati već ovog vikenda!

Bodyguard

Među krimi serijama, one britanske su klasa za sebe. Jedna je od takvih i serija Bodyguard. Ako mislite da su policijske triler serije već stara formula, napeta priča s Richardom Maddenom mogla bi vas iznenaditi. U pitanju je BBC-jeva produkcija koja se razvija oko ratnog veterana Davida Budda. Traumatizirani policajac dobiva zadatak štititi netipičnu i kontroverznu ministricu unutarnjih poslova koja se bavi antiterorističkim akcijama. Juliju Montague (Keely Hawes). Međutim, njegova se osobna uvjerenja potpuno kose s njezinom politikom zbog čega misija postaje još teža. Serija je dobila vrhunske kritike, osvojila je brojne nominacije među kojima su i one za Zlatni globus i Emmy, a najviše je pažnje zaplijenio Richard Madden kojeg smo gledali u kultnoj seriji Game of Thrones.

The Night Manager

BBC zaista briljira u kratkim krimi dramama, iako bi The Night Manager mogli svrstati u pravu špijunsku triler priču. Ekspresno se serija s Tomom Hiddlestoneom i Hugh Lauriem našla na listama najboljih serija desetljeća. U pitanju je adaptacija romana, a serija iz 2016. godine koji prati Hugha Lauriea u ulozi hladnokrvnog zlikovca, trgovca oružjem Richarda Ropera, dok Tom Hiddlestona, jedan od trenutno omiljenih glumaca, igra Jonathana Pinea, bivšeg vojnika. Pine radi kao noćni menadžer hotela i život mu se preko noći mijenja kad ga spletom okolnosti britanska tajna služba angažira za misiju. Mora se, naime, infiltrirati u krug trgovca oružjem na čelu kojeg je, pogađate, Richard Roper. Uz njih glume redom izvrsni David Harewood, Elizabeth Debicki i Olivia Colman. Serija ima tek šest epizoda i savršena je za pogledati do kraja ovog vikenda.

ZeroZeroZero

Talijanska krimi drama zaplijenila je pažnju svjetske javnosti 2019. godine. Još je jedna adaptacija romana na našoj listi, a potpisuje ga Roberto Saviano, autor koji se proslavio svojim pričama o mafijaškoj obitelji Gomorrah. Cijela se priča pokreće oko šverca velike količine kokaina iz Meksika u Italiju, dok paralelno prati nekoliko skupina kriminalaca, njihove šefove, kartele i korumpirane visokopozicionirane osobe koje se međusobno bore s jednim ciljem – ovladati unosnim tržištem kokaina.

In the Dark

Krimi drama u četiri dijela izašla je još 2017. godine, ali ako je kojim slučajem niste pogledali, sad je idealan trenutak da to promijenite. Serija je podijeljena u dvije priče u centru kojih je detektivka Helen Weeks. Prva polovica prikazuje Helen koja tek otkriva da je trudna i baš kad se počne baviti jezivim i vrlo bliskim slučajem – suprug njezine najbolje prijateljice iz djetinjstva optužen je za otmicu dvije djevojčice. Drugi dio serije prati Helen u već odmakloj fazi trudnoće, a sad se mora suočiti s neočekivanom tragedijom, dok paralelno ulazi u mračni i opasni svijet Manchestera.

The Fall

Iako je izašla 2013. godine, The Fall je trenutno ponovno na uzletu popularnosti. Serija je nedavno izašla na Netflixu što je oduševila brojne ljubitelje krimi žanra, a posebno s obzirom na glumce koji igraju glavne uloge. Prije nego što je stekao svjetsku popularnost u erotskoj trilogiji Fifty Shades of Grey, Jamie Dornan briljirao je u ovom krimiću tvorca Allana Cubitta. Uz njega je glumila i uvijek genijalna Gillian Anderson koju posljednje tri godine gledamo u hitu Sex Education. Radnja prati detektivku Stellu Gibson (Gillian Anderson) koja odlazi u Belfast istražiti slučaj ubojstva koji je je još uvijek otvoren nakon gotovo mjesec dana. Međutim, uskoro postaje jasno da je serijski ubojica u bijegu zbog čega kreće intenzivna potraga za Paulom Spectorom, ubojicom koji hara Belfastom. Prva sezona (snimljene su tri sezone) serije ima tek pet epizoda koje ćete pogledati u dahu već do kraja vikenda!

Ako želite pogledati nešto potpuno novo, pogledajte popis hit serija u listopadu ovdje!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori