Movie night u našim kinima: Filmske večeri u studenom uz zabavne komedije i napete drame

Movie night u našim kinima: Filmske večeri u studenom uz zabavne komedije i napete drame

Vjerujemo da već vjerno pratite nove serije koje bingeamo tijekom cijelog mjeseca, ali iskustvo odlaska u kino teško je nadomjestiti. Iako smo ovih dana, tjedana i mjeseci posebno oprezni, film na velikom platnu mnogima je od nas još uvijek omiljeni vikend izlazak.

Istražili smo koji novi filmovi u studenom stižu u kina!

Klub sretno razvedenih / Divorce Club

U CineStarovim dvoranama uskoro bismo trebali gledati francusku komediju ‘Klub sretno razvedenih.’ Film stiže 5. studenog, a prati Bena i njegovu suprugu koja iznenada traži rastavu braka. Svi su njihovi prijatelji na njezinoj strani, s Ben igrom slučaja susreće svog starog prijatelja iz mladosti koji se također nedavno razveo. Njih dvoje počinju živjeti zajedno, a vrlo brzo u kuću pristižu drugi samci i razvedeni pojedinci. Tako nastaje pravi mali VIP klub razvedenih. No, što kad se u takvom klubu stvorenom za partijanje i samački život rodi nova ljubavna afera?

Kuća straha / The Rental

Iako dolazi tek nakon Halloweena, novi film Davea Franca savršen je za ljubitelje napetih horora. U njemu glume Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand i Jeremy Allen White. Film bi trebao izaći 5.11 u CineStaru., a prati dva para koji iznajmljuju divnu kuću za odmor. Međutim, uskoro shvaćaju da ih vlasnik bajkovite vile cijelo vrijeme promatra. Odmor iz snova pretvara se u pravi pakao, a u međuvremenu njihovi odnos također počinju propadati kako mračne tajne izlaze na površinu.

Jednom davno / Come Away

https://www.youtube.com/watch?v=46fxZlr3Svc

Obožavatelji Angeline Jolie pohrlit će u kino dvorane zbog njezinog novog filma ‘Jednom davno.’ Fantastična avantura stiže 12. studenog, a Jolie se pridružuje Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Ana Chancellor i Derek Jacobi. Radi se o svojevrsnom spin offu popularnih bajki. “Prije nego što je Alice otišla u Wonderland i prije nego što je Peter postao Peter Pan bili su brat i sestra. Kada njihov najstariji brat pogiba u tragičnoj nesreći Alice i Peter kreću u misiju spašavanja roditelja od očaja”, navodi Cinestarova stranica.

Tesla

Svakako jedna od najuzbudljivijih kino premijera je ona filma ‘Tesla.’ Bio je prikazan na poznatom Sundance Festivalu, a radi se upravo o filmskoj biografiji Nikole Tesle, najslavnijeg izumitelja u povijesti. Utjelovio ga je genijalni Ethan Hawke, a film prati godine koje je Tesla proveo u Americi, njegova otkrića i kompleksni odnos s Thomasom Alvom Edisonom. Na platno stiže 12. studenog.

Otac / Father

Na našoj se listi našao i jedan srpski film s domaćim glumcem Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. U režiji poznatog glumca i redatelja Srđana Golubovića dolazi priča o Nikoli, ocu koji svoje dvoje djece mora predati socijalnoj službi zbog siromaštva. Sve dok Nikola ne pronađe način da stane na noge i omogući im uvjete za normalno odrastanje, ne može dobiti natrag svoju djecu, već ona moraju živjeti kod udomitelja. Situacija se mijenja kad otkrije opasnu tajnu o korumpiranoj lokalnoj službi koja se razgrana dalje nego što se činilo. Film gledamo u Cineplexxu od 19. studenog.

Freaky

Za sve ljubitelje crnog umora i crnih komedija – u kina stiže film ‘Freaky.’ Urnebesni Vince Vaughn glavni je protagonist filma uz Kathryn Newton. Iako smo već puno puta gledali filmove u kojima je zamjena tijela okosnica radnje, ovaj je drugačiji. Jer što se dogodi kad tijela zamijene srednjoškolka i nemilosrdni ubojica?

Skandalozno ponašanje / Misbehaviour

Film koji će nam se svakako naći na kino repertoaru je ‘Skandalozno ponašanje’ u Cineplexxu. Zanimljivu glumačku postavu čini Keira Knightley, Jessie Buckley, Gugu Mbatha-Raw, Greg Kiennar i Rhys Ifans. Izlazi 5.11., a smješten je u 1970. godinu i vodi nas u događanja iza kulisa natjecanja za Miss svijeta i skandal koji se dogodio kad je Pokret za ženska prava upao na pozornicu.

Hotel Jugoslavija

U Dokukinu Kic očekuje nas ‘Hotel Jugoslavija’ koji je na rasporedu 7. i 8. studenog. Izvrsni dokumentarac donosi novi pogled na život u Jugoslaviji kroz priče o hotelu izgrađenom u Novom Beogradu. “Izgrađen 1969. u Novom Beogradu, Hotel Jugoslavija mitsko je mjesto – u svojim zlatnim vremenima najveći hotel na Balkanu, simbol bivše države te svjedok različitih političkih i društvenih mijena koje su oblikovale povijest zemlje – od Tita do Miloševića, od socijalizma do nacionalizma, od NATO-ova bombardiranja do korumpirane privatizacije 1990-ih i Arkanovih mafijaških pothvata”, glasi opis na službenoj stranici.

Učitati još
Zatvori