Movie night u našim kinima: Imamo popis super filmova koji stižu na kinoplatna

Movie night u našim kinima: Imamo popis super
filmova koji stižu na kinoplatna

Krenuli su hladniji dani za vrijeme kojih nam je posjet kinu omiljeni vikend izlazak pa vam tako od ovog mjeseca Journal donosi mjesečne preglede najuzbudljivijih kino premijera ili događanja u kinima. Kinoindustrija ove se godine susrela s neočekivanim gubicima – otkazivanje premijera, odgođena prikazivanja filmova, zatvaranja kina samo su neki od razloga zbog kojih smo propustili brojne intrigantne filmske naslove. Iako su kina otvorena od svibnja, tek od jeseni su se počeli redati najuzbudljiviji noviteti.

Donosimo vam naš izbor filmova koji stižu u listopadu i koje svakako planiramo uklopiti u movie night u kinu!

Ava

Jessica Chastain, Geena Davis, Colin Farrell i John Malkovich – samo špica ovog filma dovoljna je da rezerviramo posjet Cinestaru. Redatelj popularnog trilera ‘Djevojka u vlaku’ donosi nam još jednu napetu priču. Ovog je puta u srcu radnje Ava, plaćena ubojica koja radi za vladinu organizacije, putuje svijetom i izvršava ubojstva. Međutim, kad jedna misije pođe sasvim krivo, Avin će se vlastiti život naći u opasnosti. Film u Cinestar stiže 15. listopada.

Radioaktivna

Jedna od najiščekivanijih drama u kinima je ‘Radioaktivna’ s Rosamund Pike u glavnoj ulozi. Radnja nam na kino platno donosi životnu i istinitu priču o znanstvenici Marie Curie koja je zajedno sa suprugom otkrila kemijski element radij. Njihovo je otkriće potpuno uzdrmalo znanstvene kuloare, a 1903. godine bračni par dobiva Nobelovu nagradu. Film nam otkriva detalje zanimljivog života znanstvenice, jedine žene koja je dva puta u životu osvojila prestižnu nagradu. Dramu možete pogledati u kinu Kaptol Boutique Cinema.

Časnik i špijun

Kontroverzni redatelj Roman Polanski predstavlja svoj novi film koji je već ovjenčan nizom ključnih nagrada – od Srebrnog lava u Veneciji do čak 12 nominacija za nagradu Cesar. Film bi u CineStar kinima trebao izaći 8. listopada. Radnja prati Alfreda Dreyfusa, mladog kapetana koji je optužen za špijuniranje za Njemačku te poslan u doživotni zatvor u kulu na Vražjem otoku. No, kad njegov kolega Georges Picquart dobije promaknuće na višu poziciju i otkrije da Nijemci i dalje dobivaju tajne informacije, ulazi u sasvim novu dimenziju priča, obmana i korupcije.

Soba želja

Ljubiteljima misterija i trilera stiže film ‘Soba želja’ redatelja Christiana Volckmana. Od 15.10. gledamo Kate i Matta, mladi par koji želi zdraviji i jednostavniji život. Napuštaju New York i useljavaju u staru kuću u New Hampshireu u kojoj se nalazi tajanstvena soba u kojoj se materijalizira svaka njihova želja. Počinju provoditi dane i noći u sobi, prepuštajući se materijalnom sanjarenju. No, kad jednog dana požele dijete, prvog sina, ne očekuju kakve će soba strašne posljedice imati.

Pokajnik

Svi koji vjerno prate svaki novi akcijski film Liama Neesona pohrlit će u Cineplexx od 22. listopada pogledati film ‘Pokajnik.’ Neeson ovoga puta glumi Toma Cartera, pljačkaša koji je ukrao čak 9 milijuna dolara i nekoliko banaka diljem SAD-a. Nikad nije otkriven, a kad upozna Annie (Kate Wals) poželi započeti novi život. Međutim, dva mlada agenta FBI-ja odluče krađu iskoristiti na najprljaviji način i Tomu prišiti ubojstvo njihovog nadređenog.

Hotel Beograd

Koncem listopada, 29. 10., u CinePlexx stiže simpatična komedija ‘Hotel Beograd.’ Srpski film s Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi prati otkačenu priču nasljednika i vlasnika prestižnog hotela Beograd. Pavle je poznat u društvu po skandalima i raskalašenom životu, a kad se u sve to umiješa beogradska mafija, stara ljubav, njegova obitelj i nevjesta, njegov život poprima još luđu dimenziju.

Greenland

Gerard Butler vraća se na veliko platno u filmu ‘Greenland: Posljednje utočište’ u kojem glumi s Morenom Baccarin i Scottom Glennom. Film prati obitelj Johna Garrityja koja se bori za opstanak dok traje odbrojavanje do potpune apokalipse. Jedini im je spas utočište na Greenlandu, a na tom putu obitelj doživljava nevjerojatne avanture u stanju panike, a finale svega je posljednji let u utočište.

Super programi u Kinu Tuškanac

U kinu Tuškanac od 1. do 6. listopada traje ciklus Portreti: Njemački filmovi Fritza Langa, a 7. listopada u sklopu njihovog programa Retrovizor 1970-79 prikazuju se dva izvrsna, popularna filma iz tog perioda – ‘Ubojice medenog mjeseca’ i ‘Oslobađanje.’ Osim specifičnih programa, Tuškanac nam donosi izvrsne hrvatske filmove koji su ovog ljeta dominirali – ‘Mater’ s Dariom Lorenci Flatz te ‘Mare’ s Marijom Škaričić koja je za izvedbu osvojila nagradu za najbolju glumicu na Sarajevo Film Festivalu.

Bog postoji, njeno ime je Petrunija

Kino Metropolis prikazuje film ‘Bog postoji, njeno ime je Petrunija’ koji je premijeru imao na ovogodišnjem Berlinaleu i osvojio Nagradu ekumenskog žirija i nagradu Guild Film, dok je na ovogodišnjem festivalu u Puli zaradio Zlatnu arenu za režiju u programu manjinske koprodukcije. Priča prati radnju u makedonskom gradiću u kojem svakog siječnja svećenik u rijeku baca drveni križ. U rijeku uskaču stotine muškaraca kojima je cilj što prije pronaći križ jer pronalazak istog znači sreća i uspjeh. No, što kad u rijeku uskoči žena? Petrunija prije svih drugih pronađe križ, ali uskoro slijedi kaotičan razvoj situacije zbog njezine odluke da se uključi u tradicionalno muško natjecanje.

Svaštara u kinu Kinoteka

Kino Kinoteka vodi nas u uzbudljiv filmski projekt ‘Autom kroz povijest filma: Krenimo na put!’ Veliki tematski ciklus zapravo je posvećen automobilima i putovanjima pa će se tako prikazivati odlični filmovi poput ‘Taksija’, kultni ‘Dogodilo se jedne noći’, Tarantinov ‘Otporan na smrt’ i ostale. Kinoteka donosi i egzistencijalnu komediju ‘O beskraju’, a na program je i film ‘Pljačka stoljeća’ koja je nadahnula našu omiljenu španjolsku seriju ‘La Casa de Papel.’

Foto: IMDb, Kino Kinoteka

Učitati još
Zatvori